Частни училища-информативна тема 2

• 64 113
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
А дали е вярно, че в Света София класовете са по 18-20 деца? Вижда ми се множко за ЧУ, при нас са 12.

# 361
  • София
А дали е вярно, че в Света София класовете са по 18-20 деца? Вижда ми се множко за ЧУ, при нас са 12.
Не, 14-16. В ПУК са 12-13.

# 362
14 са в Пук. Нагоре се увеличават, но не знам с колко.

# 363
  • София
Вероятно всяка година леко варира бройката. Когато синът ми беше ПУК, в неговия клас бяха 12 деца, в съседния бяха 13, за другите 2 нямам точна информация. В момента са 16 деца в класа, в другите класове нямам представа точно колко са.

# 364
14 в ПУК, 18 от 1 клас нагоре (в Св.София).
А 12 деца - в кое училище е това? Няма достатъчно кандидати, или?

# 365

Едно време за ПУК в Св. Сф. бяха по 12 деца. Две паралелки по 12 деца. Пак имаше много кандидати, цедката беше жестока.
От 1 клас нагоре вече гледат да са по около 18 деца. През годините има леки промени в бройката. Сега има възможност при освободена бройка в горните класове, да се приеме ново дете, но минава доста изпити и пак има доста кандидати. След 5 клас наистина са малцина, които успяват да минат изпита. След 6 клас вече не приемат. Чувала съм за 1 изключение с много талантливо момиче преди години. Т.е. дори да има свободни места, в 7 клас не ги запълват, а то още в 5-6 клас си е голямо предизвикателство пред новоприетите. Има няколко деца, които познавам - приети в 5-6 клас и перфектно се вписаха, признала съм ги. Толкова труд и бърза адаптация рядко се вижда в наше време. Наистина са невероятни!

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 09:43 от Danybon

# 366
светкавица, наистина ли са по 12 деца?
ПУК бяха първоначално 14, вече са 17/ това за "д-р Петър Берон"/
Толкова го хвалите това " Света София", че направо ме отблъскват всички суперлативи за него, и големият наплив, как всичко е по-по-най-
Още съм в размисъл дали да отидем на изпита за ПУК, ей така, от спортна страст. Нямам намерение да подготвям допълнително детето.

# 367
Аз лично съм много доволна от Света София, но как е по другите ЧУ не мога да кажа, може да има и по-добри, и не чак толкова. Вчера дъщеря ми ме разпитваше за Меридиан 22, има познати там и установих, че не знам абсолютно нищо за това училище. Никой тук не пише за него, нито за ЕСПА, Дрита и мн.други...

# 368
Толкова го хвалите това " Света София", че направо ме отблъскват всички суперлативи за него, и големият наплив, как всичко е по-по-най-

За първи път дори ви забелязвам ника. Така че отблъсната или спечелена - все ми е "тая". Споделям това, което знам и което имам като опит.

# 369
  • София

Едно време за ПУК в Св. Сф. бяха по 12 деца. Две паралелки по 12 деца. Пак имаше много кандидати, цедката беше жестока.
От 1 клас нагоре вече гледат да са по около 18 деца. През годините има леки промени в бройката. Сега има възможност при освободена бройка в горните класове, да се приеме ново дете, но минава доста изпити и пак има доста кандидати. След 5 клас наистина са малцина, които успяват да минат изпита. След 6 клас вече не приемат. Чувала съм за 1 изключение с много талантливо момиче преди години. Т.е. дори да има свободни места, в 7 клас не ги запълват, а то още в 5-6 клас си е голямо предизвикателство пред новоприетите. Има няколко деца, които познавам - приети в 5-6 клас и перфектно се вписаха, признала съм ги. Толкова труд и бърза адаптация рядко се вижда в наше време. Наистина са невероятни!

Според мен подчертаните пасажи са излишни, макар и така хвалебствени, защото не са в отговор на конкретния въпрос. И защото всичко това ние вече си го знаем.
На всички тук отдавна ни е станало ясно какви свръх - супер - гига - мега - ултра таланти   са подбрани да учат в Св. София. Хората само искат да знаят по колко такива има в една парарлека.
И това, че има бол кандидати сме разбрали.  Не че някой питаше за това, или пък за това, какви са условията за прием.

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 18:08 от Prizma

# 370
  • София
Още съм в размисъл дали да отидем на изпита за ПУК, ей така, от спортна страст. Нямам намерение да подготвям допълнително детето.

И на мен ми минаваха същите мисли  Laughing Дали пък да не пробвам детето на изпита ей така, просто "за да си сверим часовника".  

# 371

Училището е "Петър Берон". Не, не мисля, че няма кандидати. От миналата година дори има много желаещи. Просто децата са разделени на два класа (в другата паралелка са пак 12-13) и смятам, че това е оптималния брой, за да може да се работи индивидуално с децата.
Моя близка тези дни е ходила в "Св. София" и са й казали, че класовете са по 18-20 деца. Ами че толкова са и в държавните училища и това много ме учуди.

# 372
Верно тук се пише само за Св. София. Доста добър начин да привличат повече кандидати. Аз научих от темата за училището.
Мен би ми било интересно ако пишеха хора и от други училища, най-малкото за да си сверяваме часовниците кое как е.  

А според мен ако искате спортна страст, се явете на изпитите в НУКК и Шилер.

# 373
Prizma, това са моето мнение, моят изказ, моите наблюдения. Приеми го като твоето мнение за вашите "богове" и "богини". Ти виждаш така нещата във вашата "градинка", аз ги виждам по моя си начин в нашата.

svetkavitsa, досега никога не са били при нас 20. Нашият клас обаче е достигал до 19. Другият беше 17. Т.е. долу-горе, както писах, около 18.

# 374
  • София
Prizma, това са моето мнение, моят изказ, моите наблюдения. Приеми го като твоето мнение за вашите "богове" и "богини". Ти виждаш така нещата във вашата "градинка", аз ги виждам по моя си начин в нашата.

Не оспорвам мнението ти, нито стилистиката ти, но никой не питаше за мнение, а за бройка.
Виж поста на Жасмин, беше точно над твоя. Тя е схванала въпроса. И вече беша отговорила на него. А твоя пояснителен пост какво го предизвика ?!

Защо смяташ, че някой търси нещо повече ?!
Както виждаш и от реакциите на другите потребители, вече идва вповече това непрестанно избутване на Св.София в центъра на вниманието.

А и тази тема е обща "градина", за разлика от онази другата тема, която си е наша и именно това е предназначението й.

Последна редакция: сб, 25 яну 2014, 18:53 от Prizma

Общи условия

Активация на акаунт