Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 426
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Аз пък благодаря за споделената рецепта, момичета! От дълго време исках да направя солени мъфини, но нещо все не си харесвах рецепта. Тази излезе много сполучлива. Hug
Скрит текст:
Йееееййй!  Страхотно са се получили! Браво, да ви е сладко! Simple Smile

# 661
  • ... рееща се.
п.у.х.
Ще дадеш ли рецепта? Благодаря.
Рецептата е цитираната по-горе – Солени мъфини със сирене и подправки
Използвах 200мл чаша, замених содата с бакпулвер, добавих и малко кашкавал. Пекох на предварително загрята фурна на 180-190 за 25-30 минути. Намалих мъъъничко олиото, но май го отчитам като грешка, защото беленето на хартийките беше малко трудно. А като изстинаха си беше направо невъзможно, та яжте ги топли! Laughing

# 662
Аз пък благодаря за споделената рецепта, момичета! От дълго време исках да направя солени мъфини, но нещо все не си харесвах рецепта. Тази излезе много сполучлива. Hug
Скрит текст:

Изглеждат чудесно! Поздравления Simple Smile Аз ще правя опит отново след празниците  Simple Smile

# 663
  • София
Момичета напоследък имам проблем с отлепването на хартийките на мъфините,особено шоколадовите
Взела съм си от скъпите хартийки за мънички мъфини и като ти отлепя половината остава по хартията
много ме е яд.....
Мислех си ,ако ги намажа с малко олио с една четка дали ще стане ....
не знам откъде да си купя от тези спрейове ,които използват в кулинарните предавания....
Помогнете моля със съвети  Hug

# 664
Момичета напоследък имам проблем с отлепването на хартийките на мъфините,особено шоколадовите
Взела съм си от скъпите хартийки за мънички мъфини и като ти отлепя половината остава по хартията
много ме е яд.....
Мислех си ,ако ги намажа с малко олио с една четка дали ще стане ....
не знам откъде да си купя от тези спрейове ,които използват в кулинарните предавания....
Помогнете моля със съвети  Hug

Аз мажа формите с олио като ползвам силиконова четка, купена от Лидл, но ги има в магазините за дом.потреби. Peace
За спрейовете не мога да помогна. Peace

# 665
  • София
Аз пък ползвам силиконови форми и нищо не ми се залепя.

# 666
  • София
Спрейове съм мяркала в сладкарските магазинчета, но цената им в България е ужасно завишена.
Можеш да си направиш сама, като сипеш олио или желаната мазнина в шишенце с пулверизатор.  Peace

# 667
  • София
Много благодаря....ще пробвам да сипя олио в шише с пулверизатор и да напръскам самите хартийки
дано не се размекнат много...
А формичките и аз съм мазала с олио и се получава,но без хартийки мъфинчетата не ми допадат много...
 Hug

# 668
# 669
Много благодаря....ще пробвам да сипя олио в шише с пулверизатор и да напръскам самите хартийки
дано не се размекнат много...
А формичките и аз съм мазала с олио и се получава,но без хартийки мъфинчетата не ми допадат много...
 Hug
Аз и хартиените форми мажа с четка (сипвам олио в чаша, топвам четката и намазвам формите).  Peace

# 670
Включвам се да кажа за залепващите капсули - вярно не са качествени, включително и тези в Джъмбо. Преди много време бях открила едни български производители, после изчезна магазинчето, но наскоро отново ги открих. Дано не прозвучи като реклама - това е страницата им във Фейсбук, нямат друга.

https://www.facebook.com/%D0%9F%D0%9E%D0%9B%D0%98%D0%9F%D0%90%D0 … 28478304/?fref=ts

Свързах се с тях, но се оказа, че продават само на едро, мин. 1000 бр. Все пак си взех, да раздавам на приятелки Wink Излизат между 30-40 лв за 1000 бр - не е евтино, но са твърдички, много лесно се отлепят и не се мачкат.

Исках да споделя и нещо друго - при мен класическите рецепти с прясно мляко системно не ми се получаваха. Обаче, след като го замених с кисело - вече стават супер, без издънки. Да сте забелязали подобно нещо?

# 671
  • София
Скрит текст:
Включвам се да кажа за залепващите капсули - вярно не са качествени, включително и тези в Джъмбо. Преди много време бях открила едни български производители, после изчезна магазинчето, но наскоро отново ги открих. Дано не прозвучи като реклама - това е страницата им във Фейсбук, нямат друга.

https://www.facebook.com/%D0%9F%D0%9E%D0%9B%D0%98%D0%9F%D0%90%D0 … 28478304/?fref=ts

Свързах се с тях, но се оказа, че продават само на едро, мин. 1000 бр. Все пак си взех, да раздавам на приятелки Wink Излизат между 30-40 лв за 1000 бр - не е евтино, но са твърдички, много лесно се отлепят и не се мачкат.

Исках да споделя и нещо друго - при мен класическите рецепти с прясно мляко системно не ми се получаваха. Обаче, след като го замених с кисело - вече стават супер, без издънки. Да сте забелязали подобно нещо?
И с прясно мляко стават. Да не би да си уцелила кофти рецепта?

# 672
Някой правил ли е мъфини по някоя сполучлива рецепта без брашно?

# 673
  • София
Някой правил ли е мъфини по някоя сполучлива рецепта без брашно?

Без абсолютно никакво брашно ли? Защото безглутенови съм правила ( с елда, ябълково брашно, нахутено и т.н)  , но без никакво- не.

# 674
  • София
Брук, сподели някоя рецепта, ако не те затруднявам, моля!  bouquet А брашната купиваш ли ги, или ти си ги правиш? Купих оризово брашно, но не ми се получи добре това, което опитах... А ми се иска да правя някакви по-здравословни нещица  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт