Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 451
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Портокаловите мъфини са перфектни, направх ги точно по рецептата.

Аз не оспорвам рецептата, просто искам да разбера къде съм сбъркала , тъй като и аз я следвах стриктно . Брашното на домакинска везна ли го претегли или по друг начин.

# 646
Портокаловите мъфини са перфектни, направх ги точно по рецептата.

Аз не оспорвам рецептата, просто искам да разбера къде съм сбъркала , тъй като и аз я следвах стриктно . Брашното на домакинска везна ли го претегли или по друг начин.
Да на везна си премерих  всички продукти.
Една ч.ч. може да има различна вместимост. Откакто ползвам везна всички сладки и кексове ми се получават идеални. Даже вече избягвам рецепти в които количествата  на брашно и захар са в ч.ч.

# 647
Labrex, точно за портокаловите мъфини на Etigra става въпрос. Точно спазих указанието за приготвяне ,даже се изненадах ,че олиото след брашното се слага , при подобни други рецепти много често е преди, но както и да е въпросът ми е ти колко брешно сложи ,ако си го мерила не с везни а с чаена чаша. Нали уж една чаена чаша е 130 гр. брашно защо да са много 2 ч.ч. чаши

dalina_50, олиото го сипах при течните компоненти, накрая добавих брашното с бакпулвера, т.е. не спазих съвсем точно рецептата. А брашното мерих с кантарче, слагам купата на него и направо сипвам със  ситото. Иначе /не помня откъде, най-вероятно от руските форуми/ съм запомнила, че чаша 250 мл побира 160 гр брашно, затова реших, че две чаши са много. На мен тестото не ми се получи много гъсто, даже в началото ми се стори по-рядко от моите кексови теста. Дори ръснах още 1 л. брашно, но реших, че ги слагам във фурната и каквото - такова. Но станаха добре, децата ги харесаха, имам поръчка пак да им направя. Peace
И не се вживявай, винаги се случва нещо да не стане, има неща, по сто пъти съм ги правила и вземат та не се получат. Пробвай пак, пък ще решиш, може и да не са "твоите" мъфинки. Има толкова много рецепти за мъфини. Peace

# 648
Благодаря ви! Ще пробвам пак задължително . Значи и моите се изядоха ,но просто не станаха перфектни ,това е. Възможно е ,ако брашното е в повечко ,пък бакпулвера да е дошъл малко ,просто не останаха толкова бухнали колкото бяха при печене.
Спокойна вечер на всички.

# 649
Аз си мисля, че ум е трябвало още малко печене.  Щом са спаднали след изваждането им от фурната.... Да не би това да е проблема  newsm78

# 650
Аз си мисля, че ум е трябвало още малко печене.  Щом са спаднали след изваждането им от фурната.... Да не би това да е проблема  newsm78

По рецепта се пекат 15 минути ,аз ги пекох 25-28. Simple Smile

# 651
Моите 18 мин ги пекох, обикновено 20 мин пека мъфините, но на 15 мин шишчето се изваждаше чисто. За всеки случай ги подържах още малко. Peace

# 652
labrex, Marisha, намерих http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=345719  newsm19! От една доза получих 14 кексчета. Използвах готова смес с подправки, включваща и джинджифил. Затова сложих малко по-малко от 0,5 ч.л. от нея.

http://prikachi.com/images/309/8994309K.jpg

Остана да изсъхне глазура и да ги опаковам  Flutter.

# 653
 La_Valletta, благодаря, че сподели, запазвам си рецептата! Чудесно изглеждат украсените кексчета! Heart Eyes bouquet

# 654
Благодаря, labrex! Пак ще ги правя, вкусни са  People Santa.

# 655
Здравейте, правих мъфини по тази рецепта: http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B2%D0%BA%D0%B8 На вкус станаха чудесни, но видът им беше просто окаян. Бухнаха леко по средата на печенето и после заприличаха на ''мекички" Къде греша?! Не съм голям кулинар, но детето харесва подобни неща и много бих искала да ми се получат  Peace

# 656
Здравейте, правих мъфини по тази рецепта: http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D0%B2%D0%BA%D0%B8 На вкус станаха чудесни, но видът им беше просто окаян. Бухнаха леко по средата на печенето и после заприличаха на ''мекички" Къде греша?! Не съм голям кулинар, но детето харесва подобни неща и много бих искала да ми се получат  Peace
Здравей,  това са ни любимите солени мъфини,  само че аз добавям и шепа-две спанак вътре... Можеш да увеличиш брашното на 2,5 чаши и вместо сода да използваш бакпулвер.Печи на умерена фурна и не отваряй поне 20 мин. Simple Smile

# 657
Здравей,  това са ни любимите солени мъфини,  само че аз добавям и шепа-две спанак вътре... Можеш да увеличиш брашното на 2,5 чаши и вместо сода да използваш бакпулвер.Печи на умерена фурна и не отваряй поне 20 мин. Simple Smile

Благодаря  Hug Задължително ще опитам и така  Simple Smile

# 658
  • ... рееща се.
Аз пък благодаря за споделената рецепта, момичета! От дълго време исках да направя солени мъфини, но нещо все не си харесвах рецепта. Тази излезе много сполучлива. Hug
Скрит текст:

# 659
п.у.х.
Ще дадеш ли рецепта? Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт