КАКВО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КУПЯ - тема 5

• 95 712
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Карначета и месо купувам само от едно магазинче на централната улица на с. Калековец. Фирмата се казва Ранкар. Не им правя реклама, но нещата са наистина пресни и вкусни. И като цени са добри.
Аз не ям такива неща, но още не мога да отуча и мъжа ми да ги яде, та купувам...

# 466
Никога повече няма да купя Пепси. 3 дена се чудех какви са тези шипове, които усещах в корема докато рева от болка. После случая се повтори с майка ми и ми светна.

# 467
  • Свищов
Тези 1-2 минути не са ли малко за запържване на дроба?
Аз го пуснах за малко при гърдите (бузите в моя случай) да се досвари.

# 468
  • София
Няма да купя повече  кисели краставички в буркан на "Piperka" - вчера от Кауфланд уж промоция 1,55 мисля (не съм сигурна - видях и грабнах набързо 2 буркана), с дъх на мухъл са и някакъв друг гаден привкус  Sick Иначе са в срок - до 2016... Краставички само "Оро" или "Филикон" взима мъж ми и сме доволни, макар че веднъж имаше и с едни техни някакъв проблем.
И аз от тях взимах. Наистина имат дъх на мухъл. Краставички от години купуваме на аро, много са хубави.

# 469
  • Sunshine state
Няма да купя повече ядки на "Елит" и по-точно печени фъстъци-дъх на старо,на изгоряло и изгнило. Sick Винаги са такива,когато сме се излъгали да вземем и то не за друго,а защото в нон стопа до нас само такива продават.  Rolling Eyes Няма да купим повече де...  Naughty

# 470
Няма да купя повече  кисели краставички в буркан на "Piperka" - вчера от Кауфланд уж промоция 1,55 мисля (не съм сигурна - видях и грабнах набързо 2 буркана), с дъх на мухъл са и някакъв друг гаден привкус  Sick Иначе са в срок - до 2016... Краставички само "Оро" или "Филикон" взима мъж ми и сме доволни, макар че веднъж имаше и с едни техни някакъв проблем.
И аз от тях взимах. Наистина имат дъх на мухъл. Краставички от години купуваме на аро, много са хубави.

Киселите краставички с марката на К- Класик, Кауфланд са страхотни. Малки, крехки, стегнати, овкусени перфектно.

# 471
  • Cyberspace
Много полезна тема! Ще се подсетя за конкретни продукти, от които съм крайно разочарована. Сега се сещам за нещо, от което съм отвратена - пилешки гърди, замразени от Кауфланд. Взех ги в последния момент, понеже охладени имаше само овкусени (от познати знам, че овкусено месо не се купува - замаскират лошото качество и това, че е застояло с подправки). В тарелка бяха, марката не я запомних, понеже бяха само тези и не обърнах внимание, но като отида ще видя и ще пиша, за да не се обърка и някой друг, и да си вземе. Първо, 9.99кг... Второ, толкова дълбоко замразени, че ги размразявах ужасно много време в микровълновата... Трето, стопиха се наполовина, бяха дупка до дупка от инжектирането с вода, а когато ги размразих напълно се разпаднаха и разкашкаха ужасно. Все пак реших да ги сготвя на кавърма... Ами разпаднаха се съвсем, все едно са минали през месомелачка. Специално за Кауфланд, познати са ми разказвали как масово се сменя срока на годност не само на меса, ами на всичко възможно, намирали си начини. А месото точно, от охладено, като остарее става замразено, а като остарее още се размразява и овкусява и пак на охладената витрина. Не знам дали навсякъде е така или конкретно тук, в този магазин. Не правя заключения като цяло за веригата, даже съм доволна от доста неща с марка К-Класик. Моя приятелка преди време работеше в някакъв известен супер във Варна и ми е разказвала какви ли не мизерии за месото, предлагали и скара, там също ужасни мизерии, твърдеше, че самата нея я е гнус да яде от там.
Моето мнение е, че ако си купите нещо от тези големи вериги и се разочаровате, не бързайте да отхвърляте продукта като цяло, защото може просто там да е постоял повече от нормалното по щандовете (нищо, че е в годност).
А месо по принцип взимам от едно фирмено магазинче в града, охладено и винаги прясно, твърдя го, защото фирмата е от града, а и няма време нещо да се застои - магазина винаги е пълен с клиентела.

# 472
Масло Родопея. Мирише ужасно неприятно. Голяма борба се борих да направя един крем.

# 473
  • София
Няма да купя повече  кисели краставички в буркан на "Piperka" - вчера от Кауфланд уж промоция 1,55 мисля (не съм сигурна - видях и грабнах набързо 2 буркана), с дъх на мухъл са .....
От Кауфланд вземам кис. краставички Мирела.

# 474
  • На земята, която е всъщност звезда.

По повод поста ти, никога не купувам и няма да купя месо /с изкл. на пилешко/ от големите вериги магазини. Купувам го само от месарски магазин! Пилешкото го изключих, защото ползвам само определена марка, която я вземам от Карфур, но внимателно оглеждам цвета и винаги охладено, никога замразено.

# 475
  • Sunshine state
Няма да купя повече нахут на фирма "Хоуп"-варя го вече час и половина и няма увиране...  Rolling Eyes
На плика пише "Увира за 30 мин.",а на практика не е така. Киснах го цяла нощ в студена вода,а днес,когато реших да направя яхния с него,тропа и не иска да уври. Сега трябва да изхвърля цяла тенджера с продукти..  ooooh!

# 476
  • Sofia
Не съм доволна от детския балсам за лесно разресване на Джонсън  #Silly

# 477
  • Sunshine state
Аз пък от този на ДМ "Prinzessin"-никаква работа не върши и продължавам да разресвам с мъка косата на дъщеря ми при все,че е тънка. Язък за 4-то лева.  Crossing Arms

# 478
  • Cyberspace
Няма да купя повече топено сирене на марка "Хелиос"... В нито един вариант. Първия път като купих, реших, че не може да е толкова гадно и си помислих, че му е минал срока. Следващите няколко пъти, в които нямах избор и пак взимах такова (понеже само то остава на витрината в супера понякога), положението беше същото - гаден вкус, като на вкиснато. Sick

# 479
Няма да купя повече нахут на фирма "Хоуп"-варя го вече час и половина и няма увиране...  Rolling Eyes
На плика пише "Увира за 30 мин.",а на практика не е така. Киснах го цяла нощ в студена вода,а днес,когато реших да направя яхния с него,тропа и не иска да уври. Сега трябва да изхвърля цяла тенджера с продукти..  ooooh!
Същата история с нахут на "Арива"-купих го за Бъдни вечер........накиснах го с хладка вода от предния ден,стоя повече от 20 часа накиснат...........след което го варих в херметическа тенджера......след около два часа/с почивките за проверка/,го зарязах и на следващия ден/вече бях бясна/ го прехвърлих в една йенаглас тенджера и го пекох във фурната заедно със капамата/знаете,изисква много време/..........и накрая,децата заявиха,че става само за "стреляне"........ма,наистина,как не омекна поне малко...в крайна сметка замина в кофата за смет..........ма,ме е яд,че му отделих толкоз време,внимание.........и ток........

Общи условия

Активация на акаунт