Столче за кола-къде в колата се поставя?Дясно или ляво?

• 14 294
  • 56
  •   1
Отговори
  • на земята
Здравейте,искам да попитам,от коя страна сте поставили столче за кола?Къде според вас трябва да бъде и къде сте го поставили вие?Мерси

# 1
  • София
Здравейте,искам да попитам,от коя страна сте поставили столче за кола?Къде според вас трябва да бъде и къде сте го поставили вие?Мерси

На единия - отдясно /и все още е там/, на другия - отляво.  Mr. Green

Сега сериозно - ако е само едно дете и ти шофираш - отдясно. Не бих поставила столчето с детето зад седалката на шофьора.

# 2
  • София
За най-безопасно се смята мястото зад шофьора. Аз, честно казано, по-често слагам столчето отдясно - по-лесно ми е да ѝ подам нещо без да се обръщам. Ако няма да карам аз, столчето е отляво.

# 3
Две деца - от двете страни.

Ако пътуваш сама с детето, го слагаш зад пасежерското място, ако пътувате двама отпред - зад шофьора, защото при нужда пасажера обслужва детето. Най-безопасното място се смята това зад шофьора, но когато той е сам с детето не можа да го обслужи, ако е зад него.

# 4
  • София
За най-безопасно се смята мястото зад шофьора.

Най-безопасното място е в средата на задната седалка Sunglasses

# 5
  • София

Най-безопасното място е в средата на задната седалка Sunglasses

Така ли? Това наистина за пръв път го чувам. На сайтовете на производителите на детски столчета съветват столчето да се слага в средата само в краен случай.

# 6
  • София
Така ли? Това наистина за пръв път го чувам. На сайтовете на производителите на детски столчета съветват столчето да се слага в средата само в краен случай.

Не знам къде и какво съветват, но статистиката сочи, че средното място е по-безопасно от това зад шофьора. Но пък средата не е най-удобният вариант за родителите.

# 7
  • Пазарджик
Зад мястото на шофьора е моето дете. И като аз шофирам пак е там.

# 8
Зад мястото на шофьора е моето дете. И като аз шофирам пак е там.

Същото и винаги е така, дори когато сменяме колите и съответно детската седалка.

# 9
  • на последния етаж
Едното в ляво, другото - в дясно.  Mr. Green
Ако детето е едно - зад шофьора.

# 10
Едното от дясно другото в ляво  Crazy 

# 11
  • София

Най-безопасното място е в средата на задната седалка Sunglasses

В средата само ако е с триточков колан, иначе да, при страничен удар е най-безопасно. Иначе по диагонал на шофьора, отзад, максимално дълго с гръб към движението. (имаше разни статистики, че в градски условия по-често блъскат колите именно от страната на шофьора, заради неспазени предимства, минаване на червено и т.н., също  на дълъг път, ако се прави опит да се избегне катастрофа, обикновенно човек тръгва да излиза от пътя, а не да влиза в насрещното, така че пак  страната на шофьора е по-уязвима.), не случайно било и че резервоарите на повечето коли са от тази страна, не при шофьора.
Също това е страната, която в повечето случаи е до тротоара и по-лесно и безопасно става качването и слизането на детето от превозното средство.
Естествено при 2-3 деца, този избор  вече не стои. И естествено всичко зависи от конкретната ситуация.

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 20:51 от Angel_Dust

# 12
  • при късмета
Нашето е по средата. Проблема е, че на много коли(и нашата) средния колан е само долу, т.е. минава само пред корема. Мъжа ми направи допълнителен колан, който минава между подглавника  и облегалката на столчето, за по здраво захващане на облегалката на столчето към тази на седалката.
Стола има отделни колани.
Голямо е купето и като е зад него не го достигам, а ако аз карам и столчето е от дясно също не го достигам и затова го сложихме по средата.
Иначе и аз знам, че най-безопасно е зад шофьора, но на мен по средата ми се струва по-безопасно. Това при условие, че детето е с 5 точков колан на самия стол.
А това, че мястото до шофьора е най-опасно и днес го потвърдихме. Един рейс навлезе в нашта лента и удари мойта страна(това извън темата)

# 13
По диагонал на шофьора е  нашето столче. Освен, че е най-сигурното място в колата, е от страната на тротоара и така е най-безопасно слизането, а и качването на детето

# 14
Нашето е по диагонал на шофьора. Относно безопасността - миналата година удариха колата на мъжа ми странично отзад, точно където е столчето. За късмет дъщеря ни не е била с него.

Общи условия

Активация на акаунт