Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 905
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Ами ако отнесем баничките-мъфини към солените мъфини мога да кажа ,че изобщо не спадат и стават по-бухнали от баница.

# 406
Искам да направя мъфини за РД-то на мъжа ми, с които той да почрпи колегите си. Идеята ми е да са с надпис " Честит рожден ден" - какъв крем бихте ми препоръчали, който да е лесен и вкусен. Simple Smile

# 407
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Вкъщи миналата седмица ометохме направо за секунди едни
спаначени мъфини със сиренце

Много ме поблазни рецептата.
Днес беше първият ми опит да ги направя.
В първата партида /формата ми е само за 6 мъфинки/ станаха леко безформени - тестото от вътрешността изскочи и се разля, опекоха се отвън, отвътре останаха леееко влажни.
Втората партида пекох на слаба фурна - 160 градуса. Откъм форма го докараха, но пак отвън се опекоха, почти попрепекоха /станаха с гладка коричка/,  но отвътре отново леко влажни, не клисави, но.... newsm78. Не мога да си обясня каква е причината.
По принцип това ми е първи опит за солени мъфини. Иначе на вкус са страхотни.

# 408
  • София, България
От сиренето и киселото мляко стоят така влажни. Ако не ви допада ... пробвай да смениш киселото мляко със заквасена сметана, малко по-добре става.

# 409
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
От сиренето и киселото мляко стоят така влажни. Ако не ви допада ... пробвай да смениш киселото мляко със заквасена сметана, малко по-добре става.

Благодаря за включването!
Нямам никакъв опит със солени кексчета и всякакви съвети са ми от полза.
Правила съм и сладки с кисело мляко, при тях не се получава така.

# 410
  • София, България
Да, при сладките не става така, и аз съм се чудила защо се случва при солените. Първо мислех, че е от сиренето. Но като сложих сметана вместо мляко стана по-добре, и реших, че е от комбинацията на млякото и сиренето. Не знам, пробвай със сметана. Вкъщи ги харесаха солените, нищо че стоят влажни ... свиква се;

# 411
  • Асеновград
Честита Баба Марта.
Мъфини ,, Мързеливки,,

Това са ни мартеничките от днес.

# 412
# 413
  • Варна
Какво правиш с изтърбушената част?  newsm78

# 414
Какво правиш с изтърбушената част?  newsm78

Хапваме си я  Joy

# 415
Нещо невероятно на вкус

Давами, че е рекламен спам линка, та ще ви напиша рецептата

Необходими Продукти

брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
    захар - 1 и 1/2 ч.ч.
    какао - 3/4 ч.ч. натурално (или по - малко)
    бакпулвер - 2 ч.л.
    сода - 1 ч.л. равна
    сол - 1/2 ч.л.
    яйца - 2 броя по - големи
    кафе - 1 к.ч. силно еспресо

прясно мляко - 1 ч.ч. или мътеница
    олио - 1/2 ч.ч.
    ванилия - 1 пакетче или есенция
    масло - 1 ч.л., за глазурата
    какао - 1 ч.л., за глазурата
    шоколад - 100 г натурален, за глазурата
    вода - 2 - 3 ч.л., за глазурата

Приготвяне на Сладкиш Черна пепел

Смесете всички сухи съставки заедно, като пресеете брашното с бакпулвера и към него добавите захарта, какаото, содата и солта.

Към тях добавете леко разбитите яйца с останалите мокри съставки - кафе, прясно мляко или мътеница (кисело+прясно мляко), олиото. Бъркайте с телена бъркалка, докато всичко се хомогенизира, като накрая ароматизирате с ванилията.

Изсипете сместа в леко намазнена и набрашнена тава и сложете да се пече за 30-35 минути на 180 градуса или докато сладкишът е напълно готов. Извадете го от фурната и оставете леко да се охлади за 5-10 минути.

За глазурата сложете маслото да се разтопи леко в съд на котлона и добавете какаото, натрошения шоколад и 1 ч.л. вода. Разбъркайте, за да се смесят съставките и махнете от котлона.

Надупчете с вилица повърхността на сладкиша Черна пепел и залейте равномерно с глазурата. Нарежете на парчета и поднесете.

Няма да сбъркате ако пробвате. Въпреки, че съставките са много не изисква голяма сума, става бързо и според мен може да се направи и във форми за мъфини.

# 416
от мене един запис  Heart Eyes

# 417
  • София, България
еее, много са сладки, давай бързо рецептата на крема  Naughty

# 418
 Simple Smile при мене от толкова правене вече я забърквам на око,
но за неопитни кулинари основната рецепта за маслен крем е 100гр.   меко масло и 200гр. пудра захар, прибавя се и 1-2 суп.лъжици прясно мляко или сметана. Ако сместа не е гъста това проверявам като обърна съда в който бъркам глазурата ако не помръдва е добре, но ако не е гъста добавям още пудра захар.
Мъфини и кексчета

# 419
  • Асеновград
ghost 13много красиви кексчета си направила.
С какъв фондан работиш?

Общи условия

Активация на акаунт