Синът ми бе пребит в училище...

• 32 606
  • 571
  •   1
Отговори
# 300

Какво биха направили "най-хрисимите"?
Ще си дадат чипса и готово, всичко е ОК, в училището няма и не е имало проблем?
Сериозно ли ги мислите тези работи и ви удовлетворяват?

# 301
Уча синът си да избягва ситуации на комфронтация, друг е въпосът дали нещо му влиза в главата, но по принцип не е агресивен. Опитвам се да го прдпазя, а и да предпазя другите деца, защото той има черен колан по таекуондо и не ми се мисли какво може да причини с ритник (чупи дъска, дебела 5 см). Уменията му, обаче хич не са приложими в побой и или ще пострада или ще нарани някой.
...

Браво.
И аз съм си записала дъщеричката на карате, да се научи да се отбранява.
За сега не й се е налагало, но знае ли човек, и ние може някой ден да дойдем до България, виж какви неща стават.
Аз отказах да си запиша детето в държавно училище за много по-малко - постоянно отворени врати, незадоволителен учителски надзор през междучасията и чух слухове, че има деца, които крадат (т.е. явно против кражбите нищо не се прави).
Правилника на училището й е н-найсет страници и на пръв поглед човек човек ще си помисли: какъв е тоя затвор, в който си пращам детето? Но ред трябва да има и да се спазва, защото децата винаги пробват до къде могат да стигнат.

Мише, родителите на побойника сигурно също не са искали да стане такъв, но са го изпуснали. А и не са много умни, както може да се съди от разказа ти (да си мислиш, че на 14-годишно дете ще му порастне нов зъб си е сериозен пропуск в образованието, не е смешно, ами е жалко). Жалко за тях, наистина, но едно нещо трябва да разберат - най-доброто което могат да направят за сина си е да го пратят на място със строга дисциплина, докато не е станало твърде късно. Хубаво искат да го измъкнат, мило им е, но в такива случаи хората казват - вместо да му изпишеш вежди, да му извадиш очите. Никой не се ражда зъл. Сега няма значение дали е грешка на родителите, учителите или обществото, важното е да се научи, че човек каквото и да направи, си носи последствията.

А ми разправят, че училищата в България все още са на ниво...  ooooh!

Аз имам братовчед, който в тийнеджърските си години се беше събрал с лоши другари и започна да краде. Баща му сам го изпрати в ТВУ, но той не се озлоби към него. Излезе от ТВУ-то със занаят (дърводелец), влезе в правия път и сега се грижи за жена и 3 деца.

Как върви възстановяването не сина ти?

# 302
  • На земята, която е всъщност звезда.
Мишел, писала си, че родителите са дошли, но не видях да си писала побойникът дойде ли с тях, извини ли се на детето ти?

# 303
Откога стана ненормално човек да се брани?
Откакто на провокацията се отговаря с провокация, т.е. се принизяваш на нивото му.
/ в случая с псувня.../

Как може да се мисли, че един счупен зъб е нищо, ами останалото - болките, които предстоят да изтърпи момчето, унижението, травмата... за тях нищо, по- добре да не се мисли.
Не е нищо, а нещо, до което е можело да не се достигне.

Средата в училище следва да е контролирана и да няма подобни сбивания.
За мен темата е леко некоректно зададена, защото явно и 13 годишното не е от най -хрисимите.
реакцията на училището не мога да коментирам, тъй като тук се представя само едната страна. (коментарите за етнически произход са поредна проява на малоумие).
  Peace

# 304
Искам да помоля за съвет / съжалявам , че използвам темата на авторката и и се извинявам /: нашата история , която е доста по - бледа на фона на случващото се  с авторката има развитие . Единият от побойниците нападнал сина ми е син на учителка . когато въпросната е разбрала , че директорката е уведомена за случая е намерила сина ми в клас , извикала го е в коридора и го е заплашвала , както и му е казала , че е лиглъо , защото е извикал майка си , след като са го набили  Confused Аз лично съм бясна и няма да оставя нещата така . Бихте ли ме посъветвали какъв е реда ? Аз се сещам само за жалба в инспектората ... /  Rolling Eyes Тази жена няма право да се саморазправя с 8- годишно дете . Въобще не ми се мисли как може да е педагог ... Rolling Eyes

Колкото до темата - аз не бих се отказала от дело и няма да оставя побойника ненаказан .
Изумена съм докъде се е стигнало в училищата и как се толерират побойниците , а и всичко се замита под килима  Sad

# 305
  • софия
Не е истина. Как може такова нещо? И това ми били педагози и учители! Как не ги е срам? Що за човек си, за да плашиш 8 годишно дете? Вместо да дойде и поне да се извини. Определено се затвърждава мнението ми, че в повечето случаи учител е диагноза, а не призвание.

Елия, жалба в инспектората с копие до МОН и Столична община. Какви главоболия ще направи сега на директорката тая патка...

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 15:46 от zvanche

# 306
Елия, аз и жалба в полицията срещу нея ще пусна.

# 307
Аз освен жалбата бих отишла лично и на висок тон да предупредя въпросната даскалица, че само ако доближи детето ми ще има сериозни неприятности и лично ще изложа намерението си да сезирам инспектората, МОН и общината, ако училището е общинско. Така де, като използва майка си момъка, поне да е равностойно. Тя вместо да се дистанцира от случая ходи лично да се саморазправя с детето.

# 308
Благодаря ви . Така ще бъде вероятно ...
Директорката днес ми каза , че ще вземе мерки и в понеделник ще се срещнем с двете учителки , които са били отговорни за децата , но не са взели отношение към случващото се , майката -учителка на побойника и директорката . Ако не бъдат взети мерки , пускам жалба .
Има ли някакво наказание , което училищното ръководство може да наложи на това лице ?
Наясно съм , че след тази жалба ще направят всичко , за да стъжнят живота на детето в това училище , но аз пораженчески не мога да разсъждавам и смятам , че трябва да си получат заслуженото ... Sad
Просто не знам как да си намеря място ... По нейната логика / на тази майка учителка / аз трябва да я пребия и тя да си мълчи , за да не е лигла , така ли ?

# 309
   Напротив, напротив. Няма да закачат детето ти, защото ще знаят, че майка му е способна да го защити. Напиши си жалбата предварително, и ако разговорът не те удовлетвори, я подай до директора с копие до инспектората. И си вземи входящ номер, нали знаеш.

# 310
Нямам думи! За какво изобщо човек да си изпрати детето в българско училище?
За да го унижават, заплашават и бият? Или да го научат на това?
Лигльовци били значи, щом споделят и общуват с родителите си...  Shocked

Елия, защо не изпратиш адвокат на срещата, за по - голяма тежест? Така няма и да могат да излъжат впоследствие за естеството на разговора.

# 311
Мина ми през ума за адвокат , но директорката засега се държи много добре и не знам дали да вадя тежката артилерия още от сега ...
Жалбата се чудех дали да я подготвя , но сега след съвета на Ирис , 100 % ще я напиша , разпечатам и ще отида с нея на срещата ...

# 312
Очаквам от училището да осигури безопасност на децата, но както се видя от последния случай на стрелба (в който учителят се е намесил) това не винаги е възможно...

Тъжното е, че в последните училищни инциденти, все става въпрос за деца, които са били тормозени. Разбира се, това не е извинение за постъпките им, но може би е можело да бъде предотвратено...

Тези дни четох статистика, че над 60% от тормозените деца, след като са сподели с възрастен, донякъде са се почувствали по-добре и е имало разрешение на проблема. Това по повод абсурда с учителката по-горе, която си позволява да отправя реплики.

# 313
  • Germany
Елия, каквото и решение да вземе директорката на срещата, ти си подай жалбата в инспектората. Аз още съжалявам, че не го направих преди 2 години...

# 314
За какво изобщо човек да си изпрати детето в българско училище?
Може би в щатско училище?
(м/у куршумите)
"Пак стрелба в училище в САЩ"
/Двама загинаха, полицията обезвреди стрелеца/
http://www.vsekiden.com/142123

Общи условия

Активация на акаунт