КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

• 95 450
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
не мога, за съжаление, моят приятел е говорил с човека, видял с очите си чувалите с тази суха смес - случаен разговор, но не знаеше марката, да не мислите, че не съм питала? Той ми каза да си купувам едросмляна, поне било по-близо до "истината". Само че аз такава не обичам Sad

# 421
  • Sunshine state
То ще да е някоя от сорта на Сиера,Миера и подобни.. Аз купувам само на Дерони,защото знам,че наистина имат добър контрол на качеството-най-добрата приятелка на майка ми е техен мениджър.  Simple Smile Всяка зима ни оставя по 2 кашончета от пикантната.  Heart Eyes

# 422
  • Sofia
Е,това се знае от години, слагат готово китайско доматено пюре концентрат и разни други добавки...Аз взимам едро смляна на Първомай с хорото,поне се виждат някакви зеленчуци,макар,че и там присъства пиперково и доматено пюре

# 423
Като споменахте за лютеници,та се сетих -никога повече доматено пюре на Руби в буркани  Naughty Преди време беше на промоция в Кауфланд и се запасих с 5-6 буркана а сега си стоят по рафта  ooooh! Наблъскано с нишесте и едно такова направо се "тресе" в буркана  Sick
А за лютениците -от години купуваме "Велика" на Дерони,много ми напомня за домашната от едно време на баба  Heart Eyes
Pupitka коя е тази пикантата,че имам роднини,които работят там да си поръчам и аз няколко бурканчета със следващата доставка на лютеница  Laughing

# 424
  • Пловдив
Цитат
Равногор беше хубаво, когато си го правеха в мандрата в селото... Сега киселото мляко го правят в друга мандра и е много "бозаво" на вкус
Това дали важи и за сиренето им, че таман една колежка ме навива да купувам такова.
Не, само млякото е с изнесено производство и развалено качество в сравнение с това, какво беше, когато го пуснаха на пазара Peace

относно лютеницата - това лято си направихме домашна и темата не ме вълнува smile3534 Фръц smile3533

# 425
  • София
и аз купувам едросмляна лютеница, за другата, независимо марката е ясно, че я правят от суха смес внос Бог знае от къде, както и кренвиршите, меките колбаси, евтиното вино и т.н.

# 426
  • Sunshine state
И свекърва ми прави,но аз не я харесвам нейната и предпочитам тази.
Зузка,ами казва си е просто "Пикантна"  Laughing Лютичка е и много ми харесва. За мъжа ми,който не яде люто-"Детска мечта" и толкоз.  Crazy Аз преди харесвах едросмляна,но в последните години предпочитам другата.  Peace

# 427
Pupitka, я кажи за Дерони - наистина ли са читави или както по-горе се писа - ако не е едро смляна - бляк ... Детска мечта и ние купуваме. Велика съм я чувала, не знаех, че е на Дерони, едра ли е?

# 428
  • Sunshine state
Читави са. От Хасково съм и много познати работят в завода. Всичко е чисто и е на ниво. Действително си е затворен цикъл-гледат си зеленчуците сами и т.н.
Велика е едросмляна,но не съм я опитвала.

# 429
Велика е едра, хубава е. Една позната - представител на Дерони каза, че се правела като домашна. Ако държите на домашна и не ви се прави, по-добре си платете на някой да ви направи.  Peace

# 430
Последния път ми донесоха 20 бурканчета Детска мечта,но нещо не ми хареса.Като че ли ми сладни малко  Rolling Eyes Има една която е с жълто и оранжево на капачката,не знам как се казва,защото ми я носят от фабриката без етикет,но е много хубава.Ако някой се интертесува каква е мога да питам  Wink Смляна е по-дребно от едросмляната,но не е гладка и е чудна  Peace

# 431
Няма да купя повече кайма на Тандем по бг стандарт, не стига че е толкова скъпа, но като я отворих горния и долния слой бяха розови, а посредата кафяв, сигурно се обработва с някаква химия за да стои свежа от външните пластове. Това на външен вид, а като започнах да я запържам пусна много вода, а да не говорим за смрадта която излъчваше  Close На вкус също беше отврат  Sick трябваше да сложа доста подправки, за да се притъпи малко.

# 432
  • софия
 Замразена риба от Била, Кауфланд или която и да е голяма верига.

# 433
На вкус също беше отврат  Sick трябваше да сложа доста подправки, за да се притъпи малко.

Ужас, аз направо щях да я изхвърля.
Кайма пакетирана не купувам именно заради това.
Само мляно месо пред мен.

# 434
О, пакетирана кайма и замразено месо/риба не купувам от години. Даже и замразени зеленчуци не използвам. Може и да са страшно вредни, но консервираните поне имат вукс.

Общи условия

Активация на акаунт