Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са най-честите симптоми на паническо разстройство (ПР)?
Какви са причините за паническото разстройство?
Какво представлява паническата атака, която е основната характеристика на паническото разстройство?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са най-честите симптоми на паническо разстройство (ПР)?
Обединени текстове: Най-честите симптоми на пандемично разстройство включват ускорен пулс, затруднено дишане, парализиращ страх, замаяност, гадене, треперене, изпотяване , мускулни болки в гърдите и усещане за топлина или студ. Освен това може да има "иглички" в пръстите на ръцете и краката и страх от полудяване или смърт. Хората също могат да почувстват нервност на ситуацията и загуба на контрол над тялото си. Симптомите на пандемично разстройство включват сърцебиене, задръствания, главоболие, замъглено зрение, умора и слабост. Те могат да бъдат влошени от физическа активност. Важно е да се консултирате с лекар за професионална оценка и лечение.
-
Какви са причините за паническото разстройство?
-
Какво представлява паническата атака, която е основната характеристика на паническото разстройство?
-
Какво представлява агорафобията?
-
Как се лекува паническото разстройство?
Не те обвинявам, не ме разбирай погрешно. Нито пък ти казвам да се стегнеш. Тъжно ми е като чета ,че непрекъснато си в дупка. Нали са казали , че при лечението има три страни-лекар, пациент и болест. Изходът е само в това, на коя страна ще застане пациента. На доктора или на болестта. В най-добрия случай да наречем болестта с друго име-живот. И не забравяй колко пъти писах за лимона. Не мисли за кисели неща и няма да усетиш кисел вкус. Желая ти бързо да намериш своя път.
пишеш доста окуражително, евала за ентусиазма и настроението, аз съм на периоди, когато се чувствам ок съм пушка, в следващ момент,като се появи тревожността, всичко ми се вижда черно
повярвай ми, аз не го искам , правя толкова много неща за да се преборя, просто не пиша за тях , но за сега нямам успех, толкова е странно ,че до септември нямах такива притеснения, дори и майка ми като почина бях в депресия и сега ме е срам да го кажа но дори ми се е искало да умра, но не съм имала страх от смърт, но сега след като загубих приятеля си, който много ми помогна да превъзмогна смъртта на майка ми и да разбера ,че живота е прекрасен и си струва да се живее, защото въпреки всичко можеш да срещнеш още много добри души сродни като твоята, на това ме научи този човек, този процес не беше кратък обаче, след 5 години чак започнах да усещам отново живота, сега вече са изминали 8 додини от смъртта на майка ми и тамън се бях взела в ръце, бях толкова жива, весела дори близките и приятелите се чудеха какво ми има,давам пример имаше проблеми с едната фирма направо фалира и останх без работа и всички мои колеги ауу какво ще правим сега , но аз не , бях фурия давах кураж на всички, веднага си намерих друга , бях сипер оптимист колкото и да не вярвате, даже сега се чудя аз ли съм не съм аз,живеех на макс от нищо не ми пукаше знаех че света е мой, и точно когато бях най щастлива загубих този човек който ме научи на толкова много неща и ми даде толкова много, като шамар на съдбата, загубих 2 си сродна душа 1 вата бече майка ми ,но сега вече изпитвам странен страх от смъртта, такъв който при смъртта на майка ми не съм имала, защото този човек ме накара да разбера, че си заслужава да се живее дори и само заради себе си ,защото преди това много живвех за близкте си и един вид бях готова на себеотрицание в името на благото на тези близки,сега се промених, осъзнах, че мога да живея за себе си и че първо трябва да се грижа за своето щастие , което обаче ми отне много години за да го проумея, след това и този пуст инцидент с натравянето направо ме ужаси и така за 3 месеца живота ми се преобърна, не си мислите , че се самосъжалявам, но много ми е трудно ,аз като обичам някого го обичам с цялото си същество и като го загубя все едно губя част пт себе си, сърцето ми се къса, повярвайте опитвам да си налагам, че това е само един страх, но много емоции бушуват в мен скръб, ярост, обвинение към себе си, няма просто вече за какво да се хвана или някой който поне може малко да ме подкрепи морално, няма такъв човек и за това не мога да се преборя, трпбва ми някакъв стимул, смисъл, а по принцип имам много силна воля, много е силно хора казвам ви и толкова уморително, много странно е, че мисля само като съм в къщи за смърт, като изляза дори и на пазар изобщо не ме е страх, но не мога да съм все на вън то един сезон намерих аз за тази страхова невроза точно зимата, както и да е малко дълго стана но просто трябваше да ви обясня.