КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

  • 95 613
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Сливен
  • Мнения: 53
Пастет на КЕН в пвц опаковка

# 436
  • Мнения: 766
Пастет на КЕН в пвц опаковка

Защо?
Аз пастет никакъв не купувам, но от Кен съм доволна по принцип.

# 437
  • Пловдив
  • Мнения: 44 804
Сирене Равногор.След като ни беше любимо,онази вечер като взех имаше вкус на хартия Rolling Eyes

# 438
  • Сливен
  • Мнения: 53
Пастет на КЕН в пвц опаковка

Защо?
Аз пастет никакъв не купувам, но от Кен съм доволна по принцип.

От другите продукти също съм доволна , но не бях яла от този пастет ,стои все едно ядеш мас с оцветители и аромати ,прекалено финно е смлян.Не ми хареса

# 439
  • Мнения: 79
Пастет на КЕН в пвц опаковка

Защо?
Аз пастет никакъв не купувам, но от Кен съм доволна по принцип.

От другите продукти също съм доволна , но не бях яла от този пастет ,стои все едно ядеш мас с оцветители и аромати ,прекалено финно е смлян.Не ми хареса

Всички пастети са такива. Само се зачети на етикета какво съдържат. Аз бях пуснала рецепта тук за домашен пастет.

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 19:22 от Red_Hot

# 440
  • Свищов
  • Мнения: 1 007
Red_Hot, направих твоя пастет с леки вариации (сложих дафинов лист и лук наедро във водата, а гърдите смених с бузи, че това имаше под ръка), и стана страхотен. Ядем го с лъжицата. Благодаря за рецептата. 100 пъти по-хубаво от всеки купешки. Благодаря.

# 441
  • Сливен
  • Мнения: 53
Пастет на КЕН в пвц опаковка

Защо?
Аз пастет никакъв не купувам, но от Кен съм доволна по принцип.

От другите продукти също съм доволна , но не бях яла от този пастет ,стои все едно ядеш мас с оцветители и аромати ,прекалено финно е смлян.Не ми хареса

Всички пастети са такива. Само се зачети на етикета какво съдържат. Аз пях пуснала рецепта тук за домашен пастет.

Може ли рецептата и на мен

# 442
  • Мнения: 6 217
Red_Hot, направих твоя пастет с леки вариации (сложих дафинов лист и лук наедро във водата, а гърдите смених с бузи, че това имаше под ръка), и стана страхотен. Ядем го с лъжицата. Благодаря за рецептата. 100 пъти по-хубаво от всеки купешки. Благодаря.
Ха, ще се сетите!   bouquet

# 443
  • Мнения: 79
Радвам се, че ви е харесало. Да, пастетът търпи вариации според вкуса. Вместо гърди, може да се сложи друго мазно месо, дори сланина.

Сега ще я потърси рецептата къде я копирах. Вкъщи почти всяка седмица правя. Видя ли черен дроб на промоция и вземам.

# 444
  • Мнения: 79
Пастет

1 кг свински черен дроб. Отцежда се от кръвта, но не се мие с вода. Дробът не трябва да вижда вода.
1/3 или около 300- 400 гр.- свински гърди с кожата (или друго мазно месо, сланина), защото тя играе ролята на желатин (или желатин).

Дробът се нарязва на кубчета и леко се запържва (без да се овалва в брашно или друго) за 1-2 мин.
Гърдите с кожата се сваряват.

Запърженият дроб и сварените гърди се слагат в блендера. Добавя се и част от бульона, в който са се варели гърдите и една филийка мокър хляб, защото иначе сместа става много гъста, смила се на пастет до гладка текстура.
Слагат се сол и индийско орехче на вкус.

Пастетът не издържа много дълго време, за това трябва да се покрие с мазнина отгоре. Аз го слагам в малки бурканчета и го заливам с разтопена мас, но честно казано, ние го излапваме веднага. Иначе в такива бурканчета може да се завари 5 мин. за капачка и да се консервира.

# 445
  • Мнения: X
Пастет

1 кг свински черен дроб. Отцежда се от кръвта, но не се мие с вода. Дробът не трябва да вижда вода.
1/3 или около 300- 400 гр.- свински гърди с кожата (или друго мазно месо, сланина), защото тя играе ролята на желатин (или желатин).

Дробът се нарязва на кубчета и леко се запържва (без да се овалва в брашно или друго) за 1-2 мин.
Гърдите с кожата се сваряват.

Запърженият дроб и сварените гърди се слагат в блендера. Добавя се и част от бульона, в който са се варели гърдите и една филийка мокър хляб, защото иначе сместа става много гъста, смила се на пастет до гладка текстура.
Слагат се сол и индийско орехче на вкус.

Пастетът не издържа много дълго време, за това трябва да се покрие с мазнина отгоре. Аз го слагам в малки бурканчета и го заливам с разтопена мас, но честно казано, ние го излапваме веднага. Иначе в такива бурканчета може да се завари 5 мин. за капачка и да се консервира.

Мас откъде купуваш?По принцип не мога да  я ям ,но ми трябва за питки и тутманици и т.н.
 Има ли по магазините хубава?

# 446
  • Мнения: 79
От Кауфланд.

# 447
  • Мнения: X
Каква цена е ? Какъв грамаж?Къде точно стои?/Този магазин ми е много далеч и рядко ходя и някои неща трудно ги намирам/
Виждала съм някъде мас опакована като колбас ,тази такава ли е?
 Преди на село гледаха прасе и само домашна сме ползвали/даже купена от други хора понякога ми е миришела или на нещо странно  или на гренясало/

# 448
  • Мнения: 79
Каква цена е ? Какъв грамаж?Къде точно стои?/Този магазин ми е много далеч и рядко ходя и някои неща трудно ги намирам/
Виждала съм някъде мас опакована като колбас ,тази такава ли е?
 Преди на село гледаха прасе и само домашна сме ползвали/даже купена от други хора понякога ми е миришела или на нещо странно  или на гренясало/

В кофичка от кисело мляко, нещо около 2 лв, стои при корите за баница и живата мая. Хубава е. И аз за питки я използвам.

# 449
  • Мнения: X
   bouquet Благодаря Red_Hot 
  А грамаж -1/2кг или 250гр.

Общи условия

Активация на акаунт