Моя история е излязла във вестник "Телеграф"

• 19 620
  • 194
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
някъде под слънцето има 150 други човека, преживяващи същото нещо.

Тук има толкова подробно описани ситуации, че няма как да се сбъркат с една или друга. В повечето случаи потребителки заслепени от яростта по съседката или огорчението от изневярата разказват в най-малките детайли. ДиС е "виждал" какво ли не в едни времена... любовницата, съпругата, прелъстения... само кучето не беше писало.
Ама и тримата пишат във форума?  ехааа:)
Мда, писаха и се разправяха. И други публични разводи е имало. Не е еднократна ситуация.

# 121

Тук има толкова подробно описани ситуации, че няма как да се сбъркат с една или друга. В повечето случаи потребителки заслепени от яростта по съседката или огорчението от изневярата разказват в най-малките детайли. ДиС е "виждал" какво ли не в едни времена... любовницата, съпругата, прелъстения... само кучето не беше писало.
Мда, писаха и се разправяха. И други публични разводи е имало. Не е еднократна ситуация.
ей това вече е интересно моля пуснете линк да го видим

# 122
Аз съм писала лични неща в проблемното, диагнози, подробности и т.н., дори на част от изследванията не си правих труда да си забелвам името, дреме ми. Това, което съм получила там като подкрепа, съвети и отделено време и внимание от страна на другите момичета - не може да се сравни с това, че леля Спаска или някой си друг може и да разбере за проблемите ми.
Споделяла съм лични снимки от почивки и т.н. - дреме ми. Пак по същия начин - положителните емоции, които ми е дала темата за Гърция - отново не могат да се сравнят с това, че някой си ще ме види по плажна рокля.
Но! лични истории, касаещи друг човек/хора, не бих си позволила да споделя. Защото това би отразило моята момента интерпретация и моята гледна точка. Смятам, че всеки може да бъде колкото си иска открит в интернет, но когато става въпрос за това да разкрие живота и на друг човек - трябва много да внимава. Никога не съм разбирала хората, които пишат за мъжете си, професиите им, колегите си, учителките на децата си и т.н., т.н. Ако имам някоя моя екзистенциална криза на личността, с радост бих ви разказала, но ако имам криза с партньор, работа, семейство - не. Защото уважавам правото на другите да имат лично пространство и личен избор кой и какво ще знае за личния им живот.

# 123
Хубаво е, пишейки в публични платформи да сме наясно, че не сме притежатели на авторските права. Както и че, няма анонимни из нета. Останалото е въпрос на вътрешна преценка.

# 124
Няма анонимност в нета , или поне не е гарантирана .
Обаче на мен няма да ми е неприятно , ако някой ми каже , че ме е разпознал във форума , защото знам че пиша тук и е възможно .
Ще ми е супер гадно и противно да си видя писанията в някой вестник , защото не съм писала там .

Не знам дали за вас има разлика , за мен има . Огромна . Naughty

# 125
А може ли да ми кажете всъщност къде пише, че форумът притежава авторски права върху всичко, което се пише в него? Аз прочетох правилата, но там такова нещо не видях да пише. Напротив, пише че те не носят отговорност за написаното.

# 126
Mamma отговори , че нямат авторски права .

# 127
От Телеграф на няколко пъти вземат неща от моя блог. Няма за какво да се сърдя. Не нарушават закона.
Вижте си чл. 24 и отделните алинеи от ЗАПСП.

# 128
Mamma отговори , че нямат авторски права .

Благодаря. Питам защото точно над предното ти мнение на тази страница отново пише, че нямаме права върху това, което пишем....

Касита, прочетох чл. 24 ал.1 и не виждам в някоя точка да е засегнат проблемът на авторката.

# 129
Ето го пълният отговор :

Наясно сме и колкото и да ни е неприятно, то имат право да го правят с посочване на източника.
Форумът е публичен. Достъп до него и написаното в темите има всеки, който има достъп до интернет.
Всеки потребител на форумите трябва да е наясно, че това не е затворена група и че всичко, което напише, може да се прочете от неограничен брой хора, да се разпространява и интерпретира, на база на написаното да бъде разпознат, ако е имал неблагоразумието да споделя лична информация, снимки и др.
Това важи както за този сайт, така и за всички други сайтове и форуми, които са публични и достъпът до написаните коментари е неограничен.

В печатни и интернет издания, вкл. в телевизионни и радио предавания и др. непрекъснато се цитират публикации от форуми, коментари под статии, статуси и коментари от Фейсбук, туитове и т.н. - щом са достъпни публично и се посочи източникът, то това няма как да бъде избегнато.

Абе дайте един скрийншот на тази колонка , да видим как изглежда , аз пари за този боклук няма да дам . Naughty
Пише ли , че това е от БГ Мама ?

# 130
Цитат
Моя история е излязла във вестник "Телеграф"

То за това по-добре да си пускаш теми тип: "Рецепта за пиле фрикасе" и "Да се фотоепилирам ли или да"  Joy

# 131
Носител на авторските / по Закон/ права е всеки, който публикува и едно изречение в нета или на хартия. Реално обаче авторските права могат да бъдат "засегнати" или някой ги почувства такива, но в случаи като този законът е спазен. Няма нищо нарушено. Цитиран е авторът, цитирано е мястото, от където е взет цитата. Защо аз да мога и Законът да ми го разрешава да сложа стих в подписа си, назовавайки автора му, а в-к Телеграф да не може да цитира потребителя Цуце52?
Снимката на твоя аватар модифицирана ли е? Ако да, то ти си в нарушение на Закона.

Ако приемем, че засегната страна е носител на авторски права, то тя попада в обсега на чл.24, ал. 4 и ал.5., защото е произвела някакъв вид продукт- статия. Постовете във форумите не са упоменати изрично.

# 132

ооох, милите хора. не знам, то разводът си е гадна история, но пък публично съвсем унизително. и като гледам как тук някои дават по-агресивно, си представям на женицата какво й е било. То и без това в България винаги вината е на съпругата, каквото и да стане Simple Smile) В краен случай на любовницата. Сигурно съпругата  е имала  целулит и не е била добра домакиня и заради това напълно си е заслужила съдбата хахаха.

Но ме кефи как в България всичко е толкова  интензивно в емоционален план Simple Smile

# 133
  • Пловдив
OX'AMAH не си разбрала - то даже нямаше нужда да се намесва публиката. Две дами Х и У, уж приятелки. Х спи с мъжа на У и нещата се разбутват. И се разрази буря. Х имаше подпис от сорта на ... "Мъжът на моята приятелка не е мъж, но ако мъжът на моята приятелка е хубав, то приятелката ми няма мъж." Май не го възпроизвеждам добре, нещо такова беше.

# 134
OX'AMAH не си разбрала - то даже нямаше нужда да се намесва публиката. Две дами Х и У, уж приятелки. Х спи с мъжа на У и нещата се разбутват. И се разрази буря. Х имаше подпис от сорта на ... "Мъжът на моята приятелка не е мъж, но ако мъжът на моята приятелка е хубав, то приятелката ми няма мъж." Май не го възпроизвеждам добре, нещо такова беше.
#2gunfire припадам и кво оказа се само той невинен нали

Общи условия

Активация на акаунт