Позитивен човек ли съм?

• 9 529
  • 188
  •   1
Отговори
# 105
Иначе по темата. Не съм особено позитивен човек. Леко съм серт, не мога да си прикривам отношението към хора, които не харесвам, не съм способна дори на елементарна дипломация, лицемерието ми е чуждо.
Изброените тук качества за мен са изцяло положителни. Не носят позитиви на преносителя, но пък със сигурност му помагат да е в мир със себе си.
И аз мразя мишкуване, лицемерие, приказчици за трети лица, и съм установила, че във всички случаи, в които съм се старала дипломатично да мълча, съм бъркала. Не че като казвам нещата направо особено печеля, но поне не ме яде отвътре.

Абе, аз вече два месеца съм в ужасна немилост и стрес заради изказване на мнения на шефа ми. да бях си мълчала, защо защо...

# 106

но наистина тези "фейк" позитивисти, които са агресивни позитивисти са много изморителни и отблъскващи. кат се почне "чашата наполовина пълна""винаги съм супер" с един изкуствено бодър глас. мен ме отвращават изкуствените хора във всичките им прояви. много често сред американци съм го забелязала това --една изкуствена бодрост. Макар, че вярвам, че американците като нация са наистина по-оптимистични от европейците, въпреки това и фалшивата позитивност също витае сред тях.

Да, много компании се опитват да наложат този стил на работа сред служителите си, което ме вкарва в истински потрес, защото е много нелепо. Добре че поотшумя тази мода.

# 107

но наистина тези "фейк" позитивисти, които са агресивни позитивисти са много изморителни и отблъскващи. кат се почне "чашата наполовина пълна""винаги съм супер" с един изкуствено бодър глас. мен ме отвращават изкуствените хора във всичките им прояви. много често сред американци съм го забелязала това --една изкуствена бодрост. Макар, че вярвам, че американците като нация са наистина по-оптимистични от европейците, въпреки това и фалшивата позитивност също витае сред тях.

Да, много компании се опитват да наложат този стил на работа сред служителите си, което ме вкарва в истински потрес, защото е много нелепо. Добре че поотшумя тази мода.
ох те току измислят нещо Simple Smile)))))))) подозирам, че това са идеи на  тия ПР, които иначе ще са без хляб.

# 108
Дайте някакви дефиниции за позитивизъм и негативизъм, да не се окаже, че някои бъркат позитивизма с лицемерие, а негативизма - с обикновената липса на възпитание и такт  Sunglasses

За себе си мога за кажа, че подхождам към хората винаги усмихнато, открито и добронамерено, обичам да ги хваля и насърчавам - което ми създава образ на позитивен човек. И ми носи само позитиви, защото обикновено получавам същото поведение и отношение в отговор.

Всъщност съм напълно наясно с човешката природа и отношения, не си правя абсолютно никакви илюзии и във всеки момент от всеки очаквам всичко, включително и налудничави реакции - но това не ме прави негативен човек, а просто реалист.

Значи просто си лицемерка, която нарича себе си реалистка. Как го правиш това: "подхождам към хората винаги усмихнато, открито и добронамерено, обичам да ги хваля и насърчавам" докато "не си правя абсолютно никакви илюзии и във всеки момент от всеки очаквам всичко". Значи даваш фалшиви сигнали към околните, че са харесани, защото ги хвалиш, но в същото време ти си реалистката, която очаква "всичко" от тях.  Ужас!

# 109
  • London
Кой каза, че позитивистите не плачат, не умират близките им, не скърбят ??? Това, че целия свят не е научил не означава, че тия неща не им се случват. Те се случват на всеки, разликата е в преодоляването им и в приемането им. Софи, винаги когато мой приятел или близък ми поиска съвет го зареждам с позитивна настройка, но това се случва само когато е поискана помощ, съвет и подкрепа. Отделно сама виждаш как много хора се дразнят като им разтълкуваш проблема през призмата на позитивното мислене, после ще си видиш съвета в ''Най-дразнещите съвети евър'' с 3-4 епитета покрай него за благодарност.

# 110
Е, точно ти пък не виждам защо мрънкаш за цитатите в Дъ бест какво беше "евър". Сама направи невъзможното да фокусираш върху себе си цялото негативно внимание на Клюкарника, ако се не лъжа.

# 111
Значи просто си лицемерка...  Ужас!

За най-голямо взаимно щастие никога няма да се срещнем, така че се чувствай спасена от този "ужас"  Joy

А постовете ми можеш да подминаваш спокойно, както правя аз с твоите  Peace
И моля, недей да ме засипваш както преди години с драматично-застрашителни ЛС, защото съм те блокнала по потребителско име.

