Позитивен човек ли съм?

• 9 563
  • 188
  •   1
Отговори
# 120
... но бъдещето не го мисля много. Защото вярвам, че то е вече измислено.  Peace

Наистина ли?
Ако аз се науча на това, може да успея да стана по-позитивна?
Предпочитам да действам, само с мислене и оптимизъм не става.

# 121
Сама направи невъзможното да фокусираш върху себе си цялото негативно внимание на Клюкарника, ако се не лъжа.

ooooh!

# 122
Кърт Вонегът има есе, в което описва връзката между депресията, психическите разстройства и писателския талант. Според него, склонността към депресия е необдходимо но не достатъчно условие за писателска дарба. Кърт Вонегът е депресар с нежна душа, както може да се види в книгите му. Според есето, нужен е прериферен аутсайдерски поглед върху света, за да можеш да напишеш нещо оригинално. Simple Smile Ще се опитам да намеря точни цитати. Така, че депресарките да се пробват в това поприще.

# 123
Ако прочетеш поста ми внимателно, ще видиш, че точно това съм казала.
...
Позитивизмът е най-ценното качество, което човек може да притежава. Но не икуствен позитивизъм, а именно силата на духа и на ресурса ти.

Аман, не се опитвах да споря с теб. Допълвах.

Да, наистина позитивизмът е от жизнено важно значение - позитивно настроените хора живеят по-дълго и по-добре.

# 124
Кърт Вонегът има есе, в което описва връзката между депресията, психическите разстройства и писателския талант. Според него, склонността към депресия е необдходимо но не достатъчно условие за писателска дарба. Кърт Вонегът е депресар с нежна душа, както може да се види в книгите му. Според есето, нужен е прериферен аутсайдерски поглед върху света, за да можеш да напишеш нещо оригинално. Simple Smile Ще се опитам да намеря точни цитати. Така, че депресарките да се пробват в това поприще.
Е-аз пък не вярвам някой да иска да чете литература написана от силно "позитивни" личности с "позитивни" идеи. Освен може би "как да се държим във висшето общество"  или препоръки за здравословно хранене.
Ако човек малко от малко разбира от литература е наясно, че за това се иска сложна и доста преживявала личност, за да може аудиторията ако и да не хареса книгата, то поне да стигне до последната страница.

# 125

Ако човек малко от малко разбира от литература е наясно, че за това се иска сложна и доста преживявала личност, за да може аудиторията ако и да не хареса книгата, то поне да стигне до последната страница.

Да, обаче тъй като масово никой нищо не разбира от литература, затова позитивните книжлета са почти единствените купувани книги през последните години от нашего брата. Една позната така каза  Joy наистина, моя приятелка е собственик на малка книжарница и сподели такива впечатления. Говоря за книги тип Хорхе Бокай и "365 мисли от Тайната с илюстрации"(последната си я измислих, но съм виждала подобни). Или "Монахът, който продаде своето Ферари" и сие.

# 126
Е-аз пък не вярвам някой да иска да чете литература написана от силно "позитивни" личности с "позитивни" идеи. Освен може би "как да се държим във висшето общество"  или препоръки за здравословно хранене.

e paolo cuelho къде го забрави. иначе представи си "Престъпление и наказание" или "Игрок" в стил позитивно мислене Simple Smile) Но Кърт Вонегът си е светъл депресар. има много странно съчетание на  комедия и драма в писанията му.
Той пак в есе беше писал, че е депресар, но заразявал с оптимизма си околните. Жена му (втората му жена и тя някаква творкиня) все казвала, че не издържала повече и иска развод и той все я убеждавал, че нещата ей сега ще се оправят и да изчака малко, ей сега щяа да види светлина в тунела Simple Smile) и тя чакала милата.

Иначе Кърт Воннегът е клинично диагностициран с депресия. Достоевски пък е бил съвсем неуред. Лондон се самоубива и тн и тн.  Буковски и той алкохолико суициден. Абе колкото писатели, толкова перковци.

# 127
Уж в темата за позитивизма трябва да сме по-позитивни,обаче стана
обичайната заяжданка и изясняване на отношения "ти мене уважааш ли ме"
защо все така се получава след n-та страница на всяка тема,че всеки иска
да надцака другия и да се изкара по-умен  и по-красив и по-слаб и по-по най

Само не Кърт Вонегът. TiredСори,но това е най-голямата тъпотия,която съм чела,например
Закуска за шампиони .... или аз съм тъпа и не му схващам замисъла

# 128

Само не Кърт Вонегът. TiredСори,но това е най-голямата тъпотия,която съм чела,например
Закуска за шампиони .... или аз съм тъпа и не му схващам замисъла

Ох аз го обожавам и една от най-големите ми гордости е, че съм го виждала наживо Simple Smile Закуска за шампиони е гениална.

# 129
  • София
OX'AMAH, отиваш в смешките. Laughing

# 130
В.Н.ей,на смея да напиша ,че съм позитивен човек.
Това ми помага да приема и преодолея житейските гадости.
Hug
Уютно при теб !

# 131
  • вятър в маслините, вятър над хребета
А това за прямотата...наистина ли смятате за голямо геройство да изпляскате на някого мнението си, дори да не ви го е искал? И да се наричате прями и директни? За мен това може да се нарече само липса на възпитание.
Не. Мнение давам, когато ме попитат или в разговор по конкретната тема. Но при общуване с друг човек ако не съм съгласна с него, няма да кимам възторжено с глава. Ако не одобрявам поведението му, ще му го кажа (негово си решение какво ще прави след това). Не мисля, че е липса на възпитание да реагираш на невъзпитание отсреща.

# 132
Не. Мнение давам, когато ме попитат или в разговор по конкретната тема. Но при общуване с друг човек ако не съм съгласна с него, няма да кимам възторжено с глава. Ако не одобрявам поведението му, ще му го кажа (негово си решение какво ще прави след това). Не мисля, че е липса на възпитание да реагираш на невъзпитание отсреща.

Ако става въпрос за нещо, което тотално ми нарушава светогледа и засяга други същества, не само ще го кажа, но и още нещо  Simple Smile Примерно, ако разбера, че събеседникът ми е ловец  Close
Аз разбрах директността за ситуации, които не ме касаят- примерно, новата рокля на колежката, която е в убийствено неподходящ за нея цвят  Laughing Няма да призная какво мисля и с пистолет на челото, защото така или иначе, тя вече я е купила. Ако и кажа какво мисля, най-много да я разстроя и в гардероба и да се появи една излишна дреха.

# 133
За цветове и модели на дрехи и аз не бих досаждала с мнението си,ако не ме питат-
още повече ако вече е купена роклята

# 134
  • София
Ама, Елиас, няма и да я насърчаваш колко е страхотна и как я отваря тоя цвят, нали?
Иначе свръх позитивна ще ми дойдеш. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт