Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 167 013
  • 738
  •   2
Отговори
# 165
  • под тепетата
Радос, понеже тук даде рецептата за сладките с парченца шоколад, да се отчета - страхотни, хрупкави, лесни! Благодаря за рецептата! Аз естествено направих двойна доза ( 1 за училището, където ще се черпят), а тази за вкъщи е дълбоко скрита и отпускам по малко  Mr. Green Следващият път ще намаля малко захарта и шоколада. 

# 166
# 167
BiankaD, толкова са ти красиви нещата и така добре аранжирани! То направо е грехота да се ядат  Simple Smile

# 168
И са вкусни, за това са направени  Wink да се хапват! И се старая да са красиви, за да радват.
Благодаря сърдечно, pticasprujina ! Hug

# 169
  • София, България
Радос, понеже тук даде рецептата за сладките с парченца шоколад, да се отчета - страхотни, хрупкави, лесни! Благодаря за рецептата! Аз естествено направих двойна доза ( 1 за училището, където ще се черпят), а тази за вкъщи е дълбоко скрита и отпускам по малко  Mr. Green Следващият път ще намаля малко захарта и шоколада. 

А, шоколада и аз го намалям - 150 гр слагам, радвам се, че са се харесали  Wink

# 170
  • Димитровград
Момичета нова съм в темата.Днес правих шоколадови мъфини по тази рецепта на zlatina19951.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=369826.msg10299757#msg10299757
 Станаха страхотни на вкус,но  шоколада ми отиде на дъното и хартията не се отлепяше. Embarassed Embarassed EmbarassedМоже ли някой да ми каже защо така се получи. newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 20:13 от geri_pam

# 171
Аз правя други шоколадови мъфини. На вкус стават просто невероятни.

На водна баня се разтапят два натурални шоколада и 150 гр. масло. Докато се топят се разбиват с миксер 3 яйца, 1 ч.ч захар и 2/3 ч.ч. брашно.

След като се разтопят шоколада с маслото започват бавно да се добавят към другата смес докато е още топло и се бърка. Пече се на 180 градуса 25-30 минути.

Формичките се пълнят на не повече от 2/3.

Стават наистина невероятни, а са лесни и смея да кажа евтини. Правила съм рецептата и със 150 гр. шоколад за готвене. Също става много добре.

# 172
  • София, България
Момичета нова съм в темата.Днес правих шоколадови мъфини по тази рецепта на zlatina19951.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=369826.msg10299757#msg10299757
 Станаха страхотни на вкус,но  шоколада ми отиде на дъното и хартията не се отлепяше. Embarassed Embarassed EmbarassedМоже ли някой да ми каже защо така се получи. newsm78 newsm78 newsm78

Може тестото да е било рядко, за това да е потънал шоколада.
Аз правя шоколадовите по рецептата на Шоколадов сладкиш с майонеза /има тема тук в готварския за него, в нея, на първа страничка е рецептата/. По принцип слагам течен шоколад, става мнооого по-добре, отколкото с парченце. Понякога го обърквам с натрошени орехи. Слагам го в хладилника, да се стегне преди да го сложа в мъфините. Обикновено слагам повечето тесто отдолу, отгоре слагам съвсем малко, колкото да не се вижда шоколада. А за залепването - обикновено, като изстинат вече не лепнат толкова.

Преси, бакпулвер  newsm78

# 173
  • Димитровград
Забравих да допълня че ги правих с течен шоколад.Децата много обичат кексчета с пълнеж от шоколад и за това реших да се пробвам.

# 174
  • София
За шоколадови мъфини винаги използвам един и същ шоколдов кувертюр или както пише на етикета Шоколад за готвене, който купувам от Лидл. Никога не ми е отивал на дъното, даже ако не го понатисна преди печенето стои съвсем отгоре.

# 175
Аз правя шоколадови мъфини по тази рецепта http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/ . Просто са убийствени. Пълня ги с ганаш и ги поръсвам с кокосови стърготини.

# 176
  • София
Шоколадови мъфини и кекс правя по рецептата Шоколадов кекс с течен шоколад. Стават страхотни!  Peace

# 177
  • Димитровград
Цитат
За шоколадови мъфини винаги използвам един и същ шоколдов кувертюр или както пише на етикета Шоколад за готвене, който купувам от Лидл. Никога не ми е отивал на дъното, даже ако не го понатисна преди печенето стои съвсем отгоре.

Валенце къде е шоколада за готвене на рафта при  сметаните или при течния шоколад?
Рецептата която правих много ми хареса.

# 178
  • под тепетата
-True Blue- , като знам вкуса на тези блатове, не се и съмнявам, че са страхотни мъфините. Кажи , моля, колко мъфина излизат по тази рецепта ?
 На  presi_vt  рецептата прилича на браунис и затова май няма бакпулвер.

# 179
  • София
Цитат

Валенце къде е шоколада за готвене на рафта при  сметаните или при течния шоколад?
Рецептата която правих много ми хареса.

Шоколадът за готвене се намира при бакпуловери, нишестета, лимонена киселина....над тях на рафта. В една светлокафява опаковка е, има нарисувана жена с престилка на него, 200гр е. Няма как да се обърка с нещо друго, нищо друго подобно няма там.

Общи условия

Активация на акаунт