6 годишните на предучилищна

• 37 738
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
Синът ми вече има 6 постоянни зъба, но във всичките случаи първо зъбът пада сам (само веднъж се намесих, защото буквално висеше на едно ъгълче, а не падаше), а след това - започват да растат новите зъби и то седмици след това. Да не говорим колко пломби има вече...повече от мен! ooooh!

# 256
На моето му паднаха 4 зъбчета отдолу. Два сме вадили при зъболекар, единият е паднал в училище, докато ядяла, а другият падна, докато спеше. Всъщност тъкмо беше заспала и явно е била в полусънено състояние, защото си го "помотала в устата", докато разбере, че е зъбът й Mr. Green

Момичета, вашите деца в правилната посока на движение ли изписват буквите? Моята изписва някои букви отзад-напред. Например "И" започва отдолу и отдясно наляво. При "Н" започва отдолу нагоре чертичките. Май са само тези две букви или поне сега не се сещам за друго.
Чудя се да й правя ли забележка и да я карам да изписва правилно?

# 257
  • Sofia
За зъбите... от късните са моите и тримата, та предполагам и сега при смяната ще е така. Та за момента няма никакви индикации за смяна.

Lachesis, и Гушкан изписва така някои букви, не мога да кажа кои точно. Аз я поправям, като започнат да пишат ръкописно и бързо при диктовките определено смятам, че ще и пречи, та затова.

# 258
Как съм я пропуснала тази тема Grinning.
За зъбите да се изкажа ,че съвсем наскоро паднаха долните два  или по-скоро с конец за зъби им помогнат да паднат.Дъщеря ми беше много доволна,че вече има паднали зъби и не е с всички"бебешки".
За писането в началото я научих да пише печатно всички букви,но госпожата от градината ме предупреди,че така свиквали децата и после им било много трудно да обърнат на ръкописно.Сега от тетрадките които са от 5-7 години преписвам ченгелче и я карам да довършва реда, разбира се само по нейно желание.В никакъв случай не я натискам да сяда да пише или да чете,само когато поиска,а тя го прави често.

# 259
Стефи ми е с два сменени зъба отдолу. Махна ги зъболекар, защото и при двата се беше показал новия зъб отзад, а тя на нас не ни даваше да и ги бараме. Сега се клати леко и едно горно зъбче.

За буквите - и моята някои ги пише в обратна посока, даже и доста пъти ги пише огледални, но вече все ме пита и се старае да не ги бърка.

# 260
Лятото на моето дете паднаха 2 зъбчета . Малко преди това бяхме при зъболекаря за пломба (ох , вече са 4 пломбите  ooooh! ) и той забеляза , че се клатят . Когато съвсем се разклатиха и "висяха на косъм " , започна усилено да гризе ябълки , защото Франклин прави така   Laughing и зъбчетата сами паднах при гризенето .                                                                                                                          Кажете вие за пломбите как са децата ? При нас , както казах ,  вече са 4 , много ми се струват . А старателно си мие зъбките синчето . Явно по наследство е при него така , и аз , и баща му не сме със много здрави зъби . Между другото зъболекарят каза , че най-малкият ми пациент , на който е сложил пломба , е бил на 2 год. и 8 месеца .
За изписването на буквите - учителките от детската градина изрично предупредиха родителите , да не карат децата да изписват букви , защото много често ги изписват по грешен начин и после , в училище , трудно се научават да ги изписват правилно . Говорила съм и с начална учителка , тя каза същото . За сега само пишем ченгели , чертички и повтаряме пунктири .

# 261
Моят син има два сменени зъба, като и двата пъти първо изникваше постоянният, а после ходехме на зъболекар да вади млечния. Пломби няма, засега зъбите му са здрави.

Букви пише както му падне, гледам да му обяснявам, но като цяло не го натискам да пише неща, които не са учили в предучилищната. Досега пишеха само чертички и ченгели, но за тази събота и неделя домашното им беше да напишат няколко реда единици. За моя изненада ги изписваше много правилно, първо малката, а после голямата черта, явно госпожата добре им е обяснила.

# 262
Преди седмица и падна първия зъб. Безумно щастлива беше. Има пломби на млечните зъби. Има 3 постоянни кътника, които силанизирахме. На единия силанта падна два часа след като беше поставен. Явно не стават за силанизиране  .Мие ги уж старателно, водя  я през 6 месеца профилактично на зъболекар.
Днес и бях написала задачи  да посмята малко. Имаше две по трудни, на едната решението беше 15, на другата 13. Сметна ги детето ,но ги написа обратно числата- 51 и 31. Явно ще трябва да пообяснявам до 20 как се пишат числата.

# 263
  • Sofia
rosenna, добре дошла!  Grinning

Ние с таткото сме с кофти зъби, децата за мнооого по добре за сега, за щастие. Малката, както и голямата щерка (на 18г без нито една пломба) са с абсолютно здрави зъби. Сина (на 20г без няколко дни) го водех на зъболекар от 2-3годишен  някъде, с постояните е много, много добре.
Малката от половин година си мие сама зъбите.

# 264
  • София
Накрая да се похваля и аз, падна ни първото зъбче и чакаме феята на зъбките.  Party Бяхме на зъболекар и се оказа, че част от корена на половиния зъб си стои, понеже отдолу постоянният тръгнал да расте по- навътре и не се разтопил целия корен. Но синковецът стоически издържа, без капчица сълза.   bowuu
Благодарности на д-р Рускова!   bouquet

# 265
Morena благодаря за приветствието.
Те резците  по принцип си излизат малко по-навътре от млечните,поне така беше при дъщеря ми и при племенниците.Понеже и двата зъба на малката ги дръпнах аз забелязах,че корените им не са като на постоянните зъби,а са като отчупени и отдолу дори се вижда нерва на зъбчето.Аз също се бях шашардисала,но на следващия ден бяхме на зъболекар за силанизация на кътниците и като показах зъба на зъболекарката тя каза,че точно така си излизат.Sise_to случая при вас може да е бил наистина по-различен  Peace,честито ви първо паднало зъбче  Hug.

# 266
Оо, аз имам неприятен спомен как са ми вадили корен на млечен зъб/ кучешки/ с шило. Дълги години после не стъпих в зъболекарски кабинет. Tired
sise_to браво на момчето!

Последна редакция: пн, 18 ное 2013, 09:45 от vela

# 267
Ние понеже сме още първа подготвителна, за сега в групата има едно момченце, на което му е паднало зъбче "и му пораства нов даже!". И сега младежа е супер популярен с този нов зъб, а всички останали леко му завиждат и са в очакване Grinning

# 268
Охо, гледам за зъби си говорите. Simple Smile
На Калина започнаха да падат още на 5г.
В момента е с 2сменени долни зъба, горе също паднаха 2, но новите още ги няма. За това ходи със снемаем апарат, за да стимулираме по-бърз растеж.
Ще се наложи и долу да поставим, тъй като и е много малка челюстта и няма да се съберат другите 2зъба.

В къщи сме се запалили да направим коледен град. Голямо издирване на схеми на къщи, елхички и всякакви подобни неща. Simple Smile Събират се разни кутии от бонбони (от вътрешната страна лъскави) и какви ли не подръчни материали. ) Като е готов ще покажа. )

# 269
Maryse , колко време не са поникнали горните предни от падането?
Много ли са високо, че не слизат сами?

Общи условия

Активация на акаунт