Всякакви въпроси относно съдомиялните - 13

• 52 078
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Така е, но с препарат ги измиваш за минута-две, а не ги киснеш по час и половина.

# 91
Абе дървото се прецаква във водата. Това е по-основната причина да не се мият в съдомиялна. Ако измиеш една дъска за рязане в съдомиялна, може като я извадиш, да се е извила като лодка.  Аз по тая причина искам да си купя стъклени дъски за рязане. Някаква стъклокерамика са.. А и много ми харесват.

# 92
Записвам се в новата тема и се връщам да чета изпуснатото утре отиваме да видим една съдомиялна Бош втора употреба е дано да ми хареса

# 93
Здравейте, има въпрос относно солта за омекотяване на водата.
По схемата се оказа, че съм от район с много мека вода, в този случай необходимо ли е въобще да се ползва сол за омекотяване?

# 94
Здравейте, има въпрос относно солта за омекотяване на водата.
По схемата се оказа, че съм от район с много мека вода, в този случай необходимо ли е въобще да се ползва сол за омекотяване?

По-добре сложи сол и я остави на най-ниската степен.

# 95

[/quote]

По-добре сложи сол и я остави на най-ниската степен.
[/quote]

И на мен ми се върти нещо подобно, ще трябва да погледна дали има възможност за регулиране на количеството сол.
А, като новак в експлоатацията на полезните уредчета, нещо не ми е ясно- с наливането на вода в отделението за сол при първото ползване. Водата след солта ли или първо водата. В упътването пише първо сол и после 1л. вода, но нещо не схващам каква е идеята на това наливане и не е ли по логично първо да се "поомокри" контейнера и след това сол?
Благодаря Ви много

# 96
Първо си наливаш водата и след това сол, докато солта се напълни до горе. Съответно ще излиза вода, това да не те притеснява. И след това добре си завиваш капачката.

# 97
Да, така е - първо водата, после солта.
Ето при мен как се регулира солта. На ляво е минуса, а на дясно плюса. Но моята е обикновена Мидейка. При някои миялни регулирането може да стане и от копчетата.

Скрит текст:

# 98
Вода само преди да е ползвана машинала ли се налива в отделението за сол или всеки път?
Аз имам чувството, че с тея таблетки всичко в едно нещо не ми се изплакват добре съдовете. Понякога направо си има нещо мазно по тях. Дано да не е вредно. Може би трябва да пускам програма само изпракване след другата, но все я пускам вечер преди да легна съдомиялната, та на сутринта са сухи, а аз пак да изплаквам, някак не ме кефи....

# 99
  • На брега на реката
Вода се слага само първия път, после не е нужно. А какви таблетки ползваш та ти мазнеят съдовете / не е нормално/, гланц отделно имаш ли?

# 100
Нямам гланц.Таблетките са Финиш всичко в едно. Сега взех на ДМ еко таблетките

# 101
  • На брега на реката
Назад в темите имаше недоволни от тези еко ма ДМ, дано твоята машинка ги хареса Grinning. Пробвай различни препарати    /вземи и от приятелка/ и ще разбереш кой е твоят Hug, но това с мазнеенето ми е странно - не ми се е случвало newsm78.

# 102
Ами то се усеща само на мокрите тефлонови или пластмасови съдове понякога.

# 103
  • На брега на реката
Ами то се усеща само на мокрите тефлонови или пластмасови съдове понякога.

Да не би да миеш на по-ниска температура / пластмасата и тефлона се обезмазняват по-трудно от метала , керамиката и стъклото/. Аз мия или на бърза програма на 60 градуса/ ама все пак е 58 минути/ или на интензивната на 70 градуса, много рядко пускам на по-ниски градуси. Моята машинка е Беко,  твоята каква беше?

# 104
И моята е Беко и точно на 70 градуса ми бяха останали така за пръв път. Не че не е обезмазнено. Само като ги изплакна с вода и се оправят. Аз пък най-често мия на 50, ама май ще започна масово на 70. Тавите не ми се измиват на 50

Общи условия

Активация на акаунт