Пазаруване от taobao.com - китайски реплики (№3)

• 99 470
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте мами искам да ви помоля за малко информация и помощ. Сега историята на кратко: Юли месец реших да си поръчам разни лакове и други дреболии на стойтност 280лв от таобао България  платих пратката на 27юли (агента твърди,че са я пуснали на 22 юли преди да съм я платила) няколко дни след това ми дадоха проследяващ номер, когато отворих да видя какво става ми изписва, че на 25юли пратката е върната обратно за ХК от тогава водя дебати с агентите които не ми дават никаква информация освен, че пратката е ТРАНЗИТ и ми казват да чакам. Писах диспут на пейпал но все още нямам отговор и от тях, отворих сайта на ХК пощи и там изписва : The item (RC017497765HK) was returned to sender on 25-Jul-2015.
Агента твърди, че пратките от ХК пътуват около 12 дни до България, но това ако е така няма логика следващото нещо, което ми казват че пратката е пусната на 22Юли от там и на 25Юли вече е била в София та дори и върната обратно.
Кажете ми какво да правя вече изпадам в нервна криза само като се сетя за тази пратка, някой от вас имал ли е такова огромно забавяне и изобщо да я очаквам ли, как да си търся пратката или парите  Rolling Eyes Thinking #Crazy

Въпросната клиентка се свърза с нас и каза, че иска да поръча лакове. Каза, че до няколко дни ще направи превод към поръчката.  Разбрахме се въпреки, че ще има забавяне на плащането ние да поръчаме стоката. След като стоката пристигна в склада ни, ние изпратихме снимки на клиента. Тя каза, че потвърждава и че ще направи превод.  На клиента изрично и беше обяснено, че течности могат да се изпратят само чрез хонг конг поща. Изпратихме поръчката, а реално плащане получихме няколко дни по късно. След няколко дни в системата на ХК поща излезе съобщението, че пратката е върната от българска митница. По същия начин можеха и да я конфискуват. Клиента се свърза с нас. Въпреки, че изрично сме написали в сайта си, че нашата отговорност е да изпратим пратката и ако тя има проблем на българска митница, то ние не носим отговорност.
Въпреки това, когато клиента се свърза с нас ние и казахме, че ще получи пълно съдействие от нас. Тя ми поиска да и дам конкретна дата, аз и обясних няколко пъти, че това са пощи и при тях няма точни дати. Пуснали сме всички необходими документи и чакаме.  Горе долу говорим с пощата 2-3 пъти седмично. Няма случай, в който клиента да ни е писал и ние да не сме отговорили или да сме се скрили, при положение, че ние сме изпратили пратката и оттук нататък не носим отговорност.  Има няколко случая, в които не сме отговаряли на клиента. Това е било, когато са ни звъняли в 22.00, 23.00, 00.30 мин - те знаят, че ние сме в Китай и въпреки това продължават да го правят. И въпреки, че не се съобразяват с работното ни време ( ние сме провеждали не един или два пъти разговори 22.00) и въпреки, че ние не носим отговорност, че митница България е върнала пратката - ние сме запазили добрия тон с клиента и сме му обяснили, че ще направим всичко което е по силите ни, за да се получи тази пратка в ХК.

# 691
Въпроса ми е след като въпросният "агент" не носи отговорност за това което се е случило ЗАЩО не ми казва как да си потърся пратката, къде и от кого да я търся. СЛЕД КАТО МНОГОКРАТНО зададох този въпрос...  newsm78 Rolling Eyes От български пощи ли да я търся, от митница ли, от ХК пощи ли елементарно е стига да знаеш процедурата, но те тврдят, че това им се случва за пръв път и явно не са запознати...  Thinking  Затова моля някой, ако е имал подобен случай да даде малко разяснения какво да правя ОСВЕН ДА ЧАКАМ!!!

# 692
Тук никой не може да ти каже къде да си търсиш пратката,през един пост писах как да си върнеш парите,пък ти направи това което си прецениш!

# 693
Въпроса ми е след като въпросният "агент" не носи отговорност за това което се е случило ЗАЩО не ми казва как да си потърся пратката, къде и от кого да я търся. СЛЕД КАТО МНОГОКРАТНО зададох този въпрос...  newsm78 Rolling Eyes От български пощи ли да я търся, от митница ли, от ХК пощи ли елементарно е стига да знаеш процедурата, но те тврдят, че това им се случва за пръв път и явно не са запознати...  Thinking  Затова моля някой, ако е имал подобен случай да даде малко разяснения какво да правя ОСВЕН ДА ЧАКАМ!!!
Напротив, над 10 пъти Ви обяснихме, че пратката е върната от Българска митница обратно към Хонг Конг. И понеже Вие не сте тук и няма как да си получите пратката, ние Ви обещахме пълно съдействие.
Да, това ни се случва за първи път, но сме проверили процедурата и сте попълнили необходимите документи. Тук повечето хора пазаруват отдавна и ще Ви кажат, че има случаи пратки да пътуват по 40-50-60 дни до България и няма кой да ти отговори къде е пратката. Казват пътува!
Във Вашия случай връщането на пратката е за сметка по пощата. Те казаха, че ще отнеме време. Много пъти Ви обясних, че пощата срокове не дава. Каза: чакате! и ние чакаме.

# 694
Цитат
25юли пратката е върната обратно за ХК от тогава водя дебати с агентите които не ми дават никаква информация освен, че пратката е ТРАНЗИТ и ми казват да чакам. Писах диспут на пейпал но все още нямам отговор
Диспута между нас в пейпал е приключен. Пейпал не възстанови парите на клиента, защото се доказа, че ние сме изпратили продуктите към клиента и не е наша вина, че има проблем с пратката.
We have completed our investigation of the transaction below and were
unable to find evidence of unauthorized access to the buyer’s account. This
case was denied to the buyer and no funds were recovered from your account.

Последна редакция: пт, 23 окт 2015, 05:38 от taobao.bg

# 695
В този случай остава да чакаме пък да видим колко сте коректни....

# 696
Имате ли проблеми с плащането в mistertao от 2 дни не може да се плати с карта Visa ,Mastercard

# 697
  • Варна
Здравейте - искам да попитам нещо за проследяването... имам 5 неща от различни онлайн магазини, не само таобао, но все от Китай - та искам да проследя до къде са пратките и все отварям
http://track-chinapost.com
но на всички Тракинг-номери, които пробвам пише Invalid... аз ли не схващам нещо?

# 698
Здравейте - искам да попитам нещо за проследяването... имам 5 неща от различни онлайн магазини, не само таобао, но все от Китай - та искам да проследя до къде са пратките и все отварям
http://track-chinapost.com
но на всички Тракинг-номери, които пробвам пише Invalid... аз ли не схващам нещо?

това е темата за проследяване http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=828245.0
и ако искаш отговор на въпроса си,по добре си напиши и номерата Peace

# 699
  • Варна
ок, мерси - не знаех, че и това е в отделна тема Wink

# 700
# 701
  • Varna
Здравейте,как мога да си изтегля парите от баланса в мистъртао. bouquet

# 702
Момичета, как се процедира при китаеца от Алиекспрес? Аз се свързах с него, разбрахме се за цена и сега трябва да поръчам от него. Моята цена е 45$, а той ми е написал линк към негова обява за 59$ и ми каза да напрява поръчка на първо място и той после да коригира цената и след това да платя - но не го разбирам. Питах го дали цялата сума трябва да платя и после той да ми върне остатъка, но той пак ми отговори същото. Не мога да го разбера какво има в предвид newsm78 newsm78 newsm78

# 703
в темата на алиекспрес на 1 страница Никид много подробно е обяснила как става договорено намаление Peace

# 704
в темата на алиекспрес на 1 страница Никид много подробно е обяснила как става договорено намаление Peace

Благодаря ти много, намерих темата, но този "place order" не го виждам. Под голямо напрежение съм в момента, защото и с китаеца си пиша и сигурно за това не го виждам, но не мога да го намеря  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт