Синът ми бе пребит в училище...

• 32 578
  • 571
  •   1
Отговори
# 465
...Една сурова нагледно мярка днес, може да е спасение в утрешния ден, когато вече са големи и се стига до избиване на зъби. Peace

Това, което виждам аз - точно тези мерки, които описваш, водят до избиване на зъби.

Ами така са я възпитавали, така ще възпитава, без да мисли.

Така е. Въртим се в кръг и се чудим защо нещата се завихрят към по-зле...

# 466
  • София
Аз избягвам да нападам учителите в подобни ситуации...Но за мен, в конкретния случай, най-обидно и дразнещо би било точно отношението им....
Това бездушно отношение се предава и на децата...
Учителите не са притеснени и огорчени - децата попиват...
Мама и тати са непоколебими въпреки извинението - децата попиват...
Всички са на нож - децата попиват...

Децата се възпитават с личен пример, не с приказки и наставления....
Простичко е, но не е много удобно... Laughing

# 467
Марица, говорим за едно и също, но мненията ни са различни. Не мога да проумея как ще си нормален човек, ще знаеш, че детето ти проявява поведенчески проблеми, и няма да предприемеш нищо. Извинявай, но това е чисто и просто невъзможна комбинация.

Напротив, точно за различни неща говорим. Аз никъде не съм твърдяла, че родители които виждат детето си да има проблеми и не правят абсолютно нищо да му помогнат, са нормални. Въобще дори с този въпрос не съм се занимавала в темата.
Казах ти, че генерализираш, като твърдиш, че никой не познавал децата си. Какво правят хората, имащи деца с поведенчески проблеми, си е тяхна работа, аз не съдя никой, моята задача като родител е с моето дете.

И съм си научила детето да избягва такива деца. А също и да говори. А аз слушам.
В училище също ги учат така - при проблем- говорете. С бой и лични разправии не се решават проблемите.
Именно защото има много хора, на които не им се занимава с децата им, не говорят с тях, не се грижат адекватно, би трябвало училището да е създало ясен регламент. И когато има проблеми, учителите да са онези, които първи реагират. А не да се прявят роднински събирания с цел покриване на щетите или да се подкрепя насилието - "Мълчи, да не минеш за льольо".
Но когато нито училището нито родителите са адекватни, се получават ето такива ситуации. Детската агресия единствено показва, че ние възрастните не сме си вършили работата както трябва.

Аrgent,  за мен написаното от теб беше доста полезно. Благодаря за искреността.

# 468
 Има ли някакво развитие по двата казуса от темата?

# 469
Простичко е, но не е много удобно...
Laughing

Точно така!  Hug
Много ми се иска повече хора да го осъзнаят.

Включвам се, за да понадигна темата и също да попитам има ли някакво развитие по случая?

# 470
  • София
Синът ти не е "пребит", а е пострадал в побой, в който е участвал пълноправно. Победил е по-силният, но можеше и другото момче за пострада - тогава каква ли щеше да е темата?

Не оправдавам агресията, защото когато има жертва, на практика няма значение кой и защо е започнал. Проблемът е в отговора на агресията. Не трябва да се отговаря на провокациите, иначе този ад никога няма да свърши. И псувните и гонениците не са начина това да се случи.

Родителите на провокатора са постъпили достойно. Може пък детето им да не е толкова "изпуснато", щом постъпват така, има ли свидетели на случката и наистина ли се е развила ТОЧНО така, както е преразказана?

А това, че "не можеш да дишаш" учителите, и ще използваш пострадалото си дете, за да им докажеш неприязънта си, е толкова жалко, че дори не мога да го коментирам  ooooh!

А как е трябвало да постъпи момчето, да даде чипса "без бой" ли и без да се защитава "агресивно" да стои да го унижават и налагат? Питам само....че се замислих аз, хем като възрастен, как точно бих се измъкнала от ситуацията?

А за учителите, аз неприязън от постовете не видях. Лично, не бих ги обвинила за сбиването, но неадекватното и незаинтересовано поведение при положение, че някой видимо е ранен ми е доста странно. За мен така не учител, а човек не би трябвало да реагира.

# 471
  • София
Аз избягвам да нападам учителите в подобни ситуации...Но за мен, в конкретния случай, най-обидно и дразнещо би било точно отношението им....
Това бездушно отношение се предава и на децата...
Учителите не са притеснени и огорчени - децата попиват...
Мама и тати са непоколебими въпреки извинението - децата попиват...
Всички са на нож - децата попиват...

Простичко е, но не е много удобно... Laughing

+1

# 472
Вместо да трошите пари по адвокати, го запишете на някакво бойно изкуство.
Синът Ви вече е голям, почти мъж...
Оттук нататък все ще има подобни случки, първо в училище, а после и по заведенията. Вие цял живот с адвокати ли ще се разправяте?
Училището си е точно една джунгла. Оцеляват най-силните.
За учителите изобщо няма да коментирам. Не оправдавам постъпката на учителката, бих вдигнала сериозен скандал. Ще влезе в стаята детето с окървавена уста и вместо да го попита как е и да го прати на лекар и да се свърже веднага с родителите, ще му вика да сяда.  ooooh!  Хайде, гамена, дето го е набил е на 14г, лапешка история. Ама учителката да ми се държи по този начин, нещо не ми се връзва. Тук и мъжът Ви би трябвало да реагира.

Иначе побойникът си залужава и съдилищата и обезщетенията и всички главоболия покрай делата. Ако чак толкова искате да го 'накажете', действайте. Но няма да е зле и детето си да запишете да тренира нещо, иначе цял живот ще е боксова круша на някой.

# 473
Простичко е, но не е много удобно...
Laughing

Точно така!  Hug
Много ми се иска повече хора да го осъзнаят.

Да, ама нали се сещаш че колкото хора толкова и примери и повечето лоши...
Иначе тези нови тенденции-ако има дете насилник да се води на психолог и да се гали с перце води до точно обратните резултати-дава му се нагледен пример, че наказание за провинението няма. Доброто старо изключване от училище би направило чудеса за дисциплината, но къде ти в тези времена, когато учителите даже не могат да повишат и тон. ooooh!

# 474
Герри, аз изчетох цялата тема и доколкото разбрах, родителите на побойника не са агресивни хора, просто са невежи.
Ти си права, но все пак аз не мога да заклеймя повечето хора като лоши.
Никой не е 100% добър или 100% лош, зависи какъв избираш да бъдеш към даден момент.

... Доброто старо изключване от училище би направило чудеса за дисциплината, но къде ти в тези времена, когато учителите даже не могат да повишат и тон. ooooh!

Абсолютно съм ЗА строго наказание и ЗА повече права на учителите.

# 475
  • София
Истината е някъде по средата! Глупаво е да отричаме напълно дърпането на уши, пошляпването, сериозните наказания и възпитателни мерки. Оставете ме мен, че съм седяла с часове на боб, да се абстрахираме от това. Mr. Green Забелязала съм и от работата ми като детски възпитател, че много, ама много малко родители успяват да прилагат правилно т.нар. нови възпитателни мерки където изобщо няма физическа намеса или сурово наказание. Ами просто децата от това, което съм виждала не уважават особено родителите си. При идването им за прибиране често започва едно лигавене, едно отговаряне, едно непослушание и родителя не прилича на родител, а на маймуна. Имаше и деца, които като дойде родителя да го вземе както се е държал примерно лигаво в някакви игри, става сериозно, дипломатично и сдържано. Не прави сцени от родааа ''Нямааааа пъккккк, оставаммммм'' и да се тръшка по земята като много други. Съжалявам, но респекта за няколкото години работа спрямо родител не го видях в много случаи. И не говорим да има един хаотичен бой за профилактика както каза Марамун, говорим детето да знае границата, да е опитало вкуса на дръпнатото око, да се е стреснало и да знае кой командва парада. С лигавщини и липса на наказания от рода мирен на стол 1 час или в ъгъла водят до липсата на респект и качване на глава. Това са моите виждания и лично аз не искам да бъде в бъдеще от родителите ''маймуни'' роби на децата си, та ако се наложи ще седи в ъгъла, но ще се научи да уважава околните. Една сурова нагледно мярка днес, може да е спасение в утрешния ден, когато вече са големи и се стига до избиване на зъби. Peace
Когато веднъж ти се отпусне ръката, след това стана опасно. Ако детето не разбере суровата мярка..болката се преглъща и пак прави каквото си е наумило. Ако суровите мерки станат чести...за щяло и нещяло. Адски е гадно да те е страх, че родителят ти ще те нарани физически или ще те унижи...аз го казвам от опит.

# 476
  • В тъмната гора.
е водила и сина си , за да и покаже кой е моят син . Просто съм бясна как се потъпкват всякакви правила ... не може пиле да прехвръкне уж в училището , а тя понеже е вътре , злоупотребявайки ,  си позволява да издирва детето ми и да му се подиграва ...
Shocked Води побойника, за да й покаже кого е набил и тя да се подиграва и заплашва пострадалото ДЕТЕ, вместо да го накара да се извини?
Абсолютна простакеса, без извинение!

И такива простакеси сред учителите бол. Бившата ни класна, която накара сина ми с кървяща уста да влезе в час също беше дете побойник. Тормозеше целия си клас, в който беше и сестра ми.
Аз съм на мнение, че учители и лекари не могат да стават хора без такова призвание, които просто ей така защото не са приети някъде другаде са се натресли в учителските специалности.

# 477
  • В тъмната гора.
Да кажа и аз по нашия случай. Досъдебното производство приключи и делото отива в прокуратурата след нова година.
Родителите на побойника както бяха готови да платят разноските по лечението на зъбите, така и се отказаха след това. Майката ми се обади крещейки как така МВР са изпратили сина й в психиатрията за психична експертиза, при лудите, той се бил травмирал... ooooh!
Понеже зъболекарката ни посъветва да се сложат брекети и мястото на избития зъб да се заеме от останалите зъби. Да не се прави имплант или мост, защото зъбите на детето ще растат още няколко години и ще се оформят. Жената определи най-ниската цена за долен брекет - 800 лева, а родителите на онзи ми съобщават-даваме само 300 лева и ако не прекратиш делото и тях няма да видиш.
ЕЕЕЕЕЕЕеее от това по-голяма наглост не бях виждала. Определено дело ще има.
Искам да попитам за адвокатските хонорари, защото явно трябва да се водят две дела - едното наказателно, а другото гражданско за възстановяване на разходите по лечението.

# 478
Мишел, поздравления за правилно взетото решение  newsm10. Ще стискам палци всичко да се развива в правилната посока и дано има истинско правосъдие!

# 479

Искам да попитам за адвокатските хонорари, защото явно трябва да се водят две дела - едното наказателно, а другото гражданско за възстановяване на разходите по лечението.

Не е нужно да се водят две дела, има възможност в рамките на наказателното производство да се предяви граждански иск, стига да се стигне до предаване на съд.

Не помня началото на темата- извършителят дали е наказателноотговорен, на каква възраст е?
Телесната повреда дали е окачествена като средна поне?

Общи условия

Активация на акаунт