Пазаруване от taobao.com - китайски реплики (№3)

• 99 646
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
и ако попадне на митница, някой може ли да ми обясни процедурата  newsm78 Hug

# 286

На мен снощи са ми пристигнали още 4-ри пратки от 1-10.11 ,от които едната е 6кг.Сега в момента е отишла на митница Бургас(но в пощенския им клон)Първия път като ми пристигна една такава пратка от 3кг,пак беше там,обадих се и ми казаха, че  на следващия ден ще е  в моя пощенски клон.Платих си само 4лв пощенска такса и това е.Не са искали ДДС,тъй като на пакета си пишеше 19$,а и бяха я проверили,но нищо повече.
Незнам как процедират с тези пратки в София.

# 287

taobao.com е китайски сайт, с реплики на маркови стоки, предназначен за китайския пазар, не можете да си направите регистрация, поради което не може да се поръчва директно от там, а се ползват посредници. Сайта е изцяло на китайски, за това ползвайте преводача на гугъл през Google Chrome.
Ето някои от изпитаните от нас посредници:

Здравейте, бихте ли ми помогнали? Rolling Eyes
До сега съм поръчвала от Алито , и след като изчетох всичко тук, реших да поръчам от Мистъра, напражих поръчката по вашите указания, платих с карта, не ми поиска никакъж баланс и сега 3 ден, не получавам нищо за доставката, нитов пощата нито писмо в мистъра newsm78
Бите ли ми помогнали?

# 288
Здравейте, бихте ли ми помогнали? Rolling Eyes
До сега съм поръчвала от Алито , и след като изчетох всичко тук, реших да поръчам от Мистъра, напражих поръчката по вашите указания, платих с карта, не ми поиска никакъж баланс и сега 3 ден, не получавам нищо за доставката, нитов пощата нито писмо в мистъра newsm78
Бите ли ми помогнали?

# 289
Ура! И моята пратка е тук, каквото и да означава това  "BULGARIA, SOFIA LC/AO, Send item to domestic location (Inb) Изпращане на Вх.пратка в РСЦ/ОВ". Предполагам, че понеделник вече, ще си я взема. Много се радвам, че пристигна, сега спокойно вече, мога да поръчвам отново  Laughing

# 290
cecka_30, вероятно си направила първо плащане, когато поръчаните от теб артикули пристигнат в "мистъра", ще получиш снимки и покана за второ плащане, тогава, ще платиш пощенските разходи.

# 291
Мишел , имаш ли представа колко дни минават докато  получа снимка със второто плащане?
И да попитам защо не ми дава линковете, които са марка напр.(Шанел),да ги потъчвам, никаква марка не ми дава? newsm78

# 292
Не знам, различно е, обикновено 3-5дни. Не ти дава да поръчваш стоки с оригиналното име защото са забранени за продажба, опитай да намериш същите стоки, като ги търсиш със звездички в името

# 293
14 Dec 2013 09:28:00   BULGARIA   SOFIA CP   Receive item at office of exchange (Inb) Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция      
14 Dec 2013 11:55:00   BULGARIA   SOFIA CP   Insert item into domestic bag Влагане на пратка във вътрешен чувал      
14 Dec 2013 17:34:00   BULGARIA   RPSM - MITNITZA SOFIA   Send item to customs (Inb) Изпращане на Вх. пратка на Митница      
Е на митницата е... Сега някой да ми помогне каква е процедурата освен това да чакам митническо известие.. И като го получа и отида на митницата какво трябва да направя...
Благодаря Ви предварително, ще съм благодарна за помоща

# 294

На мен снощи са ми пристигнали още 4-ри пратки от 1-10.11 ,от които едната е 6кг.Сега в момента е отишла на митница Бургас(но в пощенския им клон)Първия път като ми пристигна една такава пратка от 3кг,пак беше там,обадих се и ми казаха, че  на следващия ден ще е  в моя пощенски клон.Платих си само 4лв пощенска такса и това е.Не са искали ДДС,тъй като на пакета си пишеше 19$,а и бяха я проверили,но нищо повече.
А ти къде си се обадила? Аз се обадих и в пощата и в митницата и ми казаха че справки по телефона не правят, а да отида в митницата и да си нося платежно как съм плаатила и да ми надчислят ддс.. А те как ще разберат коя сума е? Защото аз имам много плащания преЗ октомври месец

# 295
и ако попадне на митница, някой може ли да ми обясни процедурата  newsm78 Hug

На мен снощи са ми пристигнали още 4-ри пратки от 1-10.11 ,от които едната е 6кг.Сега в момента е отишла на митница Бургас(но в пощенския им клон)Първия път като ми пристигна една такава пратка от 3кг,пак беше там,обадих се и ми казаха, че  на следващия ден ще е  в моя пощенски клон.Платих си само 4лв пощенска такса и това е.Не са искали ДДС,тъй като на пакета си пишеше 19$,а и бяха я проверили,но нищо повече.
А ти къде си се обадила? Аз се обадих и в пощата и в митницата и ми казаха че справки по телефона не правят, а да отида в митницата и да си нося платежно как съм плаатила и да ми надчислят ддс.. А те как ще разберат коя сума е? Защото аз имам много плащания преЗ октомври месец

Обадих се в централната поща,имам телефона на самата митница там,и ми направиха справка,но това е в Бургас.Много любезни служителите.
А относно моята пратка от 6кг,която пристигна в петък и е на Митница.Днес  ми се обадиха да им изпратя извлечнието за плащане,явно са преценили,че стоката вътре не отговаря действително на написаната сума на кашона.Казаха ми да им го изпратя по факс,за да не се разохождам до Бургас(тъй като не живеят там в момента).И утре ще си получа пратката в моя град,за да си платя ДДС-то и таксата от 4лв.Разпечатах разбира се сума по малка от действителната,и дата около самото плащане.
Така че може да разпечаташ каквато сума прецениш,е разбира се горе долу да се доближава до стойността.Аз примерно имам 7 артикула вътре на стойност 400$,но им разпечатох сума от същата дата 98,23$.И утре ще платя около 30лв ДДС.

# 296

Обадих се в централната поща,имам телефона на самата митница там,и ми направиха справка,но това е в Бургас.Много любезни служителите.
А относно моята пратка от 6кг,която пристигна в петък и е на Митница.Днес  ми се обадиха да им изпратя извлечнието за плащане,явно са преценили,че стоката вътре не отговаря действително на написаната сума на кашона.Казаха ми да им го изпратя по факс,за да не се разохождам до Бургас(тъй като не живеят там в момента).И утре ще си получа пратката в моя град,за да си платя ДДС-то и таксата от 4лв.Разпечатах разбира се сума по малка от действителната,и дата около самото плащане.
Така че може да разпечаташ каквато сума прецениш,е разбира се горе долу да се доближава до стойността.Аз примерно имам 7 артикула вътре на стойност 400$,но им разпечатох сума от същата дата 98,23$.И утре ще платя около 30лв ДДС.
Може да задавам тъп въпрос но извлечение от банката да изкарам нали?
за дата около плащането

# 297

А относно моята пратка от 6кг,която пристигна в петък и е на Митница.Днес  ми се обадиха да им изпратя извлечнието за плащане,явно са преценили,че стоката вътре не отговаря действително на написаната сума на кашона.Казаха ми да им го изпратя по факс,за да не се разохождам до Бургас(тъй като не живеят там в момента).И утре ще си получа пратката в моя град,за да си платя ДДС-то и таксата от 4лв.Разпечатах разбира се сума по малка от действителната,и дата около самото плащане.
Може да задавам тъп въпрос но извлечение от банката да изкарам нали?
за дата около плащането

Няма проблем,отиваш в банката и искаш да ти извадят извлечение за плащането около самата дата,т.е поне да е преди датата на шипването на пакета.

# 298
И на мен по телефона жената от митницата ми каза да занеса извлечение,но днес ми дойде митническо известие и писмо-покана на която гласи че трябва да представя:
фактура или извлечение за плащане (това ми е ясно)
фирмени документи актуално състояние или копие от Удостоверение от Агенция по вписванията
EORI регистрация ... тези двете нищо не ми говорят аз нямам фирма и нито такава регистрация а по телефона никой не ми каза за такива неща ... ПОМОЩ хахаха  newsm78 newsm78 newsm78 Hug Hug Hug

# 299
И на мен по телефона жената от митницата ми каза да занеса извлечение,но днес ми дойде митническо известие и писмо-покана на която гласи че трябва да представя:
фактура или извлечение за плащане (това ми е ясно)
фирмени документи актуално състояние или копие от Удостоверение от Агенция по вписванията
EORI регистрация ... тези двете нищо не ми говорят аз нямам фирма и нито такава регистрация а по телефона никой не ми каза за такива неща ... ПОМОЩ хахаха  newsm78 newsm78 newsm78 Hug Hug Hug

Не съм попадала в тази ситуация,в София явно е по различно.На мен днес ми я донесоха пратката в нашия пощенски клон и си платих тук ДДС-то и таксата.
Ако има някой по компетентен да се включи.
Другия вариант е да си вземеш извлечението и да отидеш в Митницата.Там ще ти кажат на място.

Общи условия

Активация на акаунт