Позитивен човек ли съм?

• 9 540
  • 188
  •   1
Отговори
# 60
Защо? Ти и такