Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

  • 166 939
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Сладки или солени, солените обикновено спадат ... не вярвам да са недопечени, ако не са глетави като ги хапваш, значи са добре. За 20-25 минути се изпичат при мен.

# 316
  • Мнения: 107
За сладки става въпрос.Леко лепнат по хартийките.Иначе са добре изпечени.И не мога да разбера защо така став,а иначе солени не съм правила още.

# 317
  • София, България
  • Мнения: 2 234
нещо в рецептата не е наред, пробвай с някоя друга рецепта  Wink

# 318
  • Мнения: 1 569
И моите мъфини спаднаха след като ги изкарах от фурната - досега съм правила скромните два пъти. По този повод да кажа, че правих кекс + от същото тесто мъфини по рецептата за Тройно лимонов кекс на Бети. На вкус станаха уникални, с едно изключение - нещо не докарах глазурата. Не ми стана като от снимката в блога на Бети - бяла и твърда, като истински icing. Остана си течна и прозрачна, а пудрата захар си я усещах между зъбите. Какво да направя, че да я докарам? Thinking Освен това така направена глазурата не ми хареса и на вкус - нямах истински лимони колкото за 75мл и ползвах концентрат от зелените бутилки. Стана ми прекалено лимонено.  Thinking

# 319
  • Мнения: 57
Не съм правила въпросните мъфини и не знам рецептата, но предполагам че в нея пише да се прави със сок от лимони. Много се съмнявам, че изобщо ще се получи нещо с въпросното сокче от тубичка!
Според мен трябва да се придържате максималко към рецептата, щом нямате голям опит с мъфините, за да получите добър резултат, но както си решите.

# 320
  • Мнения: 1 569
Не съм правила въпросните мъфини и не знам рецептата, но предполагам че в нея пише да се прави със сок от лимони. Много се съмнявам, че изобщо ще се получи нещо с въпросното сокче от тубичка!
Според мен трябва да се придържате максималко към рецептата, щом нямате голям опит с мъфините, за да получите добър резултат, но както си решите.

Не е сокче от тубичка, а концентрат от истински лимони. Продават се в магазините. Не се ли сещате кое визирам?  newsm78 То наистина си е лимоново сок, не е разредено, не е есенция... Иначе да, знам, че трябва макс да си продържам към рецептата, просто нямах налични толкова лимони. Все пак ако някой може да ми каже как се прави айсинг ще съм благодарна.  Simple Smile

# 321
  • Мнения: 57
Аз айсинг знам, че се прави от белтък и пудра захар + малко сок от лимон-няколко капки, но в случая става явно за съвсем друго.

# 322
# 323
# 324
  • Мнения: 3
Meringue powder е изсушени яйчени белтъци смесени със захар (пудра захар предполагам). Но не знам дали и къде се продава в България, ако я има най-вероятно е в специализираните магазини.

# 325
  • под тепетата
  • Мнения: 11 319
Пандичка, роял айсинг се прави много лесно, но с пресята няколко пъти пудра захар. Наталина е обяснила много добре в коледната тема. Тя го ползва за украса  на меденките. Сега ще го потърся.
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240784.msg5756795#msg5756795
 Търси меденките на Джули - глазурата.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 16:12 от bilqna_69

# 326
  • Мнения: 1 569
Биляна, благодаря! Ще погледна!  Hug Днес направих глазурата както е да дадена в рецептата  на Бети. Стана по-добре от предния път и мисля, че донякъде разбирам защо - бърках с миксер поне 5мин + сложих на стдени мъфини. А относно меденките на Джули (дадоха ми рецептата преди няколко дни) откъде мога да намеря "подправка за меденки" ИЛИ как се прави тази смес от смлени джинджифил, канела, щипка кардамом, звездовиден анасон? По колко се слага от всяко? И откъде да намеря звездовиден анасон? (Дори не зная какво представлява)

# 327
  • Мнения: 324
Подправка за меденки съм виждала в Кауфланд. 20 гр в пакетче. Ползвах за коледните меденки и добре станаха.
По темата правих скоро едни шоколадово-бананови мъфини на пеп-4о. Много ми харесаха. А сега имам едни сушени червени боровинки и се чудя дали да не забъркам и с тях някои мъфини.

# 328
  • Mladost
  • Мнения: 137
Подправка за меденки намерих на пазара в Младост, има една сергия в началото само с подправки. Беше направена много успешна комбинация

# 329
  • под тепетата
  • Мнения: 11 319
На мен подправката за меденки от Кауфланд не ми харесва - идва ми слаба. Правя си я сама от изброените подправки в рецептата. Анасона, бахара,карамфила ги стривам в хаванче. Наблягам на джинджифила и канелата, от бахара карамфила, анасона - по малко. Звездовиден анасон има в Карфур и по пазарчетата на сергиите с подправки - прилича на звездичка.

Общи условия

Активация на акаунт