Добри пансионатни училища в Европа

• 9 378
  • 55
  •   1
Отговори
Привет, мамита! Нова седмица ново начало.Simple Smile Активно вече се вълнувам от темата за средното образование. Щерка ми я гласим за частно училище. Проучваме възможностите, както за родна почва, така и за чужбина. Но не изключваме и възможността за частно пансионатно училище в чужбина.Бихте ли споделили вашия опит по тази тема. На някой детето учи ли в такова училище, какви са горе долу таксите, условията за кандидатстване, има ли няма ли стипендии?.

# 1
  • Sofiq
Привет, на мен още ми е рано да мисля по тези въпроси, но пък ако мога да бъда полезна все пак с нещо. На моя много близка приятелка детенцето имаше желание да учи в чужбина. Доколкото имам спомен те се консултираха с една агенция, за която съм чувала, че периодично провеждат и образователни изложения. Те бяха ходили на едно такова и взеха решение да го запишат от 10 клас  Стори им се още мъничък, направо след 7 да го изпратят и затова решиха да го отложат.Сега яко набляга на чуждите езици. Мисълта ми е, че вместо да се луташ и сама да търсиш информация, разрови се и се свържи с някоя агенциа по тези въпроси.Simple Smile)

# 2
  • Някъде в облаците
 PeaceТерезианска академия - Виена, Австрия. На най-добрите ни семейни приятели голямата дъщеря завърши преди две години, а отиде след нашия 4-ти клас. Терезианската академия е елитна гимназия, основана от австрийската кралица Мария Терезия. И до днес там важи правилото, че съдят за ученика по успеха му, а не по това чий син/дъщеря е. Станахме свидетели как след втората година, на елиминаторни изпити изключиха сина на собственика на Райфайзенбанк. За по-неплатежоспособните се отпускат стипендии. Много сериозно учене, много високи изисквания. Излизат с пет езика на едно и също ниво, от които единият е латински. Три години преди завършване ги профилират и завършват с осигурени стипендии в престижни университети в Европа. Тя беше записана в Кембридж, сама се отказа, в момента уче в Токио, но мястото и стипендията й се пазят пет години след завършването. Пансионата е задължителен до 9-ти клас, след това е възможно да бъде на квартира детето, но само с писменото съгласие на родителите.
 И ......... балът за завършването им е - истински виенски бал, включително дрескода и музиката  Laughing Laughing Laughing

# 3
Denniss, много благодаря за информацията. По мои впечатления Виена е добър образователен център, много ми харесва това, че образователната култура е на равнище и не се взират в  потекло, статус, а най-вече имаш ли нещо в глават си.Страхотно е, че се отпускат и стипендии. А момичето как замина?
Анализирайки информацията виждам, че в Австрия има и някакво американско училище и се чудя дали е много скъпо, дали и за него се отпускат стипендии.

# 4
Излизат с пет езика на едно и също ниво, от които единият е латински. Три години преди завършване ги профилират и завършват с осигурени стипендии в престижни университети в Европа. Тя беше записана в Кембридж, ......

Кое е това ниво (едно и също за петте езика), което се покрива от всички ученици? С1 или С2 на 5 езика?

Латинският за какво му е на човек, ако няма да става лекар?

Осигурени стипендии за Кембридж? В Англия не дават стипендии по принцип, та ми стана интересно. И така за целия випуск Grinning

# 5
  • Sofiq
Калина, доколкото съм чувала в пансионатните училища почти винаги се отпускат стипендии- дали ще е 50 процента от училищната такса или сума, която ученика си получава почти винаги се отпускат. Ще поразпитам моята близка за това как протекоха техните консултации по спомен те се бяха насочили към Испания и Австрия като възможности, дори, ако не ме лъже паметта към Канада.Simple Smile

# 6
  • София
 Simple Smile ще следя , благодаря

# 7
o.k.,благодаря аз вече започнах да се ровя за агенции, евентуално и с тях да направим лична консултация. Мисля, че няма да се разминем без посредници ,ако се спрем на вариант чужбина за средно образование. също така, ако не ме лъже паметта не се ли провеждаха по едно време образователни изложения в НДК, покрай есенно време да сме го изпуснали ли, не знам. newsm78

# 8
Привет! и ние сме вече на тази вълна и ще следя темичката. И аз си спомням за това изложение в НДК, ама май вече не ги правят там. То си има такива изложения, ама на други места Скоро бях мернала едно такова ама то беше за више образование.
Иначе тази темичка, може да ти е полезна откъм цени в BG.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=745834.0   

# 9
# 10
  • Down south
Интересна тема. Мои близки живо се интересуват от същото. Девойката е на 12.
 Ще препратя линка.

# 11
Излизат с пет езика на едно и също ниво, от които единият е латински. Три години преди завършване ги профилират и завършват с осигурени стипендии в престижни университети в Европа. Тя беше записана в Кембридж, ......

Кое е това ниво (едно и също за петте езика), което се покрива от всички ученици? С1 или С2 на 5 езика?

Латинският за какво му е на човек, ако няма да става лекар?

Осигурени стипендии за Кембридж? В Англия не дават стипендии по принцип, та ми стана интересно. И така за целия випуск Grinning

За фукня.  bowuu Аз съм учила латински.  Crossing Arms  Laughing Преди е бил задължително условие, за да кандидатстваш в Оксфорд и Кеймбридж. Сега не зная дали е така. На англо-говорящите лекари латински не им трябва. Всичко е на английски.

Струва ми се много екстремно да изпратиш малко дете в пансион в чужда държава. Имам 12 годишно и не бих го изпратила. И на мен ми е интересно как става това с университетите.

Допълвам се: Уебсайта на гимназията дава малко информация на английски. Училището е ориентирано към езици. Изучават се поне три "живи" езика + латински. Живите езици са освен немски, френски, английски и руски, и по избор може и още.  Много интересно училище и много престижно.

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 15:16 от sophiemmaspencer

# 12
Привет и от мен и честит празник на народните будители!
Калина Малина, видях, че си ми писала и в другата тема за средно образование и виждам, че dundi ме е изпреварила с инфото.
Активно следя тази тема, както и изложенията организирани от Sky Lines.Преди две седмици имаха такова за више образование, а сега организират и за средното. Богат избор от пансионатни училища, колкото щещ, даже като разглеждах инфото мисля, че мернах и това американско училище в Австрия. .Предстои ви важен избор и моят съвет е въобще да неотлагате, а да се регистрирате и отидете. Обикновено на тези изложения винаги има консултанти,  провеждат се презентации и се запознавате подробно с всички възможности. аз не пропускам изложенията им независимо дали е за више или средно. Успех!
http://www.bsfair-bg.com/index.php?page=prezentacii

# 13
Благодаря Manastasia, ще отидем на това изложение. Даже вече съм сформирала една групичка от други майки и сме там. А впоследствие възможни ли са и лични консултации с агенцията- тоест дали след това има индивидуален подход, чрез който можем да разберем други важни неща, които ни интересуват?

а и пропуснах да попитам какви са горе-долу таксите например на това американско училище в Австрия, откъде мога да разбера?

Последна редакция: пт, 08 ное 2013, 00:39 от AnMary

# 14
таксите са около 18-22 хиляди евро на година от 2 ра ръка инфо Wink

Общи условия

Активация на акаунт