Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да направя мъфини, които не се вдлъбват и остават надути, без да залепват за формичките?
Как мога да направя крем за мъфини без масло?
Как да направя мъфини с тиква, които да не са сплескани?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да направя мъфини, които не се вдлъбват и остават надути, без да залепват за формичките?
За да избегнете вдлъбнатостта на мъфините, използвайте силиконови формички и ги намажете с масло или брашно. Не препълвайте формичките и внимавайте да не прекалявате с разбъркването за сладки мъфини. Печете при правилната температура за оптимални резултати. За да предотвратите залепването на мъфините във формите, използвайте висококачествени хартиени или силиконови формички. Ако използвате хартиени формички, намажете ги леко с олио или масло преди употреба.
-
Как мога да направя крем за мъфини без масло?
-
Как да направя мъфини с тиква, които да не са сплескани?
-
Как да използвам силиконови формички за мъфини?
-
Как мога да предотвратя залепването на мъфините за хартиените формички?
Освен това така направена глазурата не ми хареса и на вкус - нямах истински лимони колкото за 75мл и ползвах концентрат от зелените бутилки. Стана ми прекалено лимонено.
То наистина си е лимоново сок, не е разредено, не е есенция... Иначе да, знам, че трябва макс да си продържам към рецептата, просто нямах налични толкова лимони. Все пак ако някой може да ми каже как се прави айсинг ще съм благодарна.
Днес направих глазурата както е да дадена в рецептата на Бети. Стана по-добре от предния път и мисля, че донякъде разбирам защо - бърках с миксер поне 5мин + сложих на стдени мъфини. А относно меденките на Джули (дадоха ми рецептата преди няколко дни) откъде мога да намеря "подправка за меденки" ИЛИ как се прави тази смес от смлени джинджифил, канела, щипка кардамом, звездовиден анасон? По колко се слага от всяко? И откъде да намеря звездовиден анасон? (Дори не зная какво представлява)