ИСТАНБУЛ 26

• 53 905
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
  • София

Тук е слънчево и топло. Отиваме на закуска на покрива.  Grinning

Не ви е срам!  Hug

Да, беше наистина чудесно. Прекрасна слънчева тераса, а Малката Света София можеш да я докоснеш като протегнеш ръка. Само Мраморното море почти се слива на цвят с небето, защото още вчера на влизане се "гмурнахме" в смога (както и няколко дни преди това в пловдивския).  Laughing

Тръгваме накъдето ни видят очите.  Wink

# 91
Здравейте от един новак в темата за Истанбул. Останах с впечатление, че повечето тук се познавате, но се надявам да ме приемете и да ми помогнете:)
Предстои ми екскурзия до Истанбул и съм мн.щастлива, защото сме говорили години наред как ще се организираме, но си оставахме само с приказките, до момента, в който не я спечелих от една игра  Grinning Въпросите са много, но ще се опитам да ги редуцирам до минимум.
Направи ми впечатление, че повечето от вас се ориентират доста добре там и организират собствени маршрути, но тъй като на нас ние „за сефте“, мислим да се доверим на организаторите. Въпросът е, че вторият ден програмата е в 12:45ч. Долмабахче и после чак вечеря. Затова ми се иска да оползотворим късният следобед с някоя атракция, която не е включена в стандартния пакет. Прочетох цялата 25-та тема и си набелязах някои местенца, които ги няма в нашата програма. Обаче си нямам грам идея колко отдалечени са едно от друго и могат ли да се съчетаят. А именно:
Църквата Св.Стефан, кула Галата, Сапфир, египетски пазар и трамваят на Носталгията. Могат ли да се комбинират или не са в една посока?
Искам също да попитам за храната. В офертата има включени вечери по желание, с доплащане (едната вечер с гледка към Златния рог, а другата - ориенталска), обаче нещо май не съм фен на куверти и организирани посещения. Иска ми се едната вечер да е по-романтично (представям си примерно да се повозим на Трамваят на носталгията, да се разходим  и после да хапнем някъде с хубава гледка), а другата вечер да е тематична – дервиши или кючекини. Мислите ли че ако отидем някъде (и къде) самосиндикално, ще ни излезе по-евтино или за групи правят отстъпки? Бихте ли препоръчали местенце или да си стоим с групата за по-сигурно? Да ви призная в момента сме яко на червено и ми се иска да спестим от това, което може, но не и да ядем дюнери денонощно  Joy. Цените по заведенията както в София ли са например-говоря за среден клас.
Уф, много дълго стана  Embarassed, а искам още да питам, ама хайде друг път. Мерси предварително и слънчев ден от мен. А аз продължавам да чета блогове и пътеписи и да правя планове и чертежи   bouquet

# 92
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
sessil79, добре дошла  Hug Ако се заседиш тука (а виждам, че си готина и разговорлива) ще си ни чувстваш близки, както и ние теб  Hug
Хич не се лъжи да ползваш техните услуги - аз лично, още с първото си ходене тръгнах самостоятелно. С карта в ръка и записки от тук е супер лесно  Peace Направи си кефа и сама си реши кога и къде да отидеш, хич не се съобразявай да гониш нечии графици и да се чудиш как да се вместиш. Самостоятелно и по собствена воля най-сладко се обикаля  Heart Eyes

Вечерите са Балкантурист, даже и по-зле. Късче от това, късче от онова и айде 60 евро  #Cussing out Като се разхождате ще си харесате някое място на нормални цени и ще се нахраните. Ако не, винаги предлагаме резервните варианти на "форумните" ресторанти - Ортаклар и "новият" ни на Каракьой  Laughing

Носталгичиня трамавй се движи от площад Таксим по Истиклял почти до кулата Галата. Св. Стефан е в реставрация и е цялата опакована, не е сега за посещения.
Комбинираш - Египедския пазар, кулата Галата, трамвая и Сапфир по тази последователност. Ама ако искаш да ти е свързано с Долмабахче от агенцията ще ти е сложно  newsm78 Идете сутринта сами в двореца, и после ще имате цял ден да хайманосвате - така е най-добре.

Танче, добре си ти не те мислим хич  Hug Весело и ползотворно.

Зарята на някоя камера дали ще се улови  newsm78

# 93

Тук е слънчево и топло. Отиваме на закуска на покрива.  Grinning

Не ви е срам!  Hug

Да, беше наистина чудесно. Прекрасна слънчева тераса, а Малката Света София можеш да я докоснеш като протегнеш ръка. Само Мраморното море почти се слива на цвят с небето, защото още вчера на влизане се "гмурнахме" в смога (както и няколко дни преди това в пловдивския).  Laughing

Тръгваме накъдето ни видят очите.  Wink

Завиждам ви Sunglasses Не бързайте да плащате глобата, има шанс изобщо да не я платите, ако не ви засекат на връщане на границата. Има такива случаи.

# 94
Тържеството по случай откриването на Мармарай на живо (15.00 ч):

http://www.trthaber.com/canli-yayin-izle.html

# 95
  • България, София
Весело изкарване на всички пребиваващи в Истанбул и довечера да се насладите на незабравима гледка. Танче, снимайте си вие, пък каквото и да излезе, пак ще е по - добре от нищо  Simple Smile

Аз си събирам още мислите от пътуването и скоро ще пусна разказ, но днес съм на друга вълна  Simple SmileДнешният ден също е много специален за мен (и по една случайност съвпада с тържествата в Истанбул). Днес моята по - малка принцеса е рожденичка и става на 6 години. За нейно здраве
afiyet olsun

Сигурно ще е прекрасно след някоя година, като порасне още малко, да гледа зарята на живо на този ден  Hug

# 96
  • Велико Търново

Вели, честит рожден ден на малката принцеса, много здраве и безгрижно детство й желая!  Hug

Таня, Чефи, приятно хайманосване, довечера да се наредите на първия ред за фойерверките.  Hug
И при нас е слънчво и топло.

Скрит текст:
ама сутринта като станах не тръгнах към Босфора, а към работата.  Mr. Green

# 97
Благодаря на Бялк за линка-гледам сега наживо откриването и ... става ми жал  Confused Ще ви кажа защо.

Като гледам толкова покрити кадъни сред официалните лица и си мисля как Ататюрк би се обърнал в гроба, ако можеше и той да ги види. Даже ми прави впечатление, че сред официалните гости има една жена с нещо като тюрбан в черно, защото явно не иска да носи забрадка, ама й е неудобно да се появи с открити коси.

Язък ...

# 98
Вели, да ти е жива и здрава девойката!   bouquet  nbirthday  bigdance2 Весел празник и да получи много хубави подаръци! Честит празник и на теб!  Hug Не ви ли се сърди, че кака й беше в Тр. пък тя не?

П.п. а президента няма ли си президентша? Виждам Реджейпката башбаканка, но президентша йок?

# 99
  • София
Вели  Hug Честит рожден на твоята пренцеска, да е жива и здрава и много да те радва и  честит празник на теб   bouquet  bouquet  bouquet

Bilak Благодаря за линка

Шебече  Hug И аз се присъединявам към твоето питане дали ще можем на някой от камерите да гледаме на живо довечера и дали някой знае към колко се очаква да започне зарята

# 100
На церемонията присъстват премиерите на Румъния и Япония, има и други официални гости. Тюрбанът е традиционен атрибут от облеклото на източните народи. Предполагам, че въпросната дама е от Индия, Пакистан или някоя от тюрските бивши съветски републики.

# 101
И аз се присъединявам към твоето питане дали ще можем на някой от камерите да гледаме на живо довечера и дали някой знае към колко се очаква да започне зарята

Миналата година зарята е започна в 19,30ч. и е предавана на живо по всички основни турски телевизионни канали. Може да се наблюдава и на камерата от Чамлъджа , но по-добре да гледаме зарята по телевизията, защото там ще се излъчва от няколко камери и със звуков съпровод.

# 102
Ехааа, Шебече, много ти благодаря за милото посрещане и изчерпателният отговор. Ако пътувах само аз, 100% щях да направя така с организацията. Обаче половинката не е много по обиколките и понеже ме познава добре, знае, че ако зависи от мен, ще направя не "програма максимум", а "хипер-мега-ултра максимум" Simple Smile)) Ама ще опитам да пусна чара си, да видим дали още действа Simple Smile Донякъде проблемът е, че той не разбира английски и това, че имаме включени екскурзоводи в пакета за него плюс. Но от др.страна има толкова информация в интернет, че бих се жертвала да му обяснявам аз Simple Smile При всички положения мисля, че ще изкараме добре, особено с ваша помощ. Ще погледна в Гугъл мапс дали има повечето места и да се ориентирам малко Simple Smile Ако има нещо, пак ще разчитам на вас, така да знаете Simple Smile А пък после ще разкажа как е минало.

# 103
Ехааа, Шебече, много ти благодаря за милото посрещане и изчерпателният отговор. Ако пътувах само аз, 100% щях да направя така с организацията. Обаче половинката не е много по обиколките и понеже ме познава добре, знае, че ако зависи от мен, ще направя не "програма максимум", а "хипер-мега-ултра максимум" Simple Smile)) Ама ще опитам да пусна чара си, да видим дали още действа Simple Smile Донякъде проблемът е, че той не разбира английски и това, че имаме включени екскурзоводи в пакета за него плюс. Но от др.страна има толкова информация в интернет, че бих се жертвала да му обяснявам аз Simple Smile При всички положения мисля, че ще изкараме добре, особено с ваша помощ. Ще погледна в Гугъл мапс дали има повечето места и да се ориентирам малко Simple Smile Ако има нещо, пак ще разчитам на вас, така да знаете Simple Smile А пък после ще разкажа как е минало.

sessil79, точно в поста над твоя в подписа на bialk има сложена карта със забележителностите на Истанбул - дори е сложил начина на придвижване до тях. Възползвай се!

# 104
Вели, да ти жива и здрава щерката! Да осъществите заедно всички мечтани пътувания!

balk, благодаря ти за разписанията.

redemi, пиши, моля, какво показа таймера, че програмата още не е нагласена. Simple Smile

Аз пък да се "оплача " от моите спътници. Тъй както искаха да "изорат" Истанбул за 2 дни, така сега са оставили цялата организация на мен.
Кажете за Белербей. И там ли е групово посещението като в Долмабахче? Колко време според вас да предвидя?
Някой да е ходил в Кючюксу? Дали си струва да му отделим време?

Последна редакция: вт, 29 окт 2013, 16:18 от sosko

Общи условия

Активация на акаунт