Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - II тема

• 194 785
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
  • Хамбург, Германия
     Сега чета листовката към РЕМИФЕМИН, в която пише да се приема 2х1 сутрин и вечер. На мен ми е изписано първият месец 4х2.....Може би за всеки е индивидуално, затова е и хубаво да се консултираме с доктора..... Thinking

# 721
Маринова56  и аз след операцията на 5 ден почнах да вдигам температура 37,8 -38 и еи така смъквах вдигах до 15 ден казаха ми че при някои така било пиех си парацетамол спадаше после пак се вдигаше ама си мина без други медикаменти ,а след операцията до 5 ден нямах никакава температура  Peaceстискам палци всичко да е ОК  и бързо възстановяване на всички   bouquet

# 722
  • Хамбург, Германия
fatma, ти влезе ли в критическа? ще пробвам и аз с парацетамол, вярвам, че всичко ще се оправи!   bouquet

# 723
Здравейте момичета,
изчетох почти всичките ви теми и коментари, но не открих отговор на притесненията си. Направиха ми Хистеректомия - коремна на 03.04. възстанових се бързо , в смисъл нямах проблеми със ставане, ходене и т.н. , но от няколко дни усещам тежест и някакъв дискомфорт долу ниско под операцията. Та притеснението ми е , че  седя повечко часове на ден, дали е възможно от прекалено седене да ми се е  смъкнало нещо или просто си въобразявам Embarassed.
Съжалявам , че ви занимавам с моите глупости , но колкото повече го мисля толкова повече се ошашквам.
Благодаря предварително!!!

# 724
Лони,не са глупости......изобщо не се притеснявай,да питаш...за всяка една от нас е било нормално да се чуди-това сега трябва ли да се случва,не трябва ли.....та,затова е темата.
Иначе първо,да ти кажа,че много ти е скоро операцията,за да няма странни усещания...най-малкото,все още ти се наместват органите в коремната кухина-при мен продължи месеци......Отделно,че си трябва време да се възстановят и нерви и мускули и всичко което е срязано.....При мен,все още няма чуствителност под линията на разреза/но понеже е отваряно много пъти на това място,та го приемам за нормално/......Хубаво е да се движиш/разумно,без големи натоварвания/ и да не се заседяваш дълго в една позиция...това ще спомогне по-бързото наместване на органите.....

# 725
  • Хамбург, Германия
    Лони, аз съм оперирана  на 02.04 - имаме 1 ден разлика, мисля, че е нормално все още да имаме дискомфорт на коремчето. Само се пази и не вдигай тежкото! И си мисля, че не е хубаво да заемаме една и съща поза за дълго време - разходка, сядаш си, понякога лягаш... и така....
     Долу под операцията - пикочният мехур? Той ли те безпокои?

# 726
Благодаря ви за бързите отговори, да определено ме боли под операцията и ми е някак подуто . Cry

# 727
  • Хамбург, Германия
Лони, също така не е хубаво да се запичаш - трябва да се изхождаш редовно, подутите черва - също е дискомфорт за корема. Аз се запичам и  доктора ми каза да си помагам с нещо - така и правя ( свещички, чайчета...) и веднага ми олеква. Няма да ядеш боб, леща и всичко, което подува червата и не преяждай!

# 728
Ох,да...и това/бях го забравила/..На мен ми помагаше яденето на киви,сутрин на гладно.....
Лони,ако те притеснява подутото,иди на лекар в понеделник, да те прегледа...но,пробвай преди това с разхлабителни/просто организма ти още не е настроен към новото положение и е необходимо от време на време и да му се помогне/.....

# 729
Благодаря ви, малко се поуспокоих май. Дано да сте прави ще пробвам и ако и в понеделник съм така ще отида на преглед.
Поздрави smile3525
П.С. Добре че ви има.

# 730
Здравейте! И на мен ми предстои  понеделник операция, но не съм още сигурна дали да се подложа или да изчакам още малко.От Русе съм и се колебая дали да я направя тук или да отида другия месец в Тутракан.

# 731
Здравейте! И на мен ми предстои  понеделник операция, но не съм още сигурна дали да се подложа или да изчакам още малко.От Русе съм и се колебая дали да я направя тук или да отида другия месец в Тутракан.Някой правил ли е хистеректомия в Русе и при кой лекар?

# 732
  • Хамбург, Германия
Здравейте! И на мен ми предстои  понеделник операция, но не съм още сигурна дали да се подложа или да изчакам още малко.От Русе съм и се колебая дали да я направя тук или да отида другия месец в Тутракан.
   Аз правих в София, при добър доктор и съм чувала добри отзиви и за Плевен. За Русе и Тутракан нищо не знам.

# 733
  • София
В София и Плевен има добри лекари но за Тутракан не дъм чувала нищо.Пожелавам ви успех!

# 734
Здравейте! И на мен ми предстои  понеделник операция, но не съм още сигурна дали да се подложа или да изчакам още малко.От Русе съм и се колебая дали да я направя тук или да отида другия месец в Тутраканр.
   Аз правих в София, при добър доктор и съм чувала добри отзиви и за Плевен. За Русе и Тутракан нищо не знам.
Събирам мнения за д-р Г. Хубчев от Русе и за д-р  Л.Бойчев от Тутракан

Общи условия

Активация на акаунт