Прекаленото учене води до самота?

• 10 322
  • 241
  •   1
Отговори
# 165
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Герри, донякъде си права, но обобщаваш твърде много. В моя факултет преподавателите бяха 50/50- и такива, които натискат към зубрене, и такива, които стимулират мисълта. Предполагам и сега ситуацията е подобна.

# 166
Цитат на: sophiemmaspencer link=topic=745811.msg26533269#msg26533269 /

Ами то и аз ходих да погледна в банята и да се уверя, че съществувам. Laughing Технически се водя с два доктората, обаче имам съпруг, деца, приятели буквално в цял свят. Но пък съб беличка, имам очила, леко пухкавея и имам леко дебел г*з, но то е, защото съм женствена жена. ..... Чакай пак да се ощипя.   Crazy
A, и огледалото лъже. Няма такова животно, нали разбра?

Аз се пробвах да мина без готвене тази вечер, но явно съм много зле с шизофренията, защото измислените деца и измисления мъж са гладни и нямаше как - сготвих.

# 167
  • Tам през Атлантическия океан
Ай  къде улЕте темата  Laughing

Тамън бях решила че мога да си променя мнението за хора слушащи чалга  Sunglasses увИ ньЕ  Mr. Green

Argent Sunglasses Whistling

# 168
Автора прави тема по принцип, не е застанал да сочи с пръст ''Ти си такъв'' , ''Ти инакъв''. Обаче същите възмущаващи се от темата го оплюха подобаващо персонално. Темата след моя пост изобщо се е завъртяла в спамене от рода на кой от коя планета е и тн., надъхване и вкарване в калъп на всеки припознал се в първия пост (никой не е казал, че всеки който учи много става такъв, случаи всякакви, за какво веднага се скача и приема лично?) В крайна сметка като на някой не му допада темата е свободен да не пише, за какво трябва да се започва с цитати към автора целящи да го обидят, а не да се заформи дискусия? Значи като се претендира нещо, се очаква и от ответната страна едно зряло поведение, ама нейсе...

Защото авторът на темата започна да обижда пръв. Лични обиди към съфорумка. Грозно. Много точно го каза Богинята.

# 169
  • в моя гьол
И кво, нашокахте ли му канчето на автора, а? А автора натри ли достатъчно носове? Mr. Green
От трета страница нататък - тема няма.
Ма кво се учудвам де - клюкарник.
Тук можеш да получиш непотърсена информация и да бъде направен психопрофил на всеки един потребител.
И за да не спамя повече, решавам да се върна на поставената тема.
Да, имам същите наблюдения.
Включен е по някакъв начин компенсаторния механизъм.
Липсата на умения за вписване в социума все трябва да се компенсира с нещо. Природата не търпи празно място. И в посочените от автора примери, асоциалността е заменена със заравяне на главата в бумагите. Причините за това могат да бъдат много и различни. Друг е въпросът, че и аз често съм си задавала въпроса - щастливи и удовлетворени ли са такива хора? Може би...Всеки има различна представа за щастие.

# 170
  • София
На мен пък ми е интересно кое прекалено явление води до нещо хубаво.....
Прекаленото винаги е маниакално или недомислено...

Познавам такъв човек - типичен пример отвсякъде....Твърди, че е щастлив, но аз подозирам, защото го познавам от дете, че просто свикна да е щастлив така... Ако изобщо думата щастие може да прилегне в случая....

# 171
  • В Космоса
Аз имам примери като на Аржан - съученици от гимназията. Смотани отличници бяха, сега са все още несемейни.

# 172
  • в сърцето на един мъж...
А може ли дефиниция за самота и дефиниция за щастие? Че иначе е неясен критерия на определяне.

# 173
  • Tам през Атлантическия океан

Аз имам примери като на Аржан - съученици от гимназията. Смотани отличници бяха, сега са все още несемейни.

Wink е стига де , да си семеен ли е формулата на успеха  Sunglasses и че си отличник в живОто  Laughing

# 174
  • София
Дефиниции за тези понятия няма...поне за мен...Просто хората са свикнали да преценяват щастието на околните, както и чувството за самота, по своите собствени критерии....
Да, някои случаи са съвсем ясни - самотен и смотан, но КАЗВА, че така е щастлив...Друг случай - доста изолиран или направо самотен, смотаничък, но приятен иначе и наистина си е щастлив, и не се чувства самотен.....
Моят познат е точно от вторите, а за години наред се опитвах да му обяснявам колко е самотен и нещастен....
Не говоря глупости отдавна и се убедих, че е щастлив...

# 175
  • В Космоса
Ами Аржан няма ли това предвид. Аз малко набързо му прочетох поста и тук там някое друго мнение, но смятам, че има една порода "отличници", дето... оф, не знам как да се изразя, щото все ще излезе, че е грубо. Абе, смотани си бяха, смотани си останаха. Нямаха гаджета, нямат половинки, нищо... Зле изглеждащи, с лелски и чичковски гласове и облекло. Joy

# 176
  • София
Ами Аржан няма ли това предвид. Аз малко набързо му прочетох поста и тук там някое друго мнение, но смятам, че има една порода "отличници", дето... оф, не знам как да се изразя, щото все ще излезе, че е грубо. Абе, смотани си бяха, смотани си останаха. Нямаха гаджета, нямат половинки, нищо...

Има такава порода....
Въпросът е, че никой не знае със сигурност как се чувстват.
Ние само си приказваме и предполагаме....
Но едва ли им харесва, че са такива....Просто в един момент се примиряват и някак започват да генерират някакво самодоволство и самодостатъчност....Наистина се получава компенсаторен механизъм сякаш....

Има и друго...На някои им внушават такова чувство за превъзходство над останалите, че от деца започват да защитават едни пенсионерски позиции за живота....

# 177
  • В Космоса
Ами Аржан няма ли това предвид. Аз малко набързо му прочетох поста и тук там някое друго мнение, но смятам, че има една порода "отличници", дето... оф, не знам как да се изразя, щото все ще излезе, че е грубо. Абе, смотани си бяха, смотани си останаха. Нямаха гаджета, нямат половинки, нищо...

Има такава порода....
Въпросът е, че никой не знае със сигурност как се чувстват.
Ние само си приказваме и предполагаме....
Но едва ли им харесва, че са такива....Просто в един момент се примиряват и някак започват да генерират някакво самодоволство и самодостатъчност....Наистина се получава компенсаторен механизъм сякаш....

Съгласна. Peace

# 178
Защо ли някои от писанията ми напомнят на приказката за лисицата и гроздето. Някои наистина по-далеч от носа си не виждат. ТЕ смятат, че някой е нещастен или самотен и изобщо не се замислят, че може изобщо да не е така.... Вярвайте си.

# 179

Хепи, ти говориш за различно нещо тук. Не по-малко партньори, а никакви. И тук не става дума за липса на приятели и социални контакти, а за липса на интимен партньор. Мисля, че tonkabonka  ме разбра. Близо 30 години, нито един интимен контакт, това е сигнал. И понеже по някакво стечение на обстоятелствата познавам някои такива хора, ми прави впечатление, че всичките още от малки са посветили цялото си време на учене, а може и на зубрене, не мога да знам как всъщност учат. Това от своя страна е довело до едно затваряне и озлобление и в крайна сметка фактите са, че до днес те са сами. Не без приятели, а без партньор до себе си. Съвсем не твърдя, че всички хора, които залягат над ученето следва да са самотници или девствени. Но понякога патологичното учене и и пълното себеотдаване на такова учене, води до изолация, а оттам в един момент - и до самота. Понякога, не винаги разбира се. По-ясно от това не мога да се изразя.

Aз познавам такъв човек, който не е голям зубрач, но е много умен и на много високо ниво, който не заради много учене не е имал интимни контакти, а заради други стечения на обстоятелствата. Не бих казала, че е виновен за това. За съжаление и при него озлоблението е налице, а е много готин човек. Изпитвам съчувствие към такива хора, но те не са виновни за съдбата си, такъв край им се е паднал, не знам как да го кажа, надали заради учене избягват секс и надали не искат да го правят, просто... са по-различни, не са свалячи някакви, вълнуват ги по-различни теми, трудно намират хора на своята вълна. Това не ги прави по-некачествени хора, напротив. Просто са по-различни.

Общи условия

Активация на акаунт