Позитивен човек ли съм?

• 9 551
  • 188
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Иначе да сервилничиш, да угодничиш и кимаш одобрително при откровени несправедливости, за да извлечеш служебни ползи или да градиш някакъв образ за пред хората, не го разбирам. И със сигурност ще обереш негативите с директния си подход. Изпробвала съм го.

Така де, ама например ако някой любезен лос ти е работодател например, какво правиш? Или масата напуска масово... мхм.

# 151
Иначе да сервилничиш, да угодничиш и кимаш одобрително при откровени несправедливости, за да извлечеш служебни ползи или да градиш някакъв образ за пред хората, не го разбирам. И със сигурност ще обереш негативите с директния си подход. Изпробвала съм го.

Така де, ама например ако някой любезен лос ти е работодател например, какво правиш? Или масата напуска масово... мхм.
Е, там е ясно.

# 152
  • София
Нито съм масата, нито имам работодател.

# 153
Гледам, бая народ се позовава на "представителната" класация на държавите, мереща и подреждаща нациите по света според къде са най-щастливи (каквото и да означава това) и се жалват с тъжен хленч, че Булгаристан било до Афганистан... (Преди време даваха по телевизоРА, гледали сте Wink)

Любезно ви напомням, че на първо място в класацията беше... Ямайка! Yeah, man... #Silly

На карибите, с ром, пури, и в чаровната компания на Мери Джейн, как да не си щастлив, даже и тропически бури и урагани не могат ми развали настроението. Нищо, че ще си живея в колибка на плажа, без ток, вода и пукнат долар, все някой ще мине и нещо ще почерпи. Те и в Куба тъй се веселят. А ние тука да мислим позитивно, и да не се ядосваме! Sunglasses

# 154
  • В Космоса
Ай, че яко го описа.  Crazy Точно ми се ще да живея на някое подобно джа плейсче. Ще съм най-щастливият човек! Sunglasses

# 155
Колкото по-примитивно живее (редактирам: по-удачно е "примитивно мисли") един човек, толкова по-щастлив е. В общия случай живее ден за ден, тук и сега, без да тормози мозъка си с екзистенциални въпроси.
Има хора, за които това, че за вечеря е била пълна трапезата им и самата вечеря е минала ведро и приятно, е самото щастие. А за други същото това нещо е просто задоволяване на хранителната потребност (една от низшите, първични потребности) и се нуждаят от съвсем други стимули, за да се самоопределят като доволни и щастливи.

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 10:45 от mariposa de noche

# 156
Познанието ни прави нещастни- днес, превъртайки каналите чух тази истина и се замислих колко вярна е тя.

# 157
Познанието ни прави нещастни- днес, превъртайки каналите чух тази истина и се замислих колко вярна е тя.
Има нещо вярно.

# 158
Освен познанието и  материалното също.
Какво му трябва на един пич от Ямайка, за да е щастлив и какво на един от Ямбол?

# 159
Освен познанието и  материалното също.
Какво му трябва на един пич от Ямайка, за да е щастлив и какво на един от Ямбол?
лято
А пича от Ямайка е освободен роб и вече не бачка нищо,
а този от Ямбол още си бачка и не е освободен...мда. Как да  е щастлив?

# 160
  • София
Между другото не бих искала да придавам изцяло черни окраски на "позитивните". Ясно ми е, че са си намерили начин да се справят с реалността, просто този начин не е моят. Оправям си се чудесно с цинизъм и черен хумор и съм далеч от "нещастна".
Да не говорим колко не е възможно нещата да са черни и бели, позитивни - негативни, добри - лоши и щастливи - нещастни. Stop

# 161
  • София - Рим и обратно
Боже, обожавам черен хумор! Тоест, за мен съществува само той Laughing.
Но, Елице, мисля че все още смесваш нещата. Склонността към цинизъм и наричането на нещата с истинските им имена далеч не е негативизъм, напротив. Както беше писал някой нагоре, и аз съм много съгласна, това е начин да си в мир със себе си и със своите недостатъци. Защото позитивизмът за мен е именно това. Негативните мрънкала смятат себе си за идеални, а всички други за лоши, зли, грозни, завистливи и т.н., дето само им пречат на щастието Simple Smile.
Ла Катрала е на много верен път в разбирането на позитивизма, според мен. Трудно ми е да й го призная, но е така Laughing.
И не, онези нахъсаните по "позитивното мислене" и купуващи наръчници за успешни хора са просто едни надути балони, жалки са. Малко ако ги настъпиш, точно тези вадят бая дълги и мръсни нокти.

# 162
  • София
То всеки ги "смесва", защото влага различни нюанси в понятията.

# 163
Да, позитивен човек съм - вярвам, че с глобалното затопляне /ако не бъде заменено от глобално застудяване/ и прогресивното обедняване на нацията, скоро в България ще стане като в Ямайка.    Nature Sunny Drunk smile3546   Party

# 164
Да, позитивен човек съм - вярвам, че с глобалното затопляне /ако не бъде заменено от глобално застудяване/ и прогресивното обедняване на нацията, скоро в България ще стане като в Ямайка.    Nature Sunny Drunk smile3546   Party
Ако топлофикация фалира това вече ще направи много българи истински щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт