Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - II тема

• 194 796
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Ех, засрамваш ме  Hug
Аз пък не успявам да се пазя от тежко все мъкна нещо.Да не говорим, че и с тези малки деца е неизбежно да не ги гушкам.

# 706
Относно прибирането на коремчето не съм правила нищо специално.
Стана си постепенно.
Като се видях с корем след операцията и така се бях ошашавила, на моменти чак ми се дореваваше, че ми е отишло на кино хубавото коремче.

Относно тежестите се бях настроила, че вече няма да мога да тренирам в залата.
Но като отидох на 40-я ден на контролен преглед док ми каза, че няма никакви проблеми относно тежестите и нямало нужда да се пазя.
На втория месец от хистеректомията се върнах в залата и започнах да тренирам с тежести, говорим за вдигане на повече от 35 кг примерно + коремни преси на воля.

# 707
  • Хамбург, Германия
Относно прибирането на коремчето не съм правила нищо специално.
Стана си постепенно.
Като се видях с корем след операцията и така се бях ошашавила, на моменти чак ми се дореваваше, че ми е отишло на кино хубавото коремче.

Относно тежестите се бях настроила, че вече няма да мога да тренирам в залата.
Но като отидох на 40-я ден на контролен преглед док ми каза, че няма никакви проблеми относно тежестите и нямало нужда да се пазя.
На втория месец от хистеректомията се върнах в залата и започнах да тренирам с тежести, говорим за вдигане на повече от 35 кг примерно + коремни преси на воля.
Браво, мила, значи ще тренираме и ще се възстановяваме....35 кг ми се виждат множко, аз и преди операцията не вдигах толкова, но щом може  коремните преси - това е перфектно!

Последна редакция: пт, 10 апр 2015, 10:43 от Маринова56

# 708
  • Хамбург, Германия
Скъпи момичета!!! ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!!! И дано Господ ни пази и ни дава здраве!!!   bouquet

Последна редакция: пн, 13 апр 2015, 20:51 от Маринова56

# 709
  • Варна
Христос воскресе
Нека Бог да ни благослови със здраве, късмет и вяра в доброто, което предстои; щастие и благоденствие в семействата Ви!

Здравейте борбени момичета! Маринова 56 newsm10

Чета, чета и  newsm78 - ама защо при мене всичко е обратно? Що за чешит съм? Thinking Аз за три месеца свалих 12 кг.  и до сега не съм върнала обратно нито един. На всичкото отгоре, след операцията имам вълчи апетит. Преди можеше и да не се сетя нищичко да хапна цял ден, сега това е немислимо. Коремче имах преди, сега го няма. А иначе вече си вдигам тежичко/10 месеца след операцията/-е, гледам да не прекалявам, ама не се и пазя.
И сега едно въпросче, дето ме мъчи много жестоко. Успях да изкрънкам от доки ПЕТ скен - с триста зора. И в момента, в който преодолях това препятствие/да го накарам да пусне направлението/ и изпаднах пак в дупка. Умирам от страх- само като се сетя, че предстои и устата ми пресъхва и сърцето ми се разтупква- може би заради клаустрофобията, която имам. Вече не знам. Naughty Моля ви, зная, че има момичета, които са минавали тая щуротия, опишете ми как протича- може и на лични. Моля Ви!!! Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

# 710
  • Хамбург, Германия
Аз пък нещо се притесних - вече втора вечер поддържам температура - вчера беше почти +38С, а тази вечер си е  +38С. През деня пада на 37, 37 и нещо...  Чувала съм, че в Токуда не обръщат голямо внимание на температурите ( тук съм чела) и сега се чудя какво да правя - да отида ли  утре на лична или в сряда в кабинета при Карагьозов....Оперирана съм на 2.04. - вече 10 дена оттогава, корема ми е нормален - е, все още леко наболява, нищо особено, мек е....Може просто да е вирус или нещо подобно, но с тази операция не мога да пренебрегна температурата.... newsm78

# 711
  • София
Маринова, дано не е нищо сериозно но май добре се обади на опериращия лекар и сподели!

# 712
  • Хамбург, Германия
Маринова, дано не е нищо сериозно но май добре се обади на опериращия лекар и сподели!
Да, ще отида, но утре няма да го има на кабинета, а чак в сряда. Доколкото знам - д-р Карагьозов приема в кабинета в понеделник, сряда и петьк ...В другите дни, май оперира.

