КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

• 94 771
  • 737
  •   1
Отговори
# 135

че киселото мляко на третия ден е надуло капачката и се е вкиснало  Peace
Щом това ти е достатъчна гаранция за качетсво, ОК. А на същата мандра, но от общ магазин, не се надува, така ли?

Същата мандра не продава другаде, малка е и има само свои магазин.
От Кауфланф млякото издържа по два месеца и като резултат може само да мухляса.

Като цяло съм решила проблема само с млечните продукти. За месото е ужас.

# 136

Разбрах. Мислех, че същата мандра продава и по други магазини.

Merri_An
, аз купувам мляко от една съседка, която има една крава и съм виждала с очите си как се грижат за животното. Ако имаха биволица или овце/кози, бих купувала и от тях. Но държа да виждам как се гледа животното. И пак дори от крава до крава си има голяма разлика в млякото. От предишната им крава млякото беше в пъти по-хубаво.

# 137

Щом това ти е достатъчна гаранция за качетсво, ОК. А на същата мандра, но от общ магазин, не се надува, така ли?
Подквасвала съм домашно мляко и когато,то е пастьоризирано,а не варено  срока на годост му се удължава.
Никога не кипвам мляко,варя го в буркан на водна баня -на слаб огън и дълго време.Млякото се сгъстява,издържа по-дълго време в хладилник.
 Уточнявам -споделям опит,не поучавам и не се заяждам. Simple Smile

# 138
Подквасвала съм домашно мляко и когато,то е пастьоризирано,а не варено  срока на годост му се удължава.
Никога не кипвам мляко,варя го в буркан на водна баня -на слаб огън и дълго време.Млякото се сгъстява,издържа по-дълго време в хладилник.
Браво, знаеш ти как става хубавото. Simple Smile

# 139
Подквасвала съм домашно мляко и когато,то е пастьоризирано,а не варено  срока на годост му се удължава.
Браво, знаеш ти как става хубавото. Simple Smile
Знам.

# 140

Това е интересно. Мерси, ще пробвам  Peace

# 141
  • София

+1

# 142

че киселото мляко на третия ден е надуло капачката и се е вкиснало  Peace

Не знам на какво се дължи какво правят, но като си купя сирене Елена от магазина е отвратително, т.е. аз не го харесвам. Като ми донесат сирене Елена от мандата им в гр. Елена - коренна разлика! Нямат нищо, ама нищо общо на вкус.

# 143
  • Бургас
Повече няма да купя ето този лакочистител на Рубела - http://www.rubella.bg/series/index/68.
След 20 минути търкане не успях и единия нокът да изчистя. Но пък след това кожата на пръстите ми се напука и цяла седмица дращеше. Изхвърлих цялата бутилка.

# 144

Моля те сподели къде е това магазинче, защото вече незнам какво мляко да купувам и откъде. мерси предварително  Hug

# 145

Моля те сподели къде е това магазинче, защото вече незнам какво мляко да купувам и откъде. мерси предварително  Hug

Не е в София.

# 146
  • до най-прекрасния мъж
Аз варя млякото - тоест завира и го свалям от котлона, но го варя бавно, за да не загаря. Забелязала съм, че като го квася дори леко хладно, винаги ми става по-гъсто. Когато го квася по топло към леко горещо, става рядко. Меря с малкото пръстче - трябва да е топло, но не и горещо. После го увивам с вълнено одеяло и сутринта бурканите са толкова топли, колкото и вечерта и са се вакуумирали. Прибирам в хладилник - издържа около месец /по принцип го ядем за седмица, но бяхме забрави един буркан и му нямаше нищо, дори не беше вкиснало/. Млякото е от ферма, където знам с какво се хранят и как се гледат кравите.

# 147
Купи от нарязаната шунка на Дулано или хамона и сравни с тези по-евтините.Същото е за пуешкото филе и вземи от такова бг -дето като го ям ми оставя някакъв метален вкус в устата и ако искаш се съгласявай.
 Има си марки,които са качествени и не може да се пише ей тъй.Никой не е длъжен да се съгласява с мен,важното е е обективно мнение,а не заклеймяване на всичко.
На черното бяло не казвам.

Хайде, следващия път да ми снимаш етикета на тия прекрасни, незаменими" шунки от Лилд Thinking , за да им видя съставките. От Лидл купувам единствено и само нехранителни продукти и ходя изключително рядно. За това, моля да ми направиш тази услуга.

Шунките на лидл съдържат натриев нитрит, даже по— опасен и от натриев нитрат. Аз се изприщвам от тях. Дълго не ми минава. Шунките съдържат и друг поне един консервант НЕОПИСАН НА ОПАКОВКАТА!   Вече почти не пазарувам в лидл.

# 148
  • София
всички шунки, респ.колбаси съдържат натриев нитрит. И как разбра за другия консервант, който не е описан на опаковката, занесла си го за изследване ли?Защото друг начин няма да разбереш.
П.п. не пазарувам от Лидл, така че не съм пристрастна.

# 149
По повод разгорещилата се дискусия за шунките и саламите от Лидл, вчера специално отидох и ред по ред четох етикетите им в магазина. Изборът там не е голям и затова никак не е трудно това. Коя е тази шунка или салам, в която не се съдържат Е- та, нитрити, нитрати, консерванти и прочие, защото аз не попаднах на такава? Бях готова да купя такъв продукт, пък макар и за 36 лв/ кг.

Общи условия

Активация на акаунт