Синът ми бе пребит в училище...

• 32 605
  • 571
  •   1
Отговори
# 345
Четох изказвания да сме добри и да не отвръщаме на провокациите, ако искаме да ни е добре.
Аз самата съм тормозена в детската градина и подигравана в училище

и ви пожелавам да не ви се случва да се окажете родители на наистина тормозено дете Peace Просто не можете да си представите откъде може да ви дойде до главата , ще има да се чудите "Ами сега какво стана".
 Peace

Това, което съм писала е, че не трябва да се стига до саморазправа при провокация, конфликт.
Ученикът да уведоми кл.ръководител, дежурен учител. Родителят също има роля в този процес.
Вместо да бяга и отговаря първо сигнално, то да притича да се оплаче на надлежният служител в институцията.
Е, как ще бъде трепан пред охрана, пред учител ...?
Тормозът не трябва да се стимулира чрез бездействие, а елиминира в зародиш.
За трети път задавам въпрос към автора на темата:
- Какви действия предприехте, когато преди години бе обект на тормоз детето ви?

# 346
  • при късмета
Може би си въобразявате, че вашите деца нямат проблеми. В темата нескромно се намеква скрито и говори явно как вашите са супер благовъзпитани и мълчат достойно - истината е, че не ви казват за тормоза или че не са толкова благовъзпитани и достойно мълчащи. Най-вероятно и двете. Така че - с най-добри чувства ви казвам, че дрънкате пълни, ама пълни глупости (да не кажа по-тежка дума) и ви пожелавам да не ви се случва да се окажете родители на наистина тормозено дете Peace Просто не можете да си представите откъде може да ви дойде до главата , ще има да се чудите "Ами сега какво стана".
Да, вярно е, че по наше време, така да се каже, почти никой не се оплакваше вкъщи. В тази посока нещата със сегашните деца, мисля, че е по-различна и мисля, че е за добро.
Трябва да научим децата да споделят какво се случва в училище и да не се притесняват от това. Нито от "последиците".
Ето и Елия назад писа, че е сигурна, че ще вгорчат живота на детето в училището.
Аз мисля, че децата трябва да се поущряват да споделят, да търсат справедливост и правата си и това да се прави по установения ред. Не трябва да се чувстват виновни за това, че са се оплакали, напротив.
Кой да ги защити, ако не родителите? Учителите явно се чудят как да замажат положението, камо ли да изясяват кой крив, кой прав.
Изяснява се случая, ако има виновни се наказват по установения ред и толкова.
Колкото повече случаи минават метър и се замитат под килима, толкова повече ще расте и броя на инцидентите и ще стават все по-сериозни

# 347
Бонбонбон, зa дa мълчи и търпи едно дете издевaтелствa и дa не потърси съвет, помощ и т.н. от родителите си знaчи, че им нямa доверие, че ще го зaщитят. Или още по- лошо, не се вълнувaт и не ги интересувa.A родители които не могaт дa рaзберaт когa детето им е щaстливо и когa имa проблеми, със сигурност имa. Но дa генерaлизирaш, че всички не си познaвaли децaтa, е нелепо.

# 348
С думите си не съм искала да го обрека....той е турче, каето владее слабо българския, дойдоха и родителите му..и тях видях. Хората не знаят добре езика, баща му постоянно повтаряше - " той е млад ще му поникне друг зъб"... два пъти се опитах да обясня, че когато излезе постоянен зъб и бъде избит, друг зъб няма шанс да израсне. Но това беше необяснимо за него. Детето им не е с особени резултати в училище, но разполага с пари, тъй като баща му печели добре от топлоизолация и строителни услуги. Когато разпитвах кой се е сбил с моя син другите ученици ми отговориха ... "с еди кой си... само да знаете в какъв палат живее..."  ooooh!
Професията на бащата не е сводник, наркотрафикант?
Трудът му е тежък и опасен.
Знаете ли как се "виси" по фасадите на сградите и обезопасяването му?

# 349
Не случайно казах още в първия си пост, че реално тук във форума не се знае кой през какво е преминал, и как е излязъл от ситуацията. Много неща мога да разкажа, но не искам, по ред причини.
Синът ми беше обект на вербална агресия в първи клас, но 1) Споделяше всичко с подробности от първия момент, в който се е почувствал некомфортно, 2) Взехме категорични и безапелационни законови мерки, 3) Засегнатите страни бяха принудени да съдействат за разрешаване на проблема, 4) Макар и с доста усилия, проблемът е отстранен.

Ако в момента някой поиска да вземе от сина ми негова вещ, той ще я даде (защото животът и здравето са най-важното!), но знае какво да направи след това, така че извършителят да съжали трижди за постъпката си и да си получи заслуженото.

Искрено и дълбоко съжалявам за избития зъб, болката и страданието на сина на Мишел, но все пак някои сме от дълги години във форума, и помним... Още от заглавието на темата се питах, дали (и кога) ще дойде етническия момент с турците, корупцията и скапаната държава  Stop

Елия, правиш впечатление на импулсивен човек. Не взимай със себе си мъж на срещата, а жена-юрист - твърда, но умерена и уверена  Peace  Искрено ти желая успех, по-късно може да ти пиша на лични.

# 350
  • София
Не е задължително детето да няма доверие на родителите си. Достатъчно е да го е срам и да мисли, че вината е негова. Възрастни хора, особено жени, подложени на сексуално и домашно насилие мълчат години наред, а някои и цял живот дори пред най-близките си роднини и приятели, а какво остава за децата.

А защо да не взема мъж? newsm78 На мен ми прави впечаление, че когато мъж отиде в училище, както учителките, така и директорката са много по-склонни да съдействат, държат се доста по-уважително, вместо да обвинят майката в преувеличение и истеричност.

# 351
# 352
Но дa генерaлизирaш, че всички не си познaвaли децaтa, е нелепо.
Не е нелепо, защото много родители не могат да направят разлика между това, в което мислят, че превръщат детето чрез възпитанието, и това, което в действителност е.

# 353
  • София-Лагера
Елия,Мишел успех момичета. Peace
Жалби до дупка.

# 354

Тя тази дупка е бездънна.

# 355
Не е задължително детето да няма доверие на родителите си. Достатъчно е да го е срам и да мисли, че вината е негова. Възрастни хора, особено жени, подложени на сексуално и домашно насилие мълчат години наред, а някои и цял живот дори пред най-близките си роднини и приятели, а какво остава за децата.

А защо да не взема мъж? newsm78 На мен ми прави впечаление, че когато мъж отиде в училище, както учителките, така и директорката са много по-склонни да съдействат, държат се доста по-уважително, вместо да обвинят майката в преувеличение и истеричност.

Варианти най-различни.
А може и детето да не сподели не защото родителите няма да предприемат нищо, а точно защото ще предприемат нещо. И после в училище да се намери някоя, която да му набива канчето, че се е оплакало на мама, както в конкретния случай.

За мъж на срещата - твърдо "за". Личен опит.

ПП. Онзи ден пих кафе с приятелка, след час отиваше на РС, дъщеря и звънна по телефона да я помоли да не се обажда много - много на РС, защото на учителката това не правело добро впечатление и на следващия ден пускала по някое саркастично обръщение към децата, чиито родители са били активни на РС.
Ако щете вярвайте, но присъствах на разговора им.

# 356
А защо да не взема мъж? newsm78

Лично мнение  Sunglasses
Мъж сред 4-5 спорещи жени не се чувства адекватно и на място. А и на всички е ясно, че е доведен за "плашило" и "респект". Колкото по-възпитан и интелигентен е мъжът, толкова по-не на място ще се чувства. Ако пък е буца мускули и гледа страшно - що ще там?
Компетентна, твърда и нахакана жена-юрист, "въоръжена" с нормативни актове и законови положения върши много по-добра работа.

# 357
Ако детето има жив баща, който е на линия, смятам, че е задължително и двамата родители да присъстват.

# 358
Аз съм на мнение , че бащата на детето има място на тази среща . Също така не съм убедена обаче , че ми трябва жена юрист ... Просто ще стане кокошарник  Rolling Eyes

На мен ми прави впечаление, че когато мъж отиде в училище, както учителките, така и директорката са много по-склонни да съдействат, държат се доста по-уважително, вместо да обвинят майката в преувеличение и истеричност.
На същото мнение съм и аз !

И BirdsFlu - много грешиш . Не съм импулсивна . Даже точно обратното ! Рядко успява нещо да ме изкара извън нерви , а едва ли има някой който ме е чувал да повиша тон ... Особено на такъв тип "среща" ... Което не виждам какво значение има в случая  Rolling Eyes

Всеки родител импулсивен или не , има право да защити детето си . В противен случай даваме криле на гаменчетата и техните нехайни родители.

# 359
  • Варна
... Още от заглавието на темата се питах, дали (и кога) ще дойде етническия момент с турците, корупцията...
Заради местожителството на Мишел или друго. Rolling Eyes

Аз сериозно бих се замислила, дали бих взела съпругът ми за защита в подобна ситуация като на Елиа! Crazy За дъщеря ни е първосигнален, което може да се окаже минус в подобен казус.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт