Всякакви въпроси относно съдомиялните - 13

• 51 441
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Трябва ми малко помощ. Не разбрах как да определя твърдостта на водата и на колко да настроя солта? Взех си този модел миялнаhttp://www.technopolis.bg/b2c/details/680543/P11100501/Sadomiyalna-BEKO-DFN-6833, Някой знае ли откъде се регулира солта, гледах,четох и нищо не разбрах  newsm78 ?
teta014 моята съдомиялна е BEKO DIS 5831 за вграждане, но предполагам, че дисплея е един и същ  Simple Smile
При мен се прави така настройката : Натискаш копчето за програма "Р" и едновременно с него и това за старт , излиза на дисплея едно "r" и цифра до него, от копчето за отложен старт, намира се до това за пауза, си избираш на колко да настроиш солта , от 1 до 6 може.
Точно  така  е  и за BEKO-DFN-6833  само  предварително  да си направи  тест  за  твърдостта  на  водата.

# 601
Благодаря, а как се прави тест за водата ?

# 602
Има тест лентичка при книжките с упътването. Можеш да видиш и на сайта на местното ВиК.

# 603
  • Ямбол

Като свариш чаша вода в метален съд, докато изври.
Ако след това събереш доста бяло покритие, значи водата е твърда, ако от първия път няма много бял прах/варовик, значи бива.
Този метод не е универсален и официален, просто наблюдения мои.

# 604
  • На брега на реката

Към документите на машинката , трябва да има една разграфена тест лентичка - потапяш я за 1 секунда във вода от чешмата като източиш малко преди да налееш и после сравняваш с скалата която ти е посочена в документацията. При мен тези неща не бяха в книжката, а на отделни листчета така, че потърси сред книжата.

# 605
Благодаря много момичета   bouquet Специални благодарности на  Бобулина  bouquet. Намерих листчетата, моят мъж ги приготвил за изхвърляне  Confused.

# 606
Здравейте момичета,имам един проблем-сутринта малкото разля вода на  плота и малко вода попадна върху копчето което стартира съдомиялната. Сега не знам какви ще са последствията... Страх ме е  да я пусна,възможно ли е вредата да е сериозна? Ако някой и имал подобен проблем моля да сподели!

# 607
  • Sunshine state
Аз пипам моята с мокри ръце постоянно и я бърша винаги с мокра гъба.Не мисля,че има някакъв проблем,все пак това е уред ,работещ с вода. Wink

# 608
  • С-я
Добър ден и най-добри пожелания за новата година.
Имам от 2 седмици миялна машина, но упътване нямам и действам със съвети от нета и едно упътване, което си изтеглих, но не е за точно същия модел като нашата.
Та на въпроса- слагам течност за блясък в съответното отделение, но ми направи впечатление, че тя не свършва, но не мога да преценя колко изразходва на един цикъл. възможно ли е да не взема въобще от този препарат?
Въпрос 2- сложих до сега само 1 път сол, не ми свети индикатора за сол. при всяко пускане ли трябва да добавям или когато светле лампичката?
благодаря предварително за отговорите.

Поздрави!

# 609
Добър ден и най-добри пожелания за новата година.
Имам от 2 седмици миялна машина, но упътване нямам и действам със съвети от нета и едно упътване, което си изтеглих, но не е за точно същия модел като нашата.
Та на въпроса- слагам течност за блясък в съответното отделение, но ми направи впечатление, че тя не свършва, но не мога да преценя колко изразходва на един цикъл. възможно ли е да не взема въобще от този препарат?
Въпрос 2- сложих до сега само 1 път сол, не ми свети индикатора за сол. при всяко пускане ли трябва да добавям или когато светле лампичката?
благодаря предварително за отговорите.

Поздрави!
Сол и гланц се зарежда веднъж на определен период (зависи от настройките) , само препарата за измиване се слага на всяко пускане.  Аз гланца съм го настроила на 1 и ми светва индикатора на около 4-5 месеца. Солта и тя на 3-4 ми свършва  Peace

# 610
  • С-я
Сол и гланц се зарежда веднъж на определен период (зависи от настройките) , само препарата за измиване се слага на всяко пускане.  Аз гланца съм го настроила на 1 и ми светва индикатора на около 4-5 месеца. Солта и тя на 3-4 ми свършва  Peace

Николови, благодаря! зачудих се да не съм в грешка, но явно всичко е наред. при мен гланца е настроен на 3 (май средно положение при фабрична настройка) и засега ще го оставя така, за да тествам машината. а на таблетките, които купих (от Лидл) пише, че не се добавя сол при ползването им, но аз си сложих, за да ми е мирна главата.

# 611
Здравейте, искам да попитам усещате ли съществена разлика в потреблението на вода след като си закупихте съдомиялна. Опитах да засека колко ми трябва да измия 4 чинии, 4 чаши и няколко прибора, което означаваше 20 литра студена и 10 топла вода...което ми се вижда ужасно много.

# 612
Честно казано не мога да преценя поради различни семейни причини. Леко спадна потреблението на вода,но не съществено.И аз правих експеримент-на ръка отива доста повече,но въпреки това кой знае каква икономия не забелязвам. Кубик на месец,може би.

# 613
Здравейте, искам да попитам усещате ли съществена разлика в потреблението на вода след като си закупихте съдомиялна. Опитах да засека колко ми трябва да измия 4 чинии, 4 чаши и няколко прибора, което означаваше 20 литра студена и 10 топла вода...което ми се вижда ужасно много.
При нас се усети доста разликата. Но ние плащаме вода 1-2 пъти годишно (толкова ни засичат) и може би заради по-дългия период си пролича .

# 614
  • на Мелмак

10 лв ми намаля сметката на месец.

Общи условия

Активация на акаунт