Позитивен човек ли съм?

• 9 530
  • 188
  •   1
Отговори
# 75
Опитвам се да бъда позитивна,но понеже съм голям реалист и циник,ми е трудно.
Добре че имам здрави нерви и съм спокойна и доброжелателна  и се уравновесяват нещата.

Не обичам  намусените,раздразнителни хора,па били те и супер откровени,
предпочитам ведри и усмихнати, гледащи ме в очите - като американците.
Пък дали са лицемерни,мога да преценя,не съм за един ден пораснала.

Избягвам да контактувам с хора,които приказват  много,а казват малко,
които мрънкат и се оплакват, вечно недоволни.

# 76
  • Другата България
Катрала, и си права ,и не си.
Можеш да си позитивен само към себе си и близките си, да, и за нещата, касаещи вас само и единствено.
Но можеш да си позитивно настроен и към заобикалящата те реалност, да не виждаш нещата само в черни краски, да не мислиш все най-лошото, което би могло да се случи, да не си навъсена и намусена евър и да сумтиш за поздрав към околните, гледайки лошо и опитвайки се от всяка ситуация да извлечеш единствено негативи, да виждаш само тях и само лошите черти у хората.Може и да можеш дори и във....кофти ситуация и всеки човек да откриеш нещо положително.Така поне аз ги разбирам нещата.Незнам само дали ги обяснявам правилно.

# 77
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Иначе по темата. Не съм особено позитивен човек. Леко съм серт, не мога да си прикривам отношението към хора, които не харесвам, не съм способна дори на елементарна дипломация, лицемерието ми е чуждо.
Изброените тук качества за мен са изцяло положителни. Не носят позитиви на преносителя, но пък със сигурност му помагат да е в мир със себе си.
И аз мразя мишкуване, лицемерие, приказчици за трети лица, и съм установила, че във всички случаи, в които съм се старала дипломатично да мълча, съм бъркала. Не че като казвам нещата направо особено печеля, но поне не ме яде отвътре.

# 78
Иначе по темата. Не съм особено позитивен човек. Леко съм серт, не мога да си прикривам отношението към хора, които не харесвам, не съм способна дори на елементарна дипломация, лицемерието ми е чуждо.
Изброените тук качества за мен са изцяло положителни. Не носят позитиви на преносителя, но пък със сигурност му помагат да е в мир със себе си.
И аз мразя мишкуване, лицемерие, приказчици за трети лица, и съм установила, че във всички случаи, в които съм се старала дипломатично да мълча, съм бъркала. Не че като казвам нещата направо особено печеля, но поне не ме яде отвътре.

Като изключим доброто старо незлобливо клюкарстване съм съгласна абсолютно.

# 79
  • London
Ами да това е отношението ти към целия живот, аз го написах. Peace Но то няма общо с това да го проектираш върху околните, то пак си работи само и единствено за теб. Ако щеш то е начин на живот и възприемане на околния свят. Примерно днес те уволняват, 90% от форумците ще се запътят в темата ''Тъжна съм'' и ще почнат едни тиради. Позитивния човек ще си каже ''Майна му, всяко зло за добро. Мен ме чака по-добра работа''. Друг пример е ужасната негативна тема ''Най-дразнещите съвети евър'', там позитивни хора ли пишат И да следиш подобна тема каква положителна емоция ти носи освен надъхване в отрицателния смисъл на думата? Е със сигурност мен съвет досега не ме е подразнил нито пък ще тръгна да се обяснявам колко съм тъжна, депресирана в една или др. тема във форума за тази цел, които са сборище на кофти емоции. Позитивния човек не ги обича тия неща и не изпада в такива дупки. PeaceНе знам вече и аз как да го обясня, то просто трябва да се почувства не да се обяснява.

# 80
  • В Космоса

А защо позитивен го съпоставям на лицемерен и изкуствен?
Защото са ми измислени тия щастливо-положителни образи, леко превъзбудени като приемащи допълнителни стимуланти, ведри и отворени към всички. Айде молим ви се, няма такъв филм, винаги се е оказвало фасада.

Въобще не си срещата тогава наистина позитивен човек. Изобщо не е задължително да го играе щастливец неземен, нито добряк непременно притичващ се на помощ на всички. Не е и в образа му типично да е превъзбуден и подскокливо-оживен. Но виж ведър, просто ведър! Приемащ неприятните неща с една идея по-леко от останалите, с оптимизъм, че ще бъде наред... Приятен човек. Определено!

# 81
И аз с годините започнах всичко да си казвам- изпльоквам си го(тактично,но прямо) и ми олеква , а като бях малка все нещо ме беше срам...

# 82
Ами.... първият път когато трябва да говоря с непознати хора тяхното мнение е,че съм лоша,надута,рязка(факт,директно си казвам всичко,макар на някой да не се харесва) и ей такива неща,като ме опознаят(ако допусна) казват ,че съм свежарка, много позитивна и ухилена Rolling Eyes Не знам на кое да вярвам Mr. Green  Според настроението и влиянието и решенията на Вселената.

А бащата на детето ми ме описва като кротка,спокойна змия,стига да не си ѝ в периметъра ,а не дай Боже пък да настъпиш  Mr. Green Naughty

# 83
И аз с годините започнах всичко да си казвам- изпльоквам си го(тактично,но прямо) и ми олеква , а като бях малка все нещо ме беше срам...
Аз пък си го изпльоквам директаменте, после се замислям.. newsm78

# 84
Научих се.
И се досамообучавам с всеки изминал ден.
Така ми е по-лесно, по-хубаво и по-приятно.
Откакто го осъзнах - почистих из основи живота си от всички, които ме натоварват с негативизмът си. Общувам от тях единствено с майка си..за нея само правя компромис..
И странно - изведнъж започнах да срещам само позитивни и приятни хора..Wink

# 85
При мен нещата са сложни.
С непознатите и не толкова близки хора съм много позитивна, но когато съм в свои води негативея.
Та нищо чудно "Кафе с мед", хората ако не те познават достатъчно, да са забелязали само положителната ти страна, което пак си е постижение де.
Има хора, които още с първото впечатление те отблъскват веднъж завинаги.

# 86
  • София

Защото са ми измислени тия щастливо-положителни образи, леко превъзбудени като приемащи допълнителни стимуланти, ведри и отворени към всички. Айде молим ви се, няма такъв филм, винаги се е оказвало фасада.

Те СА на стимуланти, макар и не химически. Гледат редовно да си вземат дозата от разни "духовни" четива и видеоматериали и предъвкват постоянно едни и същи думички. Много внимават да не ги хване абстиненцията, защото при такива позитивисти неизбежно идва депресията. Те са вярващи, готови с огън и меч да поддържат вярата си, а всеки, който не е напомпан като тях веднагически бива обявяван и му се намила колко е негативен. Направо тръпки ме побиват дори докато го пиша.

# 87
Aнди, за сектанти ли говориш??

# 88

Те СА на стимуланти, макар и не химически. Гледат редовно да си вземат дозата от разни "духовни" четива и видеоматериали и предъвкват постоянно едни и същи думички. Много внимават да не ги хване абстиненцията, защото при такива позитивисти неизбежно идва депресията. Те са вярващи, готови с огън и меч да поддържат вярата си, а всеки, който не е напомпан като тях веднагически бива обявяван и му се намила колко е негативен. Направо тръпки ме побиват дори докато го пиша.

А те тия са луди,фанатици. И мен ме побиват тръпки.

# 89
  • London
А аз се чудя тук форумната диагноза каква е щом всяка втора тема започва с ''дразня'' и се пълни на талази и всеки навива пружината на предходния дразнещ се. Joy

Общи условия

Активация на акаунт