Синът ми бе пребит в училище...

• 32 748
  • 571
  •   1
Отговори
# 90
Училището както знаем, освен образователна има и възпитателна функция. Както си личи класната ръководителка се е опитала да равнопостави "побойниците". Много справедливо, няма що! ooooh! А това, че е решила да вкарва пострадалото момче в час е направо отвратително. Поредната бездушна и безмозъчна патка, без извинение! За съжаление е пълно с такива като нея. Работила съм като учител, но никога не съм била даскалИца....... Thinking

# 91
  • Насред хаоса
Момчето не са го "пребили", а са го "набили" и то в съвсем равнопоставен бой, за който и той има доста голям принос... такива неща се случват в тази възраст. При положение, че родителите на другата страна са реагирали толкова бързо и адекватно ми се вижда твърде пресилено да се подават жалби в полиция и да се търси съдебна отговорност. Особено като се има предвид, че авторката можеше да е на мястото на родителите на "спечелилия" боя.

~Мишел~ разбирам защо е толкова шокирана, но останалите призоваващи за съд - сериозно ли ви е толкова лесно да искате криминално дело срещу 14 годишно дете? После се чудите защо децата озверявали...
Абсолютни глупости. Дай тогава и някакво обяснение въпросното от случката защо е озверяло, след като не е било преди това на съд. На 14 години е достатъчно голям и трябва да е достатъчно отговорен, за да знае, че някои постъпки влачат неприятни последици. Затова е добре да има последствие, за да му се свият малко перките и да разбере, че с нищо не е повече от останалите. Безнаказаността само ще го убеди, че каквото и да направи, все ще му се размине, и ще си продължи така. Ама то в нашата скапана държавица е масова практика такива неща да се скриват, покриват, да се мине метър, ако може, да измъкнем и покрием нашия човек, да не създаваме главоболия на органите, отговорни за контрола .... Пък пострадалите кучета ги яли.

# 92
  • София
А това, че е решила да вкарва пострадалото момче в час е направо отвратително. Поредната бездушна и безмозъчна патка, без извинение!
Peace
Гърча се при мисълта, че дъщеря ми след по-малко от две години ще влезе в системата на родното образование.

Мишел, не разбрах, ти ходи ли при въпросната учителка? При директорката? Бих ги насмела едно хубаво от-до!

# 93
За това е безсмислено да се словоблудства тук, освен ако не смятате да си предложите частните услуги на Мишел. 

Тъй де, и аз това казах.

# 94
За това е безсмислено да се словоблудства тук, освен ако не смятате да си предложите частните услуги на Мишел. 

Тъй де, и аз това казах.

Други неща каза.  Simple Smile Повечето- нямащи общо с мен и мои постове.  Peace

# 95
Безнаказаността само ще го убеди, че каквото и да направи, все ще му се размине, и ще си продължи така. Ама то в нашата скапана държавица е масова практика такива неща да се скриват, покриват, да се мине метър, ако може, да измъкнем и покрием нашия човек, да не създаваме главоболия на органите, отговорни за контрола .... Пък пострадалите кучета ги яли.
Peace Peace Peace

Абсолютно вярно!
Що пък да се нарушава рахатлъка на директор, учители, охрана, инспекторат? Те са такива отговорни хора, вършат си работата спрямо точката и запетайката на закона! И най-мразят да си търсиш правата, да сигнализираш за нередности и нечие престъпно нехайство.

# 96
  • Ямбол
Ако някой ми поиска чипса и при отказ ме псува, си е за него. Не отговарям с псувни и гоненица. Но ако се стигне до заплаха за агресия, е по-добре да се даде чипса.
Това го казваш от гледна точка на настоящата си възраст. Или, може би, си такъв характер.
Но всички са различни и не смятам, че отказът да дадеш нещо свое и отстояването на собственост трябва да бъдат "наказвани" с физическа агресия, и това да е нормално поведение.
Питаш ме. Отговорих. Нормалното поведение не включва отговор с псувня според мен.

....
Реакциите в дадена ситуация на тийнейджър и зрял човек са несъпоставими. Това трябва да е ясно на един педагог, струва ми се.
Пита ме не педагог предполагам, отговарям на въпрос. А какво ти се струва, няма значение към поставения въпрос, който гласеше, как бих постъпила на чуждо място в чуждата възраст. Сега как ти се струва?

# 97
  • софия
Безнаказаността само ще го убеди, че каквото и да направи, все ще му се размине, и ще си продължи така. Ама то в нашата скапана държавица е масова практика такива неща да се скриват, покриват, да се мине метър, ако може, да измъкнем и покрием нашия човек, да не създаваме главоболия на органите, отговорни за контрола .... Пък пострадалите кучета ги яли.
Peace Peace Peace

Абсолютно вярно!
Що пък да се нарушава рахатлъка на директор, учители, охрана, инспекторат? Те са такива отговорни хора, вършат си работата спрямо точката и запетайката на закона! И най-мразят да си търсиш правата, да сигнализираш за нередности и нечие престъпно нехайство.
Лошото е, че със сигурност ще опитат/намерят начин да "отмъстят" на детето. Нищо, че са виновни. Бездушни и лоши хора сме станали.

# 98
Цитат на: Judy
... След като сте подали жалба в РПУ, следва да придвижат същата и до Педагогическа стая /проверете, щото и там не винаги се работи/ и с побойника да се поработи от специалисти. Има си и местни комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Те са затова...
Дори и да не се стигне до съдебно дело, мисля че трябва да се настоява детето да мине през няколкомесечни консултации със специалисти от Педагогическа стая. Това, че ще бъдат платени разноските или ще се извини публично не мисля, че за такова 14 годишно момче ще е достатъчно. Все пак трябва да се помогне и на детето да се научи как да си контролира агресията.
Поведението на учителката като отговорник за децата е неадекватно за позицията, на която е поставена.
Мисля, че тихите деца са най-подложени на риск от агресия, тъй като на всяко дете му е ясно, че те няма да се защитят, така че всеки може да си изпробва "самочувствието" върху тях.
Аз съм за спортуването на бойни изкуства, където се изучава самозащита, особено при момчетата.  

# 99
  • Ямбол
Не отговарям с псувни и гоненица. Но ако се стигне до заплаха за агресия, е по-добре да се даде чипса.
Да, нека го даде най-учтиво и възпитано. На следващия ден - пак, на по-следващия - отново. И нека да се чувства като един малък мухльо. При това момчето няма да се оплаче на някой даскал, тъй като те за избит зъб и ритници в главата не обръщат внимание, пък представям си как ще си изхилят на оплакване за взет чипс.  ooooh!
Не съм отговорила така.
А как е най-приемливо за да не се чувства мухльо? Като псува? Като се остави да го набият?

# 100
Много ми е интересно Лиляна ако има син/дъщеря как би ги посъветвала педагогично да постъпва в подобни ситуации, като им "поискат" нещо в училище. Дали ще смогне да изхрани семейния и бюджет всички лекенца в лавката.

# 101
Там е работата, че момчето не се е оставило да го набият и е пострадало заради това. Като гледам форумските даскалици колко адекватно се изказват, вече не се и чудя на простотиите на реалните такива. Rolling Eyes

# 102
  • София-Лагера
Лиляна много си зле.
Съд до дупка ,и жалби до всички институции за безотговорното отношение на учителката.
Най малко е трябвало да се обади на родителите .И те вече да си преценяват дали да остава в час или да го вземат.
Егати добичето.
Ако няма нужните резултати ,и телевизията ще викна.
Нито едно дете не заслужава такова отношение.

# 103
  • софия
Много ми е интересно Лиляна ако има син/дъщеря как би ги посъветвала педагогично да постъпва в подобни ситуации, като им "поискат" нещо в училище. Дали ще смогне да изхрани семейния и бюджет всички лекенца в лавката.

Госпожата казА:

Лиляна, ти как би постъпила в подобна ситуация, ако си на мястото и годините на детето? Ще сведеш очи, ще дадеш чипса и ще се свиеш в ъгъла? А и на сегашните ти години, пак не би отвърнала по някакъв начин?
Надявам се не защитаваш абсурдно неадекватното и безотговорно поведение на "учителите".
Не мога да отговоря, защото не съм запозната с цялата ситуация. Ако някой ми поиска чипса и при отказ ме псува, си е за него. Не отговарям с псувни и гоненица. Но ако се стигне до заплаха за агресия, е по-добре да се даде чипса.
Tired

# 104
Всеки трябва да си носи последствията от грешките.Като мама и тате ходят и замазват след момчето няма как да стане.

Една регистрацийка в Детска педагогическа ще му дойде добре.

Общи условия

Активация на акаунт