# 112
Според мен тия "позитивните" накрая от толкова репресирани емоции накрая грабват пушкалото и ги четем по вестниците.
Оптимизмът е донякъде генетично обусловен. Но в по-голямата си част е резултат от "възпитание"/практика и жизнен опит. И тук не става въпрос за подтискане на негативните емоции, а за изживяването им и освобождаването от тях. За способността да живееш в сегашно време.

Американците са научени да гледат на живота по друг начин. Със сигурност има и такива, които се преструват на оптимисти - неколцина мои колеги са такива. По очите им личи, че не се усмихват от сърце. Но повечето хора наистина са естествено ведри и приветливи.

# 113
Аз съм позитивна и приятелите ми са направо болно позитивни. За мен хората по дефолт са добри.

Обаче пак ме учудва това с какви колеги и роднини сме се били обграждали? Нима ние си избираме колегите и роднините?  newsm78 newsm78 newsm78

Но според мен позитивизъм и оптимизъм са различни неща. Болен оптимизъм не ме тресе. Живея в настоящето, оценявам това, което имам, но бъдещето не го мисля много. Защото вярвам, че то е вече измислено.  Peace

# 114
Определено позитивизмът и оптимизмът са различни неща.
Позитивистка съм ,но реалистка.Така мога да се радвам и на "дребните" неща.

# 115
Значи просто си лицемерка...  Ужас!

За най-голямо взаимно щастие никога няма да се срещнем, така че се чувствай спасена от този "ужас"  Joy

А постовете ми можеш да подминаваш спокойно, както правя аз с твоите  Peace
И моля, недей да ме засипваш както преди години с драматично-застрашителни ЛС, защото съм те блокнала по потребителско име.

Ха! Реакция на "реалиста". Голям майтап. Чувствата ни за взаимни, защото ако си спомняш добре, ти писа писма, и не само на мен. Две от най-злобните си ги пазя и ги показвам отвреме навреме като учебникарски случай на това какво прави анонимността в интеренет, която хората си мислят, че имат. Но за мен няма значение, важното е, че представата ти за "реализъм" съвпада с определението за "лицемерие". И това няма как да се отрече, тъй като аз цитирам твои думи.
И...
ще подминавам само когото аз искам. Ако искам ще го подминавам, ако искам и ще го подритвам поминавайки, както правя с теб сега.

# 116
Ако искам ще го подминавам, ако искам и ще го подритвам поминавайки, както правя с теб сега.

smile3560 Мечтай си

# 117
Според мен тия "позитивните" накрая от толкова репресирани емоции накрая грабват пушкалото и ги четем по вестниците.
Оптимизмът е донякъде генетично обусловен. Но в по-голямата си част е резултат от "възпитание"/практика и жизнен опит. И тук не става въпрос за подтискане на негативните емоции, а за изживяването им и освобождаването от тях. За способността да живееш в сегашно време.

Американците са научени да гледат на живота по друг начин. Със сигурност има и такива, които се преструват на оптимисти - неколцина мои колеги са такива. По очите им личи, че не се усмихват от сърце. Но повечето хора наистина са естествено ведри и приветливи.
Ако прочетеш поста ми внимателно, ще видиш, че точно това съм казала. Генетично им е на американците да са по-оптимистични, това е така.
Културно и исторически американците са възпитавани именно в това - всичките им рол моделс са селф мейд хора.
Но не може да се отрече фалшименто подходът им за някои неща.
 Българите също са възпитавани в силата на духа, но по много по друг начин. Малко по-концентрирани върху оцеляване...
Но другото е и разликата в културата - там е прието точно един по-изкуствено нахъсан "хайпър" позитив маниер.
например, виж разните сейлзмени --когато в българия някой се опитва да продава тиган на незнам си каква технология по американски маниер с някакви гръмки грандомански слова, това просто не върви, не се котира. В България културата е друга и маниерът е друг. Например, ако Меркел започне да прави речи тип "Обама" целият немски народ ще й се хили.
Не става дума за ведри и приветливи хора, всеки може да е ведър и приветлив, според мен идеята е какво е вътре в теб и дали си цялостен и в синхрон с това, което е вътре в теб или дали се насилваш за да проектираш фалшив имидж.

Позитивизмът е най-ценното качество, което човек може да притежава. Но не икуствен позитивизъм, а именно силата на духа и на ресурса ти. Но позитивизъм не означава да дрънкаш лозунги с усмивка.

# 118
Леле, колко позитивен разговор  smile3502

# 119
... но бъдещето не го мисля много. Защото вярвам, че то е вече измислено.  Peace

Наистина ли?
Ако аз се науча на това, може да успея да стана по-позитивна?

Общи условия

Активация на акаунт