# 713
  • София
  Маринова, обади се по телефона или в кабинета или на личния, какво значи той приема в сряда,ти си оперирана и трябва да знае какво е състоянието ти.Преди операция има възможност да вдигне телефон.

# 714
Днес стават 40 дни от операцията. Искам да ви попитам колко се натоварвахте ДО и СЛЕД тези дни. Какво точно вършите вкъщи, до колко килограма си позволявате да вдигате? На мен лекарят ми каза да върша обичайните си задължения, като не вдигам легена с прането, точно така се изрази, но като че ли не ми се изясни точно какво означава "обичайните задължения". Ще ви бъда благодарна да споделите.

# 715
  • на път
Аз пък нещо се притесних - вече втора вечер поддържам температура - вчера беше почти +38С, а тази вечер си е  +38С. През деня пада на 37, 37 и нещо...  Чувала съм, че в Токуда не обръщат голямо внимание на температурите ( тук съм чела) и сега се чудя какво да правя - да отида ли  утре на лична или в сряда в кабинета при Карагьозов....Оперирана съм на 2.04. - вече 10 дена оттогава, корема ми е нормален - е, все още леко наболява, нищо особено, мек е....Може просто да е вирус или нещо подобно, но с тази операция не мога да пренебрегна температурата.... newsm78

Отивай при Карагьозов според мен .... той ще направи каквото трябва.

# 716
Привет момичета,
бях писала преди, предстои ми хистеректомия.
Лекарят при когото ходих ми препоръчва коремна, познат ми е и му вярвам, ама аз бих предпочела по щадяща лапароскопска.
Утре съм на консултация при д-р Попов във Вита.
Въпросът ми е, че съм с кървене поради увеличена лигавица
на матката, дали мога да отида само за консултация без преглед?

# 717
  • София
Днес стават 40 дни от операцията. Искам да ви попитам колко се натоварвахте ДО и СЛЕД тези дни. Какво точно вършите вкъщи, до колко килограма си позволявате да вдигате? На мен лекарят ми каза да върша обичайните си задължения, като не вдигам легена с прането, точно така се изрази, но като че ли не ми се изясни точно какво означава "обичайните задължения". Ще ви бъда благодарна да споделите.
Аз около месец след операцията не вдигах нищо.След това си позволявах до 3,4 кг.Прането/ легена/ си побутвах с крак до балкона Simple Smile

# 718
Аз на 30-тия ден вече си правех всичко както преди операцията/но си имам опит от предишните и си имам изработена система за не вдигане на тежко-и аз побутвам с крак,влача.....клякам с колената,не се навеждам...и пазаруването го оставям на мъжа или ходя с децата и делим торбите/...

# 719
  • Хамбург, Германия
      Здравейте, момичета. Ходих аз  на преглед при д-р Карагьозов за моята температура. Оказа се, че това са горещи вълни - нали съм вече в критическа след такава операция...Попитах го, дали е възможно, да имам висока температура при тези вълни, каза: "Напълно е възможно." Изписа ми  "РЕМИФЕМИН", да го пия 3 месеца по схема. Паренето в пикочният мехур (мислех, чe е цистит) било, защото за да не се смъкне влагалището впоследствие, го бил закрепил за не знам-какво-си и щяло да отшуми. Хистологията вече е готова и там всичко е ОК  Hug Другият преглед не ми направи ( и слава богу) - било много рано - нещото можело да се скъса.....оставихме този преглед за 4 май - контролния преглед, който записах още след операцията.
     Нямам никакъв апетит, днес след Токуда ( в 3 часа след обяд бях решила, че е крайно време да обядвам)  влязох в хранителен магазин до нас, да си  избера нещо, което да изглежда вкусно. И- НИЩО. Нямаше нищо вкусно из целият магазин - а той е добре зареден Rolling Eyes Купих си насила замразени зеленчуци, да ги задуша към пилешките дробчета, дето ги имам и си хапнах без апетит, защото трябваше. Това обаче не ме притеснява, защото по принцип ям много и лесно наддавам...
      Бъдете здрави, скъпи мои, много е по спокойно, когато имаш с кого да споделиш тревогите си и ви благодаря Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт