Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 927
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
labrex   bouquet

Ще пиша като го направя, дали и при мен се е получило толкова лесно и сполучливо като при теб.

Аз от Кауфланд ще взема крема сирене, защото нямаме Лидъл, дано е подобно крема сиренето.
А сметаната готварската имаш ли предпочитания към някоя марка, или няма значение?
Много въпроси задавам Embarassed

# 376
labrex   bouquet

Ще пиша като го направя, дали и при мен се е получило толкова лесно и сполучливо като при теб.

Аз от Кауфланд ще взема крема сирене, защото нямаме Лидъл, дано е подобно крема сиренето.
А сметаната готварската имаш ли предпочитания към някоя марка, или няма значение?
Много въпроси задавам Embarassed

Няма лошо, всички питаме тук! Grinning Напоследък и сметана купувам лидълска, не е подсладена, става за готвене, но и се разбива добре, подсладявам я с пудра захар и я използвам зависи за какво ми трябва. И в Кауфланд пазарувам, но не млечни продукти. А, има темичка за Кауфланд в На пазар, можеш там да попиташ момичетата, ще ти препоръчат нещо по-добро, надявам се, по отношение на марки и качество. Peace

Кремчето не виждам защо да не стане, освен, ако крема сиренето има по-изразен солен вкус, да се усеща леко, но на мен лично ми харесва така, обичам всякакви чийз - кремове, сладкиши, торти. Peace

# 377
Мими, много хубаво изглеждат. Какъв е кремът и освен, че е красив, вкусен ли е?

Тани, мерси за коментара! Друг път ще слагам само вътре. А по колко? Сега сложих по 1 малка ч.л. и пак натежа и потъна надолу.  newsm78
Благодаря ти.Крема е бял ганаш.Много е вкусен и стана чудесна комбинация.

Би ли споделила рецептата? Simple Smile

И благодаря на Лабрекс за нейната рецепта за кремчето.   bouquet И аз обожавам чийзкейкове, но наистина не всяко крема сирене е подходящо от гледна точка на осолеността. Получавали са ми се леко слени нещата  Laughing като не съм сещала да добавя допълнително захар към крема.  smile3555

# 378
Тези дни правих с портокал и маково семе ( при мен сусам), лесни и вкусни.
 http://pep-4o.blogspot.com/2011/07/blog-post_14.html

И аз съм ги правила няколко пъти, наистина много сполучилива рецепта, добавяла съм отгоре кандирани портокалови корички, също локум. Peace

# 379
Отдавна не съм правила кексчета и не съм влизала тук. Сега ще наваксам. Wink

От неделя

Портокалово-ванилови кексчета с портокалов ликьор- без брашно

# 380
  • София, България

Тани, мерси за коментара! Друг път ще слагам само вътре. А по колко? Сега сложих по 1 малка ч.л. и пак натежа и потъна надолу.  newsm78

Я сподели за белия ганаш  Praynig Оня ден пробвах и стана една боза  ooooh! Аз отчитам следните възможни проблеми:

1. Сложих животинска сметана ... досега винаги съм го правила с Хопла без никакви проблеми
2. Белия шоколад и сметаната ми бяха в съотношение 1 към 1. Така правя кафявия. Но може би тук трябва да се сложи доста повече шоколад, за да стегне  newsm78

# 381
  • Асеновград
Шоколадови мъфини.

# 382

Я сподели за белия ганаш  Praynig Оня ден пробвах и стана една боза  ooooh! Аз отчитам следните възможни проблеми:

1. Сложих животинска сметана ... досега винаги съм го правила с Хопла без никакви проблеми
2. Белия шоколад и сметаната ми бяха в съотношение 1 към 1. Така правя кафявия. Но може би тук трябва да се сложи доста повече шоколад, за да стегне  newsm78

за белия ганаш съотношението сметана:шоколад е 1:2

# 383
  • София, България
много мерси, а животинската сметана  newsm78 не е проблем така ли?

Ако някой ми каже как да работя с нея, ще съм много благодарна  Praynig

# 384
много мерси, а животинската сметана  newsm78 не е проблем така ли?

Ако някой ми каже как да работя с нея, ще съм много благодарна  Praynig

Не, не е проблем Simple Smile Ако питаш за ганаша - оставяш сметаната да се загрее и заливаш натрошения шоколад. Оставяш за малко и после разбъркваш с тел или миксер.

# 385
  • Асеновград
pticasprujina- Кремчето е много вкусно от рецепта на ЛЕО за торта с рула.
Течна сметана +течен шоколад.

# 386

Ясно Simple Smile Има и желатин, нали?

# 387
  • Пловдив

Ясно Simple Smile Има и желатин, нали?

Кремчето на тази торта не е ли заквасена сметана и течен шоколад?

# 388
радост белия ганаш го направих 1:1 сметана и шоколад /бял от лидъл от него съм най доволна/оставих повече от 1час в хладилника да се охлади /по рядък е от черния  ганаш/разбих го хубаво с миксера.

# 389
радост белия ганаш го направих 1:1 сметана и шоколад /бял от лидъл от него съм най доволна/оставих повече от 1час в хладилника да се охлади /по рядък е от черния  ганаш/разбих го хубаво с миксера.
Както по-горе писах, белия винаги се прави в съотношение 1:2. Аз също го правя с лидълска сметана и шоколад, винаги става.

Общи условия

Активация на акаунт