Прекаленото учене води до самота?

• 10 313
  • 241
  •   1
Отговори
# 180
Моят познат е точно от вторите, а за години наред се опитвах да му обяснявам колко е самотен и нещастен....
Не говоря глупости отдавна и се убедих, че е щастлив...

Защо, за бога? ooooh!

С такива приятели врагове не ти трябват.

Милост никаква нямате към хората. Confused

# 181
  • София
Към мнението на Хепи мога да добавя, че подобни хора имат доста високи понятия за интимност....Наистина трудно вибрират в синхрон и то не винаги защото са смотани, а тъкмо обратното....

# 182
  • София
Моят познат е точно от вторите, а за години наред се опитвах да му обяснявам колко е самотен и нещастен....
Не говоря глупости отдавна и се убедих, че е щастлив...

Защо, за бога? ooooh!

С такива приятели врагове не ти трябват.

Милост никаква нямате към хората. Confused

Ма четете бе, негативна....Недейте само негативното сега, не е справедливо... Simple SmileТогава бях дитье....Отдавна съм изместила точката на хоризонта си от върха на носа ми.... Laughing

# 183
Към мнението на Хепи мога да добавя, че подобни хора имат доста високи понятия за интимност....Наистина трудно вибрират в синхрон и то не винаги защото са смотани, а тъкмо обратното....
Мда. За мен е чест, че съм била с такъв екземпляр. Изживяването е незабравимо и мога да гарантирам, че си е струвало чакането толкова години (от негова страна), защото го е довело до съвършенство.  newsm51

# 184
  • София
Ей сега ни разкостиха, че изкарваме "смотаняците и зубрачите" качествени мъже.... Laughing

# 185
Ама на мен все пак ми е интересно как може мъж, който се вре редовно в женски форум и то в най-женските и злободневни теми, да упрекне някой друг, че щяло да му бъде скучно и самотно на чаша ароматно кафе и хубава книга  newsm78  Някак не си го представям този първия мъж да живее кой знае колко интересен и изпълнен с приключения живот.

# 186
  • в сърцето на един мъж...
Дефиниции за тези понятия няма...поне за мен...Просто хората са свикнали да преценяват щастието на околните, както и чувството за самота, по своите собствени критерии....

Ами ето го значи отговора на въпроса на Аржанта - неговата дефиниция не съвпада с дефинициите на тези хора. Всеки си има собствена дефиниция за щастие и самота и не винаги могат да съвпаднат с дефинициите на останалите. Аз не мога да разбера защо не може някой, който смята себе си за интелигентен, да разбере, че има хора, които са си самодостатъчни. И че им харесва да са така.
На мен едно време ми викаха зубър, само защото майка ми беше учителка, не защото съм чела видимо много. Не се смятам за лелка, чета от 5 годишна, в интерес на истината имах бурна младост и въпреки това четях много. Харесва ми да прекарам време с книга, сама, но не самотна. Никога не съм се чуствала така. И смятам, че е за предпочитане да останеш с книга в ръка, пред компанията на някой, като автора на темата, поне по цитатите и писанията му... Confused

# 187
Минала съм през това - в основното училище бях така, после в гимназията се пооправих. В началото на университета също изпадах в зубърски състояния по време на сесия, сега се научих да отсявам кое си струва четенето и кое може да се изкара с по-малко труд. Да, моите наблюдения са същите като тези на Argent - денонощното учене ти лишава от всякакви възможности за създаване и задържане на социални контакти. Също както и денонощната работа, впрочем. Освен това е много изтощително и в един момент се замисляш, че е по-добре да нямаш "шестици по всичко", но да имаш приятели и човек до себе си, отколкото обратното. Отдавна вече оценките не отразяват точното количество познания, много пълни отличници си плащат, за да бъдат такива, а денонощно учещите нямат елементарни познания за това как да се държат в общество, да работят в екип и т.н. Човек трябва да си даде сметка, че силите му са ограничени и е по-добре да ги използва по най-рационалния възможен начин, а не да блъска като хамалин и вечер да се чуди защо е толкова изтощен. Освен това, многото учене не означава качествено учене. Имах съученичка, която се беше засилила да учи право и четеше денонощно по история, а после с мъка връзваше четворки и тук-там по някоя петица. Гадже така и не си хвана (поне докато беше в гимназията), приятели - силно казано. Странеше от всички и се изживяваше като голямата моралистка. Доста досадно поведение, сигурна съм, че не само аз мисля така.

# 188
  • в сърцето на един мъж...
А защо не може да приемете, че има различни хора, които учат по различен начин. Аз имам приятели, които учат 90 % от материала в час, в клас, на лекция и т.н. Аз също съм била така. Тези, които имат добра зрителна и слухова памет винаги са по-напред с ученето.

# 189
  • в рока
Цитат
Ама на мен все пак ми е интересно как може мъж, който се вре редовно в женски форум и то в най-женските и злободневни теми, да упрекне някой друг, че щяло да му бъде скучно и самотно на чаша ароматно кафе и хубава книга  newsm78  

Simple Smile

Чакайте да видим какво разбирате под "зубрене "и "зубрач"Мен никога не са ме наричали така, въпреки че до 8 кл съм била само с шестици.

Аз под зубрач винаги съм разбирала човек ,за който оценките са всичко,който учи наизуст и дословно неща,които не разбира(в повечето пъти).Често пъти както казва Хепи Куин това не е качествено учене.

Обаче изобщо не виждам каква е връзката със самотата и зубрачеството.И изобщо защо проектираме нашите критерии за щастие върху другите

# 190
  • В Космоса
Аз имам и противоположен пример - залягащи над учебниците до след като завършиха магистратура, ама буквално зубрене целодневно и след като завършиха се отдадоха на купон и гуляй известно време. Доста така стабилно се метнаха и доста бързо станаха нечии избраници и дойдоха и децата скорострелно. Боже! Това ми е по-интересния пример на мен. Даже обсъждахме кое е по-добре да си си купонясваш в учиническите и студентските години или да зубкаш тогава и чак после да се сетиш за това.

# 191
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Няма по-добре, по-зле, Акаша- каквото е по-добро за теб, за друг е абсолютна грешка.

# 192
  • В Космоса
Няма по-добре, по-зле, Акаша- каквото е по-добро за теб, за друг е абсолютна грешка.

Аз знам. Споменах го, защото сме го обсъждали. Ххахах. Иначе аз почти никога не съм категорична в нищо.  Sunglasses

# 193
  • London
Автора прави тема по принцип, не е застанал да сочи с пръст ''Ти си такъв'' , ''Ти инакъв''. Обаче същите възмущаващи се от темата го оплюха подобаващо персонално. Темата след моя пост изобщо се е завъртяла в спамене от рода на кой от коя планета е и тн., надъхване и вкарване в калъп на всеки припознал се в първия пост (никой не е казал, че всеки който учи много става такъв, случаи всякакви, за какво веднага се скача и приема лично?) В крайна сметка като на някой не му допада темата е свободен да не пише, за какво трябва да се започва с цитати към автора целящи да го обидят, а не да се заформи дискусия? Значи като се претендира нещо, се очаква и от ответната страна едно зряло поведение, ама нейсе...

Защото авторът на темата започна да обижда пръв. Лични обиди към съфорумка. Грозно. Много точно го каза Богинята.
Аха, те все едни и същи обидени, а те ни лук яли, ни мирисали. Имам очи, виждам и преценявам кой персонифицира проблема.

Скрит текст:
''Обикновен ФБ воайор, който не си гледа своя живот, а дебне паничката на "познатите" си. - това си е първата лична нападка и гледам не е от страна на момчето. Wink И понеже форумката хич не обсъжда и не гледа чуждите панички иначе направи поне 15 коментара след това и като цяло в много др. теми коментирайки трети лица. Обаче е важно да го споменем за съфорумеца....

Продължава се със ЛИЧНИТЕ НАПАДКИ - обръщение към автор, не обяснение по тема ''Като някаква клюкарка си, и при жените не е красиво това, но за мъж съвсем.''

Оттам вече започнаха и репликите на Argent,  но нима някой трябва да търпи да го сочат с пръст вместо да се изпуска този момент и да се говори само и единствено по темата без лични обръщения ???

Следващата обидена форумка пък такъв отново жлъчен коментар направи, че не е истина. ooooh! Започва направо персонално пак към автора да коментира чии чаршафи гледал и защо аджеба направил темата. Психопрофили на форумец , не обсъждане на зададена тема.

Та хайде да не се лъжем кой е виновния. И това е във почти всяка тема от едни и същи лица. А той , ако иска и тема ''Челна стойка'' може да отвори, да изкаже теза, която на нито един човек не допада, това обаче не е повод да бъде провокиран лично и нападан по този начин.

# 194
Цитат
Ама на мен все пак ми е интересно как може мъж, който се вре редовно в женски форум и то в най-женските и злободневни теми, да упрекне някой друг, че щяло да му бъде скучно и самотно на чаша ароматно кафе и хубава книга  newsm78  

Simple Smile

Чакайте да видим какво разбирате под "зубрене "и "зубрач"Мен никога не са ме наричали така, въпреки че до 8 кл съм била само с шестици.

Аз под зубрач винаги съм разбирала човек ,за който оценките са всичко,който учи наизуст и дословно неща,които не разбира(в повечето пъти).Често пъти както казва Хепи Куин това не е качествено учене.

Обаче изобщо не виждам каква е връзката със самотата и зубрачеството.И изобщо защо проектираме нашите критерии за щастие върху другите

И аз това разбирам под "зубрач". И, честно казано, хора, които с много труд и целенасоченост са си постигали оценките, поради липса на памет, разбиране на материала и пр., после обикновено пак с труд успяват да постигнат своите си мънички успехи и мъничките си цели и обикновено са доволни от тях.
Критерият за щастие на Аржан явно е, че някаква 10 години по-голяма от него кака най-сетне му е обърнала внимание и най-после не е самотен в събота вечер  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт