Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 167 015
  • 738
  •   2
Отговори
# 180
# 181
-True Blue- , като знам вкуса на тези блатове, не се и съмнявам, че са страхотни мъфините. Кажи , моля, колко мъфина излизат по тази рецепта ?
 На  presi_vt  рецептата прилича на браунис и затова май няма бакпулвер.
Към 16-17 мъфина.

# 182
Момичета нова съм в темата.Днес правих шоколадови мъфини по тази рецепта на zlatina19951.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=369826.msg10299757#msg10299757
 Станаха страхотни на вкус,но  шоколада ми отиде на дъното и хартията не се отлепяше. Embarassed Embarassed EmbarassedМоже ли някой да ми каже защо така се получи. newsm78 newsm78 newsm78

Може тестото да е било рядко, за това да е потънал шоколада.
Аз правя шоколадовите по рецептата на Шоколадов сладкиш с майонеза /има тема тук в готварския за него, в нея, на първа страничка е рецептата/. По принцип слагам течен шоколад, става мнооого по-добре, отколкото с парченце. Понякога го обърквам с натрошени орехи. Слагам го в хладилника, да се стегне преди да го сложа в мъфините. Обикновено слагам повечето тесто отдолу, отгоре слагам съвсем малко, колкото да не се вижда шоколада. А за залепването - обикновено, като изстинат вече не лепнат толкова.

Преси, бакпулвер  newsm78

Няма бакпулвер, първия път и аз се втрещих. Само незнам защо много ми се напукват. Пека ги дори по-бавно, слагам ги в студена фурна и пак се напукват. Идея?

# 183
  • под тепетата
-True Blue- , благодаря!

# 184
Привет!
За пръв път пиша в темата, въпреки че съм пробвала няколко рецепти. За съжаление абсолютно всички мои опити бяха увенчани с провал.

Сега съм в чуденка, дали да не купя от уредите за печене на мъфини  newsm78 . Какво е вашето мнение?
Много ще съм Ви благодарна, ако споделите мнения за въпросните уреди  Hug - тъкмо да си направя и оледен подарък  Embarassed

# 185
Incognito, извинявай,но не разбрах за какви уреди става на въпрос?  newsm78

# 186
На външен вид приличат на гофретник, но е с малки дупчици (8-10-12 в зависимост от модела)  Grinning

# 187
На външен вид приличат на гофретник, но е с малки дупчици (8-10-12 в зависимост от модела)  Grinning

Не съм ползвала и не мога да ти помогна,но ми стана интересно Simple Smile

# 188
Привет!
За пръв път пиша в темата, въпреки че съм пробвала няколко рецепти. За съжаление абсолютно всички мои опити бяха увенчани с провал.

Сега съм в чуденка, дали да не купя от уредите за печене на мъфини  newsm78 . Какво е вашето мнение?
Много ще съм Ви благодарна, ако споделите мнения за въпросните уреди  Hug - тъкмо да си направя и оледен подарък  Embarassed
Има толкова сполучливи рецепти. На мен първите ми мъфини -сефтетодето се вика бяха идеални,чак не повярвах. Кое не ти се получава?
 Инак съм виждала подобни уреди ,но те са с малко гнезда и пак трябва да улучиш сместта и ако никой няма такъв да сподели опит пак може ад има провал.
  Но всичко се придобива с опит - проба -грешка и все някога става.

# 189
  • София
Привет!

В началото и на мен нещо не ми се получаваха, но не се отказах и вече съм пристрастена. Мога да ти препоръчам да си избереш някоя лесна рецепта, от тук ми бяха на мен първите сполучливи. И на мен ми стана странно за какъв уред говориш, да не би да имаш предвид тавичка с гнезда за мъфини?

# 190
Днес пробвах други, станаха много хубави.

2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
5 с. л. какао
1 бакпулвер
200 гр. МАЙОНЕЗА
200 мл. вода
1 шоколад - аз го правя с натурален
1/2 пакетче масло

Смесват се брашното, захарта, какаото и бакпулвера и се размесват добре. Към тях се добавят майонезата и водата и се разбърка с лъжица, не с миксер. Пекат се на 180 традуса 30 минути. Когато изстинат напълно се заливат с разстопените на водна баня шоколад и масло.  smile3521 smile3521

# 191
И на мен ми стана странно за какъв уред говориш, да не би да имаш предвид тавичка с гнезда за мъфини?

Дамата говори за ето такова нещо.

Incognito не си давай парите за тази глупост.Купих си такова и едно за понички.Ползвах ги по два пъти и ги върнах в магазина.В обикновенните тавички стават по хубави и е по-бързо и лесно.

# 192
presi_vt
това е шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка Хапка.Наистина са много вкусни ,а и са лесни.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.msg13858192#msg13858192

# 193
presi_vt
това е шоколадовия сладкиш с майонеза на Сладка Хапка.Наистина са много вкусни ,а и са лесни.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=464514.msg13858192#msg13858192

Аз видях рецептата в един вестник. Пишеше, че може да се изпече и като сладкиш и като мъфини.

# 194
  • софия
Здравейте.
С какво мога да залепя фондана върху мъфините, беше свършило лепилото в магазина.
Понеже не съм ползвала досега фондан, с брашно ли го разточвам и още един въпрос нали не се обработва термично допълнително, само се оставя да изсъхне .Купила съм готов на калъпче.

Общи условия

Активация на акаунт