Синът ми бе пребит в училище...

• 32 587
  • 571
  •   1
Отговори
# 330
Написала съм вече жалбата , кратко , стегнато , с нетърпящ възражение тон . Как да я регистрирам - РИО / регионален инспекторат / или е Столичен инспекторат  при нас ?
До МОН трябва ли да има копие или те самите служби са във възходящ ред и няма как да подам и до едните и до другите ?
Още веднъж - много благодаря на всички за подкрепата   bouquet
Вярвам обаче , че не трябва да се замитат и потулват такива неща , а в същото време родители да се избиват да запишат детето си в прехваленото училище  Confused

Андариел , благодаря . И аз така смятам . те просто очакват да ме притиснат до стената , но няма да стане този път ...

# 331
Дори и да заведа адвокат , те пак могат да отрекат случилото се . Свидетели на побоя има , но на заплахите от учителката към сина ми - не .

Може би никой не е чул, че го е заплашила, но затова пък сигурно много други са видели, че го вика от клас в коридора. По време на час ли е станало това? Тя няма работа да говори с него изобщо и обяснението И за това няма да звучи правдоподобно. Очевидно е, че целта и е била саморазправа с осемгодишното дете.

# 332
до РИО - София-град

В техните си писма така се именуват.

# 333
В Щатите се стрелят, в България по друг начин избиват натрупаният гняв засега.
От къде е този гняв?
С тая липса на организация и отговорност само стрелци липсват.
Спомням си когато бяхме малки, в час усетихме земетресение. Нашият учител избяга и ни остави на произвола. Пищяха много деца, разбягахме се, не знаехме какво да сторим...
Жалка работа е това,
Това ми напомня за случай, където пък учител е спасявал давещите се деца,
но не е могъл всички да спаси! /трагедията в р. Лим/
Сред загиналите деца - Виктор  Flowers Rose Flowers Rose, набор на синът ми беше дете на моя приятелка,
съученичка и колежка.
Математическо състезание "Цветница"– в памет на ВИКТОР
http://angels-lim.org/calendar/view/matematichesko-sastezanie-ts … v-pamet-na-viktor

# 334
За реакцията на учителите, и според мен трябва да има някакви правила, по които да са задължени да действат. Не можем да поставяме всички под един знаменател, факт е, че някои реагират адекватно, но има и други, за които не знам какво да кажа. Миналата година в класа на дъщеря ми 2 момчета се сбиха по време на следобедните занятия. Учителката от занималнята ги извела на двора да играят и тези двамата се подхванали. Единият пада и си удра главата. Не може да стане, губи зрение за 30 мин., въобще, сериозно положение. Но тя не търси никаква медицинска помощ, а се обажда на бабата на детето, да дойде да си го прибере (пеша) Rolling Eyes детето лежа почти месец в Пирогов, добре е вече. Другото го преместиха в друго училище, след 2 г. натиск от страна на родители и учители, защото това не беше първото пратено в болница дете от него  Crazy 8 бяха побойниците, не знам как се събраха в нашия клас, в другите няма такава концентрация. 2-ма отпаднаха, 2-3 се поочовечиха, но пак има агресивни и боеве. И това са деца, които вкъщи се възпитават с як бой. Поне по думите на техните родители. Резултатите са ясни.

Какво биха направили "най-хрисимите"?
Ще си дадат чипса и готово, всичко е ОК, в училището няма и не е имало проблем?
Сериозно ли ги мислите тези работи и ви удовлетворяват?

Не. Няма готово. След това се сигнализира. Не се мълчи.

Мишел, Eлия, успех!

# 335
  • софия
Написала съм вече жалбата , кратко , стегнато , с нетърпящ възражение тон . Как да я регистрирам - РИО / регионален инспекторат / или е Столичен инспекторат  при нас ?
До МОН трябва ли да има копие или те самите служби са във възходящ ред и няма как да подам и до едните и до другите ?
Още веднъж - много благодаря на всички за подкрепата   bouquet
Вярвам обаче , че не трябва да се замитат и потулват такива неща , а в същото време родители да се избиват да запишат детето си в прехваленото училище  Confused

Андариел , благодаря . И аз така смятам . те просто очакват да ме притиснат до стената , но няма да стане този път ...
Копието до МОН го носиш ти и искаш и там входящ номер. По същия начин и до Столична община, ако училището е общинско. До общината може да не се разкарваш, а да го пуснеш през сайт-а им. Ще получиш вх. номер на мейла си и можеш да следиш движението.
Успех!

# 336
Благодаря още веднъж . Чувствам се доста по уверена след съветите ви .  Hug
Ще адресирам сега жалбата ...

Ирис - тя е знаела коя е класната на сина ми и така е намерила класа , а е водила и сина си , за да и покаже кой е моят син . Просто съм бясна как се потъпкват всякакви правила ... не може пиле да прехвръкне уж в училището , а тя понеже е вътре , злоупотребявайки ,  си позволява да издирва детето ми и да му се подиграва ...

# 337
Успех, Елия и пиши как се е разрешил проблема.

PAV, не трябва аз ти отговарям на въпроса.

# 338
  • софия
е водила и сина си , за да и покаже кой е моят син . Просто съм бясна как се потъпкват всякакви правила ... не може пиле да прехвръкне уж в училището , а тя понеже е вътре , злоупотребявайки ,  си позволява да издирва детето ми и да му се подиграва ...
Shocked Води побойника, за да й покаже кого е набил и тя да се подиграва и заплашва пострадалото ДЕТЕ, вместо да го накара да се извини?
Абсолютна простакеса, без извинение!

# 339
  • Най-сетне у дома
За какво изобщо човек да си изпрати детето в българско училище?
Може би в щатско училище?
(м/у куршумите)
"Пак стрелба в училище в САЩ"
/Двама загинаха, полицията обезвреди стрелеца/
http://www.vsekiden.com/142123

Аз ти гарантирам, че всяко щатско училище е по-безопасно от българските. Опит от първа ръка, не от филмчета по телевизията.

# 340
PAV, не трябва аз ти отговарям на въпроса.
Марица, въпросът го зададох, понеже направи добро попадение относно гнева.
А, който "намери" разумен и аргументиран отговор,
съответно и начин за изкореняването му / справянето/ ще е велик.
Оптимистка съм.

# 341
Аз ти гарантирам, че всяко щатско училище е по-безопасно от българските. Опит от първа ръка, не от филмчета по телевизията.
Може би за хулигански прояви е по-безопасно. Нямам преки впечатления.

# 342
Четох изказвания да сме добри и да не отвръщаме на провокациите, ако искаме да ни е добре.

Искам да ви разкажа за едно момче от гимназията ми.
Изключително кротък. Може би му имаше нещо, но не беше видимо слабоумен, просто беше наистина неописуемо кротък. Биеха го, плюеха го в лицето, блъскаха го - тормоз отвсякъде.
Какво стана? Ами нищо. Никой нищо не предприе. Нито учители, нито родители. Така си и завърши и замина в някакво село да работи.
А сега мъжът ми ми разказва как негови съученици в седми клас са се опитали да го подпалят, защото се интересувал от духове и магии. Нали, възпитани в християнските традиции, видни последователи на Инквизицията. Тогава мъжът ми е минал на самостоятелна форма на обучение.
Аз самата съм тормозена в детската градина и подигравана в училище

Може би си въобразявате, че вашите деца нямат проблеми. В темата нескромно се намеква скрито и говори явно как вашите са супер благовъзпитани и мълчат достойно - истината е, че не ви казват за тормоза или че не са толкова благовъзпитани и достойно мълчащи. Най-вероятно и двете. Така че - с най-добри чувства ви казвам, че дрънкате пълни, ама пълни глупости (да не кажа по-тежка дума) и ви пожелавам да не ви се случва да се окажете родители на наистина тормозено дете Peace Просто не можете да си представите откъде може да ви дойде до главата , ще има да се чудите "Ами сега какво стана".

# 343
е водила и сина си , за да и покаже кой е моят син . Просто съм бясна как се потъпкват всякакви правила ... не може пиле да прехвръкне уж в училището , а тя понеже е вътре , злоупотребявайки ,  си позволява да издирва детето ми и да му се подиграва ...
Shocked Води побойника, за да й покаже кого е набил и тя да се подиграва и заплашва пострадалото ДЕТЕ, вместо да го накара да се извини?

Да , така излиза  Sad Каквото и да направя с жалби и инспекторати , все ми се вижда малко ... Знам как работи и системата , както и  че вероятно нищо няма да се случи на въпросната , но ще се боря докрай ...

# 344
  • софия
Знам, че най-лесно е да даваш акъл и идеи отстрани, но искрено се надявам на въпросната да й се случи нещо. Най-малкото бая часове, умствени усилия и нерви ще изхабят да защитават мерзката си постъпка. Тъпо е да е само това, а не реално наказание, но в беззаконието само това е възможно. Дано няма отражение върху отношението към детето, защото дребните душици са способни на подобни низости.

Общи условия

Активация на акаунт