Хистеректомията - въпроси, отговори, коментари - II тема

• 194 881
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Аз също нямам проблем с уринирането. Оперирана съм през май 2013г от д-р Ковачев във ВМА. Операция Вертхайм. С катетър съм била 8 дни.

Весело посрещане на новата година. Да сме живи и здрави. Hug

П.С Катетъра ми се махна по късно заради по трудното възстановяване. Имах проблеми и припаднах няколко пъти.

# 541
Аз съм с вертикална коремна операция. Моят катетър го махнаха на 4-я ден сутринта, защото лежах 3 дена в реанимация поради протекли усложнения. Около2-3 дена след това не усещах никакви позиви за уриниране и просто ходех на около 3 часа " да се изпикавам" като кучетата. Но в края на 9 дневния ми престой започнах да чувствам позиви и вече 1,5 месеца след операцията мога да кажа, че всичко е наред   поне в тази посока .

# 542
  • Бургас
А моят катетър се размести на втората вечер след операцията и ми казаха,че ще го сменят,но аз се ужасих и станах,ходих си съвсем бавничко до тоалетната,дано никога не ми се наложи пак да ми слагат катеър

# 543
  • на път
При последната операция катетерът ми се измъкна още в реанимация - сложиха ми нов. Не болеше колкото и да се притеснявах. Носех го 5 дена. Имах проблеми с единия крак и трудно проходих. Не ме е дразнил. По-големи кахъри имах с назалната сонда. Голяма гадост. Нея я развявах като хобот 8 дена. Идеше ми да литна от радост като я извадиха.

Честита Коледа момичета  Hug. Много здраве и положителни емоции!!!

# 544
  • Бургас
Защо си била с назална сонда,аз се моля да не ми се случи,защото имам и заболяване на стомаха и червата,но в нашата онкология при операция на гърда или хистеректомия не слагат

# 545
  • на път
Защо си била с назална сонда,аз се моля да не ми се случи,защото имам и заболяване на стомаха и червата,но в нашата онкология при операция на гърда или хистеректомия не слагат

Тази есен имах 2 нови образувания и се наложи нова операция с 2 анастемози ...

# 546
  • Бургас

Тази есен имах 2 нови образувания и се наложи нова операция с 2 анастемози ...
съжелявам много,дано се оправиш,стискам ти палци

# 547
Благодаря на всички, които отговориха на въпроса ми за катетъра. Вече го свалих, на 18 ден, и криво ляво се справям. Сега имам друго питане. Минаха 23 дни от операцията радикална хистерактомия, но все още над и около окосмената част ми е подуто, като отекло. Кога при вас това отмина? Благодаря предварително.

# 548
А, сега честит рожден ден на всички  Laughing
Момичета знаете ли че май всички тук или почти всички сме родени през януари? Това е малко странно  newsm78ч

# 549
  • Бургас
Благодаря на всички, които отговориха на въпроса ми за катетъра. Вече го свалих, на 18 ден, и криво ляво се справям. Сега имам друго питане. Минаха 23 дни от операцията радикална хистерактомия, но все още над и около окосмената част ми е подуто, като отекло. Кога при вас това отмина? Благодаря предварително.
аз бях цялата синя,все едно са ме пребили,да не говорим,че раната не се затвори няколко месеца

# 550
Здравейте на всички,

записвам се в темата, защото скоро претърпях животоспасяваща операция. На кратко казано след секциото матката ми не се прибра и се спукаха двете горни аорти/вени и получих голям кървене. Като капак на всичко развих и ДИК синдром и се наложи да отстранят матката и единия яйчник.
Лекарите казаха, че не се налага да приемам някакви медикаменти или нещо такова... Мога да си водя съвсем нормален начин на живот, с тази разлика, че не мога да забременея.
И все пак искам да попитам дали трябва да очаквам някакви по специални промени?! Как се отрази това  на самочувствието ви и на отношенията ви с човека до вас?!

# 551
  • София
Brit,аз съм без матка но с запазени яйчници.Не съм имала никакви проблеми с нищо.Минаха от операцията 1,6 г.всичко е както преди Simple Smile Бързо възстановяване!

# 552
Брит,в началото се чувствах странно,но почти десет месеца след операцията,се чувствам повече от добре.......При мен махнаха всичко и след като се примирих,че няма повече да имам деца/имах желание за още поне едно/,се примирих и сега се радвам на живота...Смея да твърдя,че и самочувствието ми е на ниво и на фасон го докарвам/малко се позакръглих,след операцията,ама  то си имаше нужда/ .При мен/понеже нямам яйчници/ се налага да взимам медикаменти,защото иначе ме тормозят топлите вълни и някои други екстри........но като цяло,съм добре....и вече мога да се похваля с висок хемоглобин и добро общо състояние.

# 553
  • Под гъбата
Brit, и при мен за сега всичко е наред. Няма промяна в живота ни като семейство. Вярно няма цикъл, няма да имаме повече деца, но живота продължава! Остава да му се радваме и да оставим преживяното зад нас!

# 554
Благодаря за бързите отговори. И аз се надявам с времето нещата да се нормализират, все пак от операцията са минали по-малко от два месеца. Оперираха ме на 29.11. и все още се мъча да свикна с мисълта, че повече няма да мога да имам деца... А с мъжа ми си мечтаехме за голямо семейство 😔
Разбира се радвам се, че съм жива и мога да отгледам двете си деца, но просто понякога в главата ми се прокрадва мисълта, че вече не съм пълноценен човек. Знам, че не е така и се надявам времето да излекува това, но в момента е страшна каша в главата ми... Нещата станаха толкова бързо и лавинообразно, че нямах време да ги осмисля. От горда майка на близнаци се превърнах в "разпорена жаба за дисекция" (извинете ме за израза, но така се чувствам) лежала отворена 3 дена и бореща се със смърта и като капак са ми отнели едно от изконните ми права-да стана майка отново 😢

Общи условия

Активация на акаунт