Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 484
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • под тепетата
Пекла съм, но по някое време трябва да размените местата на тавите.

# 586
  • Плевен
bilqna_69, мерси/ ще помисля още малко по въпроса- ако се сменят тавите, май трябва да е по средата на печенето, и ако спаднат мъфините при местенето, няма да е много приятно. Досега на две нива съм пекла само пици, та ми се вижда малко притеснително.

# 587
  • под тепетата
Нямат време да спаднат Simple Smile, действаш бързо !

# 588
  • На брега на реката
Да попитам и при вас, защото никой не можа да ми помогне в общата тема с въпросите. Правили ли сте кексчета като на Барни или Милка. Много ги обичаме, но ми се иска да ги направя в домашни условия...или поне да се доближават до оригинала. Виждам, че структурата е доста сочна, мазна и дунапренена, а и страшно ароматна. Сещате ли се за кексчета, които да ви приличат на тях  Mr. Green

# 589
  • Стара Загора
Аз използвам тази рецепта от форума, извинявам се не си спомням автора.
Мъфини със заквасена сметана

Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар (или 14 супени лъжици)
1 ч.ч. брашно (или 14 с.л.)
200 гр (или една малка кофичка) заквасена сметана
80 гр мека масло
1 бакпулвер
боровинки или други дребни плодове по желание
пудра захар за поръсване

Приготвяне:
Яйцата, захарта и маслото се разбиват на хубав крем. Прибавя се сметаната. С нея сместа става много въздушна и пухкава. Пресяват се заедно брашното с бакпулвера и се разбърква  леко без да се прекалява, за да не спада много тестото.
Мъфините се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна. Не набухват много, което ги прави идеални за декорация с фондан и т.н.

# 590
  • sofia
Горната рецепта е страхотна!!!  bouquet
Сега хапваме с детето мьфинчета!
Аз добавих ванилия, лимонова кора и лимонов сок.
Замислила сьм за Великден да направя "козуначени" мьфини. Някакви идеи за сместа?

# 591
  • София
Горната рецепта е страхотна!!!  bouquet
Сега хапваме с детето мьфинчета!
Аз добавих ванилия, лимонова кора и лимонов сок.
Замислила сьм за Великден да направя "козуначени" мьфини. Някакви идеи за сместа?

http://kulinarenelixir.blogspot.com/2012/04/blog-post_07.html   Чудесни са!

# 592
  • sofia
Изглеждат чудесно! Благодаря!
  bouquet

# 593
  • София, България
http://krokotak.com/2013/08/vaninovi-kekstcheta-po-originalna-re … a-na-take-a-cake/

и тези стават подобни, също са много леки и пухкави

# 594
  • На брега на реката
пробвах ги, даже двойна доза направих и се харесаха. Но при все, че сложих даста ванилия, пак са далеч от търсения вкус. Ще опитам и новите предложения, благодаря   bouquet

# 595
  • в 1001-та нощ
Здравейте  Blush

включвам се в темата, за да науча повече Simple Smile

Правила съм успешни солени кексчета във форми за мъфини Simple Smile Надявам се да се обогатя сред Вас  Hug

# 596
Шоколадови мъфини

# 597
  • София
Можете ли да ми препоръчате глазура/крем за мъфини, която да издържи  няколко часа извън хладилника, преди да я сложа върху мъфините.

# 598
  • София
koikoii - течен шоколад или такава глазура.

Последна редакция: пн, 11 май 2015, 23:00 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 599
  • Варна
Здравейте. Аз бих искала да ви попитам дали е възможно сместа за мъфини да се изпече в кексова форма и дали отново биха били същите на вкус? Винаги мъфините ми се получават перфектни, но с кекса не е така. Проблема обаче е, че губя много време с напълването на формите за мъфини /в силиконовата форма слагам хартиена/, после докато ги подредя в голямата тава така че да се изпекат всички по равно, да поогледам дали всички са пълни достатъчно и то виж че станало половин час. А и аз правя повече на брой мъфини, отколкото ми излизат по рецепта... примерно 25-30.
Та чудих се дали е възможно да се получат също толкова вкусни, само че във формата на кекс?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт