Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 9 тема

• 166 887
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Често срещам в рецептите за мъфини, освен бакпулвер, да има и сода. За какво е нужна тя?  newsm78

Реално бакпулвера е сода+лимонена киселина.

# 451
  • Варна
Често срещам в рецептите за мъфини, освен бакпулвер, да има и сода. За какво е нужна тя?  newsm78

Реално бакпулвера е сода+лимонена киселина.

Знам, майка ми навремето като печеше кексове, угасяше содата с оцет.
Но сега, при положение, че има бакпулвер, пак тук-таме срещам и него, и содата в една рецепта - затова и попитах.

# 452
Здравейте,
днес ще правя ваниловите мъфини с парченца шоколад
Скрит текст:
Въпросът ми е- може ли да се сложат парченца бял шоколад?

# 453
  • Варна
Здравейте,
днес ще правя ваниловите мъфини с парченца шоколад
Скрит текст:
Въпросът ми е- може ли да се сложат парченца бял шоколад?

Вчера по тази рецепта пекох мъфини, само че вместо шоколад сложих захаросани плодове. Що пък да не стане с бял? Може би няма да са така ефектни, но пак ще е вкусно.

Като идея: сложи в тестото какао и с бели парченца шоколад ще постигнеш обратния ефект.  Simple Smile

# 454
Мерси много за отговора,пекът се вече  Simple Smile
Правя ги за мъжа ми,а той яде само бял шоколад.Ще пиша после дали съм се справила  Peace
ПС.Супер станаха.Явно честичко ще правя мъфини

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 17:33 от My All

# 455

Аз ще ви предложа моя рецепта, става мнооого бързо и ВИНАГИ БЕЗОТКАЗНО   
У дома това е неделната закуска. Стават мнооого лесно и не са претенциозни.

СОЛЕНИ МЪФИНИ

250 гр. брашно ( съвсем обикновено)
2 равни чаени лъжички бакпулвер„
1 равна чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка сода за хляб

Всичко това слагам в купа и към него прибавям течните съставки предварително смесени в друг съд
* 2 яйца;   250 гр. кисело мляко;   70 мл. олио

Разбърквам с вилица, лъжица, тел (кой каквото иска)

Слагам във формички, които пълня до 2/3 и пека на 170 гр в предварително загрята фурна.
От тази рецепта излизат 12-13 мъфина.

НО... аз винаги добавям и пълнеж и тогава излизат и до 15-16 броя
ПЪЛНЕЖА - правила съм с каквото имам в хладилника - сирене; кренвирш (става добре когато е нарязан на ситно); чушка; кашкавал; разни жълти сирена; рокфор..... ВЪОБЩЕ КАКВОТО МИ ДОЙДЕ НА УМА.
Пека в силиконови формички

ВАЖНО!!! Когато прибавям и други компоненти... внимавам да не са в голямо количество, за да не стане много гъсто тестото; или добавям още по 1 или две супени лъжици олио и кисело мляко

Рецептата действа БЕЗОТКАЗНО. И НАЙ-ВЕЧЕ ЛЕСНА И БЪРЗА ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ!!!!

Да Ви е вкусно   chef

# 456
Някакви отзиви за боята за сладки на Др Йоткер? Става ли за маслен крем? Или е само за тесто?

# 457
По-скоро ще е подходяща за маслен крем. Тестото го прави бледо и цвета не е наситен. Може би с крем ще се получи по-добре

# 458
Супер, тъкмо за маслен крем ми трябваше боя, ще мина да се отчета като направя първите ми тематични  мъфини с топинг маслен крем Simple Smile Благодаря   bouquet

# 459
Здравейте отново  Hug
За днес съм решила пак да правя мъфини.
Остана ми крем с маскарпоне и заквасена сметана от една торта и се питам дали мога да го използвам в тази рецепта вместо да сложа само сметаната http://blogovoditel.com/recepta/myfini-sys-zakvasena-smetana/9192/

И солени мъфини искам да направя по тази рецепта
Скрит текст:
Мъфини с маслини, фета/сирене и сушени домати

Продукти zа 12 броя
70гр zелени маслини
250гр брашно
1 с.л. роzмарин
3/4 4.л. сол
1 4.л. 4ерен пипер
1.5 4.л. бакпулвер
200гр натрошено сирене фета
1 яйце
80мл zехтин
300гр кисело мляко
50гр сушени домати
Като вместо сушени домати мисля да добавя малко песто от сушени домати,босилек и бадеми.
Вие как мислите,ще се получи ли нещо от идеите ми  newsm78

# 460
Здравейте отново  Hug
За днес съм решила пак да правя мъфини.
Остана ми крем с маскарпоне и заквасена сметана от една торта и се питам дали мога да го използвам в тази рецепта вместо да сложа само сметаната http://blogovoditel.com/recepta/myfini-sys-zakvasena-smetana/9192/

И солени мъфини искам да направя по тази рецепта
Скрит текст:
Мъфини с маслини, фета/сирене и сушени домати

Продукти zа 12 броя
70гр zелени маслини

250гр брашно
1 с.л. роzмарин
3/4 4.л. сол
1 4.л. 4ерен пипер
1.5 4.л. бакпулвер
200гр натрошено сирене фета
1 яйце
80мл zехтин
300гр кисело мляко
50гр сушени домати
Като вместо сушени домати мисля да добавя малко песто от сушени домати,босилек и бадеми.
Вие как мислите,ще се получи ли нещо от идеите ми  newsm78

Относно солените мъфини мога да кажа ,че правих солен кекс с песто, ми много приятен на вкус стана защо да не станат мъфините. Подкрепям да се изпробва и после впечатленията да се споделят тук.  Hug Peace

# 461
Правил ли е някой солени мъфини с тиквички Simple Smile
Ето рецепта: http://rossirecipes.blogspot.com/2014/03/blog-post_29.html

# 462
Влизам да споделя,че и двете вариации на мъфини,за които попитах по-напред в темата,се получха страхотни.На солените дори и да им бях сложила повече песто,нямаше да сгреша,но ... няма нищо,следващия път  Peace
Сложих им обаче и малко гауда и смесих зелени маслини с чушка  и черни маслини.

# 463
  • София, България
Правили ли сте ваниловите мъфини на Тейк ъ къйк, страхотни се получиха

http://krokotak.com/2013/08/vaninovi-kekstcheta-po-originalna-re … a-na-take-a-cake/

Ето и снимков материал /крема е бял ганаш/. И най-накрая открих добър начин за влагане на сладко в мъфина, издълбаваш, слагаш, покриваш с капачето, отгоре кремче ... и става разкооооош  smile3508

# 464
Момичета, кои мъфини са подходящи за пълнене с дулсе ла лече? Благодаря ви предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт