Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 479
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте. Аз бих искала да ви попитам дали е възможно сместа за мъфини да се изпече в кексова форма и дали отново биха били същите на вкус? Винаги мъфините ми се получават перфектни, но с кекса не е така. Проблема обаче е, че губя много време с напълването на формите за мъфини /в силиконовата форма слагам хартиена/, после докато ги подредя в голямата тава така че да се изпекат всички по равно, да поогледам дали всички са пълни достатъчно и то виж че станало половин час. А и аз правя повече на брой мъфини, отколкото ми излизат по рецепта... примерно 25-30.
Та чудих се дали е възможно да се получат също толкова вкусни, само че във формата на кекс?  Thinking

Мисля, че тестото за кексчета и  кекс е едно и също, бухва по същия начин, разликата е в начина на изпичане - кексчетата се пекат за по кратко. Но не съм пробвала, да не те подведа - аз си работя по рецепта за кексчета и отделно по рецепта за кекс.

Аз да питам по - вещите - някой да е правил френски макарони от готова смес? като тази http://sladkatakushta.com/gotovi-smesi/smesi-za-sladkishi/smes-z … ao-250-grama.html ? Получава ли се ? Всичко ли ти съдържа комплекта, или има други съставки да добавяш? Ще съм благодарна, ако споделите.

# 601
Тази вечер замесих ванилови мъфини.
Почти бяха готови и ни спряха тока. Съответно те спаднаха. Като го пуснаха ги сложих да се доопекат и отгоре ги изгорих.  Joy ooooh! Принципно бяха пробни защото идеята ми беше върху тях да се уча да правя розички със сметана, да ги декорирам и тн. Оказа се, че явно от упражнението, което се случи с тока вътре мъфините са кухи, а са с половин лъжичка бакпулвер. Съмнява ме да е от друго.  newsm78
Пиша обаче със следната питанка. Направих експеримент - сложих половината смес в хартиени, другата в силиконови подложки. Тези, който бяха в силиконови подложки като истинаха станаха на подметка - сплескани, тънки и жилави. Тези с хартиена - като еклери (надути и вътре кухи). Хартиените форми ли са по-добрия избор?
Също така до къде се пълнят формичките ? На 2/3 нали? Защото на моите преди да спрат тока видях, че бяха се надули двойно над формата.

# 602
Аз правя мъфини в силиконови форми (отделни, а не една цяла), не слагам хартии. Правя ги също и в металните кошнички от едновремешните. Пълня ги наполовина или малко над половината, защото иначе ми бухват и излизат от формата, стават джуджонковци (така ги нарича дъщеря ми), заприличват на носове, крака, ръце, стърчащи от мъфина. Grinning

# 603
  • София
@ . : В Е С И : . Много си усложняваш живота, само не разбирам защо? Аз първо нареждам силиконовите формички в тавата, после ги пълня с черпак и са готови за отрицателно време  /много по-лесно е да се наредят празни отколкото пълни/. После се вадят лесно от формичките и не залепват. Пробвала съм да опека кекс с тестото за мъфини и не ми се получи, не знам защо, но не можа да се опече отвътре, ама аз по принцип кекс не мога да правя, всички рецепти коиото съм пробвала не ми се получават.

# 604
Вчера правих по друга рецепта ванилови мъфини и се получиха. За експеримента сложх и хартиени, и силиконови. Забелязах, че мъфините които бяха в силиконова формичка почти не се надигнаха. Докато тези в хартиена си бухнаха точно до ръбчето.
Не мога да си обясня защо не ми се получи първия опит с мъфините. Правих ги по тази рецепта:
http://sunshineskitchen.com/vanilla-cupcakes-with-pastry-cream/ и след опичане спаднаха, а вътре бяха кухи като еклери.  Crossing Arms ooooh! ooooh! ooooh!

# 605
Момичета ще правя солени мъфини обаче искам да им направя шприцовам и малко крем отгоре, някой да има рецепта за солен крем,който става за шприцоване? Само сладки кремове намирам, а ми се иска да е солен.

# 606
  • София
Аз бих разбила масло и крема сирене с малко сол и подправки. Намерих една рецепта, но наистина няма никакви със солена декорация.
http://fkusno.com/солени-мъфини/#more-1495

# 607
  • под тепетата
В този дух, предполагам, че ако добавиш сварен пасиран морков, ще оцветиш в оранжево крема.

# 608
  • София
С червен пипер може в червено. Не знам с босилеково песто дали ще се получи зелено  newsm78

# 609
Как се прави глазурата с която се рисува по бисквитки?

# 610
  • София
Как се прави глазурата с която се рисува по бисквитки?
Айсинг или белтъчна глазура. Има много информация за нея, включително и тук в бг мама, особено покрай коледните теми. 
https://www.google.com/webhp?ie=utf-8&oe=utf-8#q=%D0%B0%D0%B … D0%B8%D0%BD%D0%B3

# 611
А с ледена глазура от вода и пудра захар дали се получава?

# 612
Здравейте!
Искам да приготвя мъфини за едно събитие и искам да залепя фондан отгоре с надпис.
Никога не съм работила с фондан и възнамерявам да го купя, но се чудя как ще го закрепя към мъфините, как ще залепя и върху основния фондан надписа, който пък е лого и съвсем не знам как ще режа. Може би ще го принтирам на по-дебела хартия и ще изрязвам по него.
Четох, че го залепяте със шоколад, но познавайки се не ми се рискува да оклепя навсякъде. Ще ги правя предния ден преди събитието - проблем ли е това? Изрязването възможно ли е само с чаша и нож или е нужно някакво специално приспособление? Ще направя едни пробни, то това е ясно, но ми се ще да получа съвети и хитринки от вас. Хубав ден, мами! Simple Smile  Hug

# 613
  • София
Аз не съм работила с фондан, но доколкото знам го лепят с маслен крем. Пробвай,  не вярвам да е толкова трудно.

# 614
Проблемът е, че няма да го правя у дома това, а ще съм на гости. Определено само с пробване ще стане. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт