Дете на 2 години и куче

• 7 085
  • 122
  •   1
Отговори
# 60
Да това е мнима бременност, млечните жлези се надуват , събира всички плюшки ляга на кравай и мисли че са и деца , 2 - 3 дневно лишаване от храна , дълги разходки и всичко отминава  Peace Не е кастрирана , но тя не го прави и след всяко разгонване , нормално било за пододата

Моето куче не яде кокали ,, по разбираеми причини , купувам едни пръчки за гризане , но да си призная не е голям фен и на онези кокали от кожа също не е , тя си играе с плюшките , ръмжи ги подмята ги сама , пак ги гони , това е просто игра . Ами дълга , дълга колко е да е дълга една разходка , тя след половин час иска да я носят Simple Smile

# 61
Това да си разкараш животното от вкъщи е жестоко поне според мен, макар че много хора го правят .

Не виждам нищо жестоко в това да дадеш кучето на някой друг при положение, че детето го тормози, даже напротив. Имам 2 приятелки, които се разделиха с кучетата си заради децата. Горките животни определено бяха стресирани, едното се напишкваше когато детето започваше да го гони.

# 62
Това да си разкараш животното от вкъщи е жестоко поне според мен, макар че много хора го правят .

Не виждам нищо жестоко в това да дадеш кучето на някой друг при положение, че детето го тормози, даже напротив. Имам 2 приятелки, които се разделиха с кучетата си заради децата. Горките животни определено бяха стресирани, едното се напишкваше когато детето започваше да го гони.

Всичко е въпрос на възпитание и търпение . Но по тази логика излиза ,че ако кучето тормози детето , трябва да дадем детето на някой приятел . Нали трябва да се научи това дете да се отнася добре с животните , да махнеш животното не решава проблема .
Колкото до фалшивите бременности, до колкото ми е известно те не са нормални за никоя порода и могат да бъдат опасни за самото животно, решението е да го кастрирате ,за да не се мъчи .

# 63
Решава проблема на животното. Особено когато детето е по-непослушно, агресивно, прави напук и т.н. Или кучето трябва да се тормози до откат с надеждата, че детето ще се научи?

# 64
Решава проблема на животното. Особено когато детето е по-непослушно, агресивно, прави напук и т.н. Или кучето трябва да се тормози до откат с надеждата, че детето ще се научи?

Детето ще се научи, ако има кой да го научи , а колкото до животното, те и помежду си кучетата се хапят и бият, така че то не е толкова зле, колкото си мислим .

# 65
Естествено, че най-добрият вариант е детето да се научи. Аз говоря за случаи, в които аз трудно издържах да гледам как си "играят" детето и кучето /от порядъка на 2-3 кг/. Кучето беше хвърляно от единия край на стаята до другия, скубано, дърпано и други подобни игри. Всичко това след много обяснения от страна на майката как го боли, че то не е играчка и т.н.
Мисълта ми беше, че като не става, не става /за момента/ . Не трябва да се издевателства над животното Peace

# 66
Аз имам дву килограмово куче и не мога да си представя това което описваш , невъзможно е , такова куче да бъде хванато ако то не иска , или е ужасно глупаво и наивно , или играта му харесва , не можем да сравняваме един  дЖАК рЪСЕЛ с йоркшир или мини пин. Това са кучета с различни характери. Бих признала , че съм склонна  да вярвам , че Джак Ръсела , са доста диви и подобно нещо би им се понравило. Виждала съм как му посягат с пръчка и го тътрят на нея , а то ръмжи и дърпа и това му харесва.
Говорейки за травма имаме предвид случаите , когато кучето не е в кондиция , и детето скочи върху него , или залитне и падне по невнимание. Забелязвам обаче , че детето влезе ли в стаята , тя спи не помръдва , но ушите и се вдигат веднага и остават в тази позиция. От половин час пиша на компа малкият кара камион , а кучето спи с вдигнати уши, ако детето се приближи започва да ръмжи без да си вдига главата дори, казвам , Моля те мами не закачай Моли , той се дръпва и ръмженето спира , това без да се обръщам дори.
Другото много важно е , че там където може да се завре едно 2 -3 килограмово куче едно 10 -15 килограмово дете трудно ще си пъхне и ръката Simple Smile)))+

Вярвам , че децата са наше отражение и ако с много топли чувства и любов се отнасяме към кучето, рано или късно децата  ще започнат да ни копират.  Hug

# 67
Дарина, не говоря за джак ръсел, а за йорки /към него вкл. и чихуа хуа, същата работа са, даже по-зле/.

# 68
Да , чихитата са по зле вярно е , зависи обаче много от родителите , зълва ми махнаха Коли , понеже дъщеря им на 4 години не спираше да го гони и притеснява постоянно , но за краткото ми пребиваване там , искам да ти кажа , че не видях нито веднъж да и направят забележка , дори това че  гони Колито за да го скубе и мачка ги разсмиваше , а то предвид габаритите си нямаше къде да се свре милото , дадоха го на бабата и 6 месеца по късно почина.
Аз взех моето от бабата , тъй като тя гледа детето през деня и положението е нетърпимо , моето пикаеше от яд навсякъде , включителено и по кошарата на детето . От както е у дома като сравня периода от взимането до ден днешен нещата са 100 пъти по добре . Малко ръмжене от време на време , лаят почти спря , детето минава покрай кучето вижда го че спи и не го закача, освен ако не иска да ми провокира вниманието или не се борят за вниманието ми .

# 69
  • На един клон
Моето куче не яде кокали ,, по разбираеми причини
Нали има зъби? Защо тогава да не  може да яде кокали?

И съжалявам ,че го казвам, но какъв ще да е този инцидент ,че кучето да се изхожда в апартамента?
По мои наблюдения стопаните на дребни кучета имате навика да ги извеждате от дъжд на вятър, и дори тогава не е сигурно,че ще имат щастието да ходят по земята.

# 70
  • world wide
Нали има зъби? Защо тогава да не  може да яде кокали?

И съжалявам ,че го казвам, но какъв ще да е този инцидент ,че кучето да се изхожда в апартамента?
По мои наблюдения стопаните на дребни кучета имате навика да ги извеждате от дъжд на вятър, и дори тогава не е сигурно,че ще имат щастието да ходят по земята.
  това си е до стопаните.Аз лично съм виждала семейство с боксер който живееха в апартамент и доста рядко го извеждаха на разходка  ooooh! ..И много те моля не поставяй всички под един знаменател  Naughty моето е среден размер (даже клони към малък) и си излиза най-редовно независимо дали има дъжд или вятър  Peace

# 71
  • На един клон
Ти не разбра ли,че не става дума за твоето куче?
Ок ,айде да съм по-конкретна. Не приемам за нормална следната случка:
Дребното не е яло от акитата , обаче ми ги носи , ако стане инцидент , 100 пъти казах , кажи на мама , че Моли е акала не носи акото и пак същото. С такъв боен вик го домъква все едно е някакъв трофей.
Според мен щом се стига до подобни "инциденти", вероятно няма редовни разходки навън.

# 72
  • Пловдив
Възможно е и кучето да е старо и да се изпуска.  Thinking
Но все пак детето трябва да се научи да не пипа акото на кучето.  Naughty

# 73
Навярно кучето е научено да върши разни неща в банята , повечето така ги учат малките кученца съм забелязал , което в един момент става доста неприемлив метод, ако в къщата живее и малко дете, което ходи и пипа навсякъде .

# 74
  • world wide
Ти не разбра ли,че не става дума за твоето куче?

не е нужна злоба и нямах предвид че говориш за моето куче просто се ядеосах заради

не бива да слагате всички под един знаменател (и не съм искала да засегна никой) не мисля че семействата с деца и кучета(голяма или малка порода) биха научили съзнателно кучето да се изхожда в къщи Naughty

Общи условия

Активация на акаунт