6 годишните на предучилищна

• 38 701
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
Морена,да са ти живи и здрави децата!Страхотно е като има два повода повода за празнуване Grinning

Отдавна се каня да ви питам,всъщност се извинявам ако е обсъждано преди, как се справяте с лъжата на децата.От едно известно време моята дъщеря си позволява да послъгва и така да извърта нещата,че да се избегнат наказанията.Не си фантазира разни приятелчета или нещо несъществуващо,ами променя истината понякога доста,за да не и се карам.Опитвала съм се да и обясня,че не е хубаво да се лъже,но явно не е достатъчно.Последния път беше бъркала в чантата на баба си докато бяхме на гости,ровила вътре ,изкарала и парите иначе не ги е взела /Слава Богу че щеше да е страшно направо/.Когато я питах има ли нещо общо ме гледаше толкова сериозно в очите и ми каза "мамо не съм аз,честно ти казвам",в крайна сметка когато вече наистина и повярвах,че не е тя,а някой от братовчедите тя сама си призна и то като споменах,че баща и ще я накаже докато не си признае.Уф не знам,аз ли бъркам някъде или всички деца така хитруват newsm78

# 301
Розена, ти сама си си отговила. Детето лъже,защото го е страх от наказания. От написаното не мога да преценя дали лъже за сериозни неща или са безобидни фантазии с изключение на случката с чантата. Аз бих спряла наказанията и бих наблегнала на говоренето кое защо не се прави , както и как се чувстваш ти и хората, потърпевши от действията й. Също ми се струва безсмислено да вадиш истината със заплахи.
Морена, да са ти живи и здрави децата!

# 302
Морена, честито на именничката, да ти е здрава и все така усмихната, весела, щастлива и много късмет! Поздрави и за рожденника!
Росена, дали пък детето не е забравило какво точно е правило и че е търсило и вадило нещо от чантата, т.е. не е задължително да е лъжа. Моята например не помни елементарни неща от ежедневието - къде си е прибрала шала и шапката, какво е закусвала в училище и прочие, дали са имали някакъв конкретен час/занимание и др. Иначе не съм забелязала при нас да има такъв проблем, обикновено си казва, но пък е голяма фантазьорка, непрекъснато измисля истории и понякога може да се чудиш дали ти разказва истина или измислена история.

# 303
Нашите наказания обикновенно са или да остане без телевизор или да не излезе да играе,не сме изпадали в крайности в наказанията.Това с говоренето и приказването сме го минали,ежедневно обяснявам,че не е хубаво да се лъже и че никой не обича лъжците.Явно нещо в самото обяснение ми куца или просто е характер на детето.Лъжите и обикновено са за случки в детската градина,примерно ми разказва нещо по един начин,а то се оказва съвсем различна истината вече като я науча от госпожата.Точно затова казах,че лъжите са и свързани с това да се избегне дългото говорене и обясняване,да се избегне порицанието в къщи,всъщност тя явно осъзнава,че не е била права в дадения случай и ми разказва това което е добре да чуя според нея.То всъщност като се замисля май и големите сме така newsm78,всеки си разказва от неговата гледна точка и колкото хора толкова и разкази за една ситуация се чуват.

# 304
Морена, честит празник на децата! Да са ти живи и здрави!

Моят син не лъже. Още не е поумнял толкова  Crazy Често обаче представя нещата по различен начин, отколкото бих ги видяла аз примерно, забравя много и се впечатлява от неща, които на мен ми се виждат незначителни, а на сериозните   не обръща внимание.

Още не сме започнали да се вълнуваме за празниците. Моят син и рожден ден има малко преди Коледа, но и за него не се сеща твърде. Категорично не знае какво иска, само да е играчка. Аз също нищо не мога да измисля. В училище ще имат тържество, Дядо Коледа ще донесе еднакви подаръци на всички, което ме устройва идеално.

# 305
Morena, да  да ти живи и здрави децата!  Hug

И ние с коледните подаръци сме доникъде, каката иска фотоапарат на Канон, малкият още не е написал писмо на дядо Коледа, да видим кога и какво ще е.
Миналата година бях открила този сайт, пращат писмо срещу няколко евро, с печат от селището на дядо Коледа срещу 7,50 евро. http://www.santagreeting.net/letters.html
И отделно, направих персонални клипове за малкия и каката, те са безплатни мисля, от същие сайт.Малкият много се впечатли, имаше дори картичка с елен вътре.

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 07:55 от Анонимен

# 306
Привети и поздравления за отминалия празник на дечицата на Morena! Все така да я радват и изпълват с гордост!
Нашият батко не лъже, не умее все още...Само понякога се опитва да прехвърли вината за някоя пакост на сестра си, но го прави с усмивка, та се разбира, че се опитва да ни заблуди. Но и аз не мисля, че ни разказва всичко, а това, което му се стори интересно от негова гледна точка или пък което си спомня, защото е доста разсеян за някои неща...
Във връзка с поста на Жасмин, аз миналата година зарадвах двамата младежи с видео-послания от добрия старец от този сайт: http://www.portablenorthpole.com/home и са безплатни. Тази година пак ще им спретна...
Приятна неделя и успешна първа седмица на най-празничния месец!

# 307
# 308
аз миналата година зарадвах двамата младежи с видео-послания от добрия старец от този сайт: http://www.portablenorthpole.com/home и са безплатни.

И моя младеж молучи писмо от този сайт. Понеже му намекнах, че стрелката посушен-непослушен доста се клати между червената и зелената лампичка, той гледа клипчето още няколко пъти и установи, че все повече към послушен отивала Laughing. Дори когато едната сутрин джуджетата не му оставиха задача, каза че очевидно не е за това, че е непослушен, а защото са се забавили покрай другите им задачи. Непоколебим! Laughing

# 309
  • Варна
Привет, момичета Simple Smile
Пропуснала съм много, но влитам набързо само да поздравя Моо за рожденничката. Да й е жива, здрава, винаги щастлива и да има незабравимо детство! Hug Поздрави от астралната близначка  bouquet
И да почерпя вируално за РД на Маша с любимите й бонбони Simple Smile

# 310
 newsm59 на Маша! Да е много здрава и щастлива.

Я ми кажете вашите момичета какво са поръчали на Дядо Коледа. Моята Стефи написа писмото, едно вече е изпълнено - кукла Уинкс с криле. Другите нещо не ми допадат - телескоп /миналата година подарихме на племенника, никаква работа не върши, сищия коментар имам и от едн априятелка/ и пъзел.

# 311
  • София (Възраждане)
Честит рожден ден на сладурката Маша, да й е сладък животът като бонбоните, да расте умна и добра!
Черпя и аз за моето порастнало 6-годишно момиче с любимия приказен образ, какъвто ще е и надсловът на партито ни за ЧРД

# 312
Честит празник на двете пораснали хубавици! Да са ви здрави и да имат вълшебно детство!

mimka_8, нашият господин си поръча...косатка! Няма да обяснявам колко ни беше трудно да намерим дори и плюшена такава, но пък той вече има цел в живота - да отиде да живее в Северна Америка при любимия си животински вид!

# 313
Момичета, да са ви живи и здрави рожденичките и много да ви радват!  newsm59

-------
Да ви питам - подготвяте ли се за Коледа? Нашият дядо Коледа е на път да фалира - малкият му поръча едни чудеси, свят ми се изви.  Mr. Green
И аз му казвам на малкия - "дядо Коледа носи само по 1 подарък на всяко дете", а той - "аааа, не е вярно, не видя ли миналата година колко много неща ми донесе!"
 Crazy

# 314
Честит рожден ден и на другото момиченце! Желая от все сърце да е много здрава и весела.

Марини важното е, че момчето вече има първа цел в живота.

Жасмин и при нас се получи нещо такова миналата година. Поръча 2 неща, а получи още 2 подаръка, беше забравила, че под елхата на леля й в София също има подаръци. За тази година вече знае и се изхитри. Тя знае, че Дядо Коледа няма всички видове играчки и той преценява кои да са.

Общи условия

Активация на акаунт