Синът ми бе пребит в училище...

• 32 794
  • 571
  •   1
Отговори
# 75
И защо изобщо е трябвало да му отвръща? Така ли е възпитан? На агресивни думи - със същите?
Как така  "да се гонят, при което онзи се засилил и го ударил в ченето", хем се гонят, хем в ченето. Един срещу друг ли са били? Кой кого е гонил?
И накрая Мишел разбира родителите на побойника и е възмутена само от учителите.
Теб това ли са те учили в института - да пазиш учителското съсловие по-грижовно от здравето и достойнството на децата?

# 76
И защо изобщо е трябвало да му отвръща? Така ли е възпитан? На агресивни думи - със същите?
Как така  "да се гонят, при което онзи се засилил и го ударил в ченето", хем се гонят, хем в ченето. Един срещу друг ли са били? Кой кого е гонил?
И накрая Мишел разбира родителите на побойника и е възмутена само от учителите.
Теб това ли са те учили в института - да пазиш учителското съсловие по-грижовно от здравето и достойнството на децата?

Институтът- не, обаче институцията очевидно повечето така ги е научила.

# 77
  • Ямбол
Ти, Лиляна, не отвръщаш ли? Виж предходната страница само.
....
Не отвръщам. Точно в последната страница Чанел ме нарече каква ли не, но не съм отвърнала с нито една обида. И тя млъкна. Понеже не ѝ се хванах на провокациите. Отвърнах, но със спокоен и неагресивен тон.

# 78
Отвръщаш. Как- това е друг въпрос.
За спецификата при децата вече намекнах.

# 79
  • софия
Лиляна, ти как би постъпила в подобна ситуация, ако си на мястото и годините на детето? Ще сведеш очи, ще дадеш чипса и ще се свиеш в ъгъла? А и на сегашните ти години, пак не би отвърнала по някакъв начин?
Надявам се не защитаваш абсурдно неадекватното и безотговорно поведение на "учителите".

# 80
Как да не го защитава, нали е даскал. На нея само това й е в устата, колко са кофти родителите и как всеки има вина, само не и тя и колегите й.

# 81
  • на село
Ти, Лиляна, не отвръщаш ли? Виж предходната страница само.
....
Не отвръщам. Точно в последната страница Чанел ме нарече каква ли не, но не съм отвърнала с нито една обида. И тя млъкна. Понеже не ѝ се хванах на провокациите. Отвърнах, но със спокоен и неагресивен тон.
Да обърнеш глава след обида е едно. Да не реагираш, когато вземат нещо твое е друго. Следващия път като му вземат телефона, примерно, пак ли да отговори със спокоен и неагресивен тон и да си тръгне? А отнемащият чужда собственост да си мисли ли, че може до безкрай да прави това безнаказано?

На чужд гръб и сто тояги са малко, да. Пожелавам ви най-искрено да не ви се случва, че ще ви стане много кофти от свободните разсъждения, които сте направили.

# 82
  • Ямбол
....
Институт?
Аз ли научих детето на Мишел да псува?

Лиляна, ти как би постъпила в подобна ситуация, ако си на мястото и годините на детето? Ще сведеш очи, ще дадеш чипса и ще се свиеш в ъгъла? А и на сегашните ти години, пак не би отвърнала по някакъв начин?
Надявам се не защитаваш абсурдно неадекватното и безотговорно поведение на "учителите".
Не мога да отговоря, защото не съм запозната с цялата ситуация. Ако някой ми поиска чипса и при отказ ме псува, си е за него. Не отговарям с псувни и гоненица. Но ако се стигне до заплаха за агресия, е по-добре да се даде чипса.

# 83
Мишел, едно завеждане на дело ще ви вкара в доста разноски и вероятно присъденото обезщетение няма да ги покрие. Но си струва, защото ще даде добър урок на насилника.
Иначе ще му се размине с малко говорене, той ще се прави, че слуша с наведена глава и ... толкова.

Не пишете неверни неща. По делото разноските се заплащат от страната, изгубила спора. Освен обезщетения се присъждат и разноски, все пак. Длъжна съм да го напомня, т.к. очевидно за някои хора не е ясно. Не го пиша, за да се заям, а за да е ясно.

Judy, не че нещо, но непълнолетните обезщетения не плащат. Най-много по закона за мерките срещу малолетни и непълнолетни родителите да поемат лечението, което те и без това са готови да направят. И да се присъдят разноски в дело е едно, да ги плати изгубилата страна е съвсем друго. Може би трябва да обясниш и как става това. Между другото юнака ще го съди евентуално държавата. Ако съответната институция изобщо реши, че има извършено престъпление. В този смисъл не разбирам призивите "Съдете го", като те вече са подали жалба в полицията.

# 84
То и аз- не че нещо, но къде съм писала, че побойникът е този, който ще плаща?  newsm78 За вреди, причинени от непълнолетен никой не плаща, понеже той, самият не плаща? Не знам какво общо имам аз с апела "Съдете го!", но не правете обща манджа от различни постове на различни потребители.
Значи ако ти счупи утре крака едно 16годишно, яхнало мотор, няма да потърсиш обезщетение и разноски и ще си караш на наказателен процес със санкцията по НК, а разноски няма да търсиш под угрозата, че дип може и да не си ги събереш, пък докато филофостваш по въпроса може и давност да ти изтече, кой знае? Твой избор.  Sunglasses

Сега и в изпълнителния процес ще се пробваме, след следствието. За това е безсмислено да се словоблудства тук, освен ако не смятате да си предложите частните услуги на Мишел. Смятам, тя вече е наясно, че тук по тези въпроси е най- добре да не пита. Ще научи ужасяващи неща. Убедена съм, че има към кого да се обърне за конкретна помощ и се надявам да я получи качествено.

Ето нещо за любителите да се поупражняват:

http://yambol.court-bg.org/img/File/April%202011/01634509_82131111.htm

http://www.rs-tar.org/files/01634512/030a2512.htm

http://pleven.court-bg.org/img/File/SPRAVKI%20PO%20DELA/SVURSHEN … d812_75211513.htm

Не е вярно, че никога няма резултати.

Много има, който се интересува- ще си намери. От мен- толкова. Мишел едва ли точно това я интересува. Ако реши, специалистът, към който ще се обърне, знае.
Аз с подобни гимнастики тук няма да се губя. Но да подмина невярно поднесена информация- това няма да сторя.

Последна редакция: чт, 24 окт 2013, 11:40 от Judy

# 85
  • софия
Ако някой ми поиска чипса и при отказ ме псува, си е за него. Не отговарям с псувни и гоненица. Но ако се стигне до заплаха за агресия, е по-добре да се даде чипса.
Това го казваш от гледна точка на настоящата си възраст. Или, може би, си такъв характер.
Но всички са различни и не смятам, че отказът да дадеш нещо свое и отстояването на собственост трябва да бъдат "наказвани" с физическа агресия, и това да е нормално поведение.

# 86
  • на село
Ако някой ми поиска чипса и при отказ ме псува, си е за него. Не отговарям с псувни и гоненица. Но ако се стигне до заплаха за агресия, е по-добре да се даде чипса.
Това го казваш от гледна точка на настоящата си възраст. Или, може би, си такъв характер.
Но всички са различни и не смятам, че отказът да дадеш нещо свое и отстояването на собственост трябва да бъдат "наказвани" с физическа агресия, и това да е нормално поведение.
Реакциите в дадена ситуация на тийнейджър и зрял човек са несъпоставими. Това трябва да е ясно на един педагог, струва ми се.

# 87
  • София
Не отговарям с псувни и гоненица. Но ако се стигне до заплаха за агресия, е по-добре да се даде чипса.
Да, нека го даде най-учтиво и възпитано. На следващия ден - пак, на по-следващия - отново. И нека да се чувства като един малък мухльо. При това момчето няма да се оплаче на някой даскал, тъй като те за избит зъб и ритници в главата не обръщат внимание, пък представям си как ще си изхилят на оплакване за взет чипс.  ooooh!

# 88
  • София
Ама това са деца, пубери, чуйте Джуди, макар някои да са си заформени побойници и бъдещи рецидивисти. То е ясно, че е по-добре да не се отвръща на псувните и да има човек чувство за самосъхранение, но си е предизвикателство за един подрастващ с оформяща се психика.

# 89
....
Институт?
Аз ли научих детето на Мишел да псува?
Зададох ти въпрос, не ми се прави на интересна. Колко пъти да ти повторя, че номерца от класната стая не ми минават, докато го разбереш?
Като нямаш какво да кажеш по проблема и това, онова, трето не знаеш - ами недей да пишеш, защото си тотално извън темата. Изказванията ти са за двойка.

Общи условия

Активация на акаунт