КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

• 96 271
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
   bouquet Благодаря Red_Hot 
  А грамаж -1/2кг или 250гр.

Сега, специално я проверих, макар че бях сигурна, че кофичка от кисело мляко е 400 гр., толкова е  Peace

# 451
Хаха аз все си го представям като колбас ,бях видяла преди време подобно опакована мас в бяла опаковка. И сега като те питам и виждам това. Чета и се чудя каква е тази кофичка Grinning Добре че написа кофичка,аз щях да си търся като салам и хич няма да я забележа.

# 452
  • София
Red_Hot, благодаря много за споделената рецепта!  Hug  bouquet След като минат постите, задължително ще направя пастета.
От доста време, може би 2 г. не купувам пастет, защото последния, който купих миришеше ужасно и отиде в боклука. Не помня на коя марка беше, но вкуса все още си спомням........бррр.....

п.п.  Маста според мен може да се пречисти и след това да се сложи отгоре.

# 453
  • София
Хаха аз все си го представям като колбас ,бях видяла преди време подобно опакована мас в бяла опаковка.

Има и в бяла опаковка, точно като колбас. И тази мас съм купувала, не е лоша.

# 454
  • София
От ЛИДЛ няма да купя повече едни кърначета и сурови наденици. Опаковката е ПВЦ, а етикета е с преобладаващо зелено (защото съм купувала друга марка от там, с преобладаващо син етикет и бяха много вкусни). Според мен са правени изключително от чиста соева кайма и доста мазнина

# 455
 Кои са тези кърначета,аз купувам едни порция свежест със синьочервен надпис и си бяха добре/като се има предвид че карначета не харесваме -поне повечето видове/ На последно промо бях взела чирпански и бяха много добри/май се водеха по стандарт Стара планина/ Инак сурова наденица не обичам и не купувам/даже и домашна не обичам/.

# 456
  • София
Точно тези, за които говориш са хубавите, а на другите няма марка. Производител е месокомбинат Ловеч

# 457
месо от Била

# 458
  • до най-прекрасния мъж
Карначета и месо купувам само от едно магазинче на централната улица на с. Калековец. Фирмата се казва Ранкар. Не им правя реклама, но нещата са наистина пресни и вкусни. И като цени са добри.

# 459
Купих си сирене на Домлян от Била. На вкус беше чудесно, обаче се позаседя и реших да го сложа на един миш-маш, който спретнах от останали в хладилника неща. Сиренето изчезна в сместа и после се оказа, че е станало на абсолютно безвкусна пихтия. Никога не ми се е случвало такова нещо с каквото и да е сирене. Повече няма да взема от него.

# 460
Пастет

1 кг свински черен дроб. Отцежда се от кръвта, но не се мие с вода. Дробът не трябва да вижда вода.
1/3 или около 300- 400 гр.- свински гърди с кожата (или друго мазно месо, сланина), защото тя играе ролята на желатин (или желатин).

Дробът се нарязва на кубчета и леко се запържва (без да се овалва в брашно или друго) за 1-2 мин.
Гърдите с кожата се сваряват.

Запърженият дроб и сварените гърди се слагат в блендера. Добавя се и част от бульона, в който са се варели гърдите и една филийка мокър хляб, защото иначе сместа става много гъста, смила се на пастет до гладка текстура.
Слагат се сол и индийско орехче на вкус.

Пастетът не издържа много дълго време, за това трябва да се покрие с мазнина отгоре. Аз го слагам в малки бурканчета и го заливам с разтопена мас, но честно казано, ние го излапваме веднага. Иначе в такива бурканчета може да се завари 5 мин. за капачка и да се консервира.

А колко като количество пастет става по тази рецепта? Т.е. ако е много да опитам с половин количество продукти.

# 461
Аз също благодаря за рецептата за пастета. В моя блендер се съмнявам да успея да побера цялото количество, за да смеля на веднъж. Затова бих опитала с половин доза.

# 462
  • Свищов
Аз направих половин доза (сложих малко повече от мазничкото, че иначе ми беше сухо), направих го с пасатора в тенджерата. Излезе кажи-речи 1 компонет буркан.

# 463
Тези 1-2 минути не са ли малко за запържване на дроба?

# 464
Няма да купя повече  кисели краставички в буркан на "Piperka" - вчера от Кауфланд уж промоция 1,55 мисля (не съм сигурна - видях и грабнах набързо 2 буркана), с дъх на мухъл са и някакъв друг гаден привкус  Sick Иначе са в срок - до 2016... Краставички само "Оро" или "Филикон" взима мъж ми и сме доволни, макар че веднъж имаше и с едни техни някакъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт