Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 936
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Биляна, но по колко да сложа все пак? Да не взема да прекаля с подправките... newsm78 Иначе се сетих, че преди 3 дни купих някаква подправка за меденки от Кауфланд, но не знам дали е точно тази, която е спомената в рецептата, дали и как стават меденките с нея...

# 331
  • под тепетата
Кауфландската беше в някакво кафеникаво пликче с пастичка отпред. Ако слагаш от нея - 2ч.л.
Скрит текст:
В рецептата за меденките пише 2ч.л. подправка. Аз слагам 1 ч.л. канела, 1/2 ч.л. фжинджифил и още 1/2ч.л. комбинация от счукани анасон( семенцата му), карамфил 1-2 гвоздейчета, 1 топче бахар и 1-2 семенца кардамон.

# 332
Ето и моето предложение за "Подправка за меденки". Аз се ръководех от тази статия и си направих, използвах за сладките и се хареса.  Peace
http://--reklamen-spam--/n5-18859-%D0%A1%D0%BC%D0%B5%D1%81_%D0%B … D0%B4%D0%BA%D0%B8

Съжалявам, излиза като рекламен спам. Напиши в чичко гугъл: Смес от подправки за сладкиши и сладки.Статията е в Готвач.Бг Peace

# 333
Аз си направих тази ароматна коледна подправка и съм много доволна. Звездовиден анасон си купих от Кауфланд, но принципно винаги трудно го намирам. В този случай го бяха заредили малко преди коледните празници.

# 334
  • Русе
Отдавна не бях правила сладки мъфини,затова реших да уважа тези със снимка. Не обръщайте внимание,моля, на смешния мъфин с рошавата глазура  Mr. Green

# 335
И моите мъфини спаднаха след като ги изкарах от фурната - досега съм правила скромните два пъти. По този повод да кажа, че правих кекс + от същото тесто мъфини по рецептата за Тройно лимонов кекс на Бети. На вкус станаха уникални, с едно изключение - нещо не докарах глазурата. Не ми стана като от снимката в блога на Бети - бяла и твърда, като истински icing. Остана си течна и прозрачна, а пудрата захар си я усещах между зъбите. Какво да направя, че да я докарам? Thinking Освен това така направена глазурата не ми хареса и на вкус - нямах истински лимони колкото за 75мл и ползвах концентрат от зелените бутилки. Стана ми прекалено лимонено.  Thinking

♥Пандичка♥ , скърцането на глазурата е вероятно от по-едра пудра захар. Аз изпробвайки на различни фирми, най-много харесвам и използвам на "Захира" - тази в кутиите по 500 гр. Купувам я от Била.   Относно белия цвят на глазурата - трябва да е по-гъста, да се стеле бавно. Побеляването се получава, като засъхне. В рецептата съм посочила 1-2 лъжици лимонов сок, но това количество може да е малко за 1 чаша пудра захар. Имам едни английски супени лъжици, които събират доста повече от нашите обикновени и вероятно съм мерила с такава. Най-важното е лимоновия сок да се добавя постепенно докато се достигне желаната консистенция. Аз разбивам с лъжица.

Радвам се, че ти харесва на вкус.

От днес сутринта:

Тройно кокосови мъфини с малини

# 336
  • София
Момичета,имам нужда от помощ,бихте ли ми казали от къде да купя готови-украсени мъфини,ето такива:   https://www.google.bg/search?tbm=isch&q=%D0%BC%D1%8A%D1%84%D … bih=701&dpr=1
или ако знаете момичета,които се занимават с това,да си ги поръчам Praynig

# 337
Момичета,имам нужда от помощ,бихте ли ми казали от къде да купя готови-украсени мъфини,ето такива:   https://www.google.bg/search?tbm=isch&q=%D0%BC%D1%8A%D1%84%D … bih=701&dpr=1
или ако знаете момичета,които се занимават с това,да си ги поръчам Praynig

Много общо ги показваш тези мъфини... Аз лично очаквах да видя конкретен модел, а то в линка има от всичко.  Rolling Eyes

Бианка, страхотни са отново!

# 338
# 339
  • Асеновград
Здравейте момичета.Ето и моите първи  мъфини, Simple Smile -много вкусни и лесни.

Украсата не ми се получи добре, Cry но този фондан много зор ми дава.

# 340
Здравейте, момичета,  Hug

Имам едно питане - утре ще пуснат в един магазин силиконови формички за мъфини, с диаметър 7см. Продават се по 12. Въпросът ми е 12 или 24 да си взема? В смисъл от една стандартна доза забъркано тесто за мъфини колко бройки излизат? Горе-долу? Понеже ще взимам и за майка ми, мога да взема 3 комплекта, т.е. да са ни по 18? Мерси  Blush

# 341
  • София
На мен почти винаги ми излизат 12 мъфина. Предполагам защото тавичките основно са с по 12 гнезда. Така че 12 ще ти стигнат.

# 342
Здравейте, момичета,  Hug

Имам едно питане - утре ще пуснат в един магазин силиконови формички за мъфини, с диаметър 7см. Продават се по 12. Въпросът ми е 12 или 24 да си взема? В смисъл от една стандартна доза забъркано тесто за мъфини колко бройки излизат? Горе-долу? Понеже ще взимам и за майка ми, мога да взема 3 комплекта, т.е. да са ни по 18? Мерси  Blush
По-добре 24 според мен.

Аз съм с тефлонова форма, 12ка. Пълня и пека на два пъти.

# 343
  • Русе
И на мен ми се налага да пека два пъти,защото ми излизат винаги повече от 12-сет броя.

# 344
Мерси, момичета, ще взема по 18 тогава, би трябвало да ни стигнат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт