Синът ми бе пребит в училище...

• 32 579
  • 571
  •   1
Отговори
# 480
  • софия
~Мишел~, не знам как сте финансово, но се надявам да не се налага да вземете и стотинка по предложения начин. Нека съдът присъди. Желая отново много кураж и сили на семейството ти!

# 481
  • На земята, която е всъщност звезда.

То се очакваше, класиката в жанра: първо виновниците са изплашени и много обещават и съжаляват, после се окопитват и стават нагли. Успех, Мишел! Най- важното е адвокатът ти да е добър.

# 482
  • В тъмната гора.

Искам да попитам за адвокатските хонорари, защото явно трябва да се водят две дела - едното наказателно, а другото гражданско за възстановяване на разходите по лечението.

Не е нужно да се водят две дела, има възможност в рамките на наказателното производство да се предяви граждански иск, стига да се стигне до предаване на съд.

Не помня началото на темата- извършителят дали е наказателноотговорен, на каква възраст е?
Телесната повреда дали е окачествена като средна поне?

14-годишен е извършителят, а съдебния лекар определи средна телесна повреда.

# 483
Преписката е в прокуратурата, която още не е повдигнала обвинение, нали? Ако не го направи, ти ще подаваш ли иск за обезщетение за нематериални вреди? Интересно ще ми е да видя дали ще присъдят обезщетение при непълнолетен извършител и какъв евентуално ще е размерът му. В крайна сметка, ако след две инстанции ви присъдят обезщетение и разноски, ще трябва да си събираш парите чрез изпълнително дело, нали ти е ясно? При което пак ще правиш разноски, а и адвокатските хонорари са за една инстанция. Съдебните експертизи пак ти ще ги плащаш. Само ти подхвърлям идея колко ще ти излезе всичко при неясен резултат от събирането на дължимото.

# 484
Преписката е в прокуратурата, която още не е повдигнала обвинение, нали? Ако не го направи, ти ще подаваш ли иск за обезщетение за нематериални вреди? Интересно ще ми е да видя дали ще присъдят обезщетение при непълнолетен извършител и какъв евентуално ще е размерът му. В крайна сметка, ако след две инстанции ви присъдят обезщетение и разноски, ще трябва да си събираш парите чрез изпълнително дело, нали ти е ясно? При което пак ще правиш разноски, а и адвокатските хонорари са за една инстанция. Съдебните експертизи пак ти ще ги плащаш. Само ти подхвърлям идея колко ще ти излезе всичко при неясен резултат от събирането на дължимото.

Тук (Канада), имаме отделен съд за граждански иск под определена сума (не съм сигурна, но е май около $5,000). За да заявиш граждански иск, не е нужно да имаш адвокат. Ако спечелиш делото, противната страна ти плаща всички разноски около делото. Няма ли такива в България?

# 485
Преписката е в прокуратурата, която още не е повдигнала обвинение, нали? Ако не го направи, ти ще подаваш ли иск за обезщетение за нематериални вреди?
Скрит текст:
Интересно ще ми е да видя дали ще присъдят обезщетение при непълнолетен извършител и какъв евентуално ще е размерът му. В крайна сметка, ако след две инстанции ви присъдят обезщетение и разноски, ще трябва да си събираш парите чрез изпълнително дело, нали ти е ясно? При което пак ще правиш разноски, а и адвокатските хонорари са за една инстанция. Съдебните експертизи пак ти ще ги плащаш. Само ти подхвърлям идея колко ще ти излезе всичко при неясен резултат от събирането на дължимото.
Прокуратурата може да го върне за доразследване.
Аз не прочетох дали има надеждни свидетели-очевидци.
http://www.os-gabrovo.org/Anonce/Proizvodstvo_po_nakazatelni_dela.pdf
/не съм юрист/

14-годишен е извършителят,
и дали е виновен, то съдът се произнася.

# 486

Искам да попитам за адвокатските хонорари, защото явно трябва да се водят две дела - едното наказателно, а другото гражданско за възстановяване на разходите по лечението.

Не е нужно да се водят две дела, има възможност в рамките на наказателното производство да се предяви граждански иск, стига да се стигне до предаване на съд.

Не помня началото на темата- извършителят дали е наказателноотговорен, на каква възраст е?
Телесната повреда дали е окачествена като средна поне?

14-годишен е извършителят, а съдебния лекар определи средна телесна повреда.

Има основание за носене на наказателна отговорност, ако е навършил 14г,но има и вероятност да се приеме, че деянието е извършено поради "увлечение и лекомислие",в този случай наистина следва да се води дело за обезщетение на неимуществените вреди.Най-добре е да изчакаш писмен отговор от Прокуратурата и след това да решаваш.

# 487
Ако съм на твое място, ще заведа дело или поне ще искам обезщетение от няколко хиляди, а не само да покрият разноските по направата на нов зъб. Обаче много ме притеснява тази агресия у учениците.  Confused

# 488

Тук (Канада), имаме отделен съд за граждански иск под определена сума (не съм сигурна, но е май около $5,000). За да заявиш граждански иск, не е нужно да имаш адвокат. Ако спечелиш делото, противната страна ти плаща всички разноски около делото. Няма ли такива в България?

То и тук никой не те кара да ходиш на дело с адвокат. Ако ще за милиарди да ти е искът. Може да си поискаш и служебен защитник, ако не можеш да си позволиш платен. Трябва разбира се да отговаряш на условията. Има закон за тази цел, дежурни адвокати, на които плаща държавата и т.н. Отделно от това обаче съдът пари не раздава, само присъжда. Съдебните изпълнители ги събират, но и на тях трябва да се плати, а в крайна сметка пари събират ако има от къде да го направят по законен ред.

# 489

То и тук никой не те кара да ходиш на дело с адвокат. Ако ще за милиарди да ти е искът. Може да си поискаш и служебен защитник, ако не можеш да си позволиш платен. Трябва разбира се да отговаряш на условията. Има закон за тази цел, дежурни адвокати, на които плаща държавата и т.н. Отделно от това обаче съдът пари не раздава, само присъжда. Съдебните изпълнители ги събират, но и на тях трябва да се плати, а в крайна сметка пари събират ако има от къде да го направят по законен ред.

Говорим за различни неща. Ето, за това говоря аз.
http://www.attorneygeneral.jus.gov.on.ca/english/courts/guides/

# 490
~Мишел~, добре сте решили.  Peace Успех!

# 491
Говорим за различни неща. Ето, за това говоря аз.
http://www.attorneygeneral.jus.gov.on.ca/english/courts/guides/

Разбрах, че говориш за Small Claims Court, но в случая няма никакво значение.  Peace

# 492
И от мен успех и късмет, Мишел!

# 493
  • В тъмната гора.
Check Please знаем, че съдебната ни система е смотана и корумпирана, както и самата ни държава. Всичко е свързано с пари и всеки може да млати по-слабите и да му се разминава.
Затова затворите ни са пълни с кокошкари, а маститите престъпници са навън.
Все пак благодаря, че ми го навря в очите.

# 494
Аз за корупция не съм писала нищо и изобщо нямах това предвид.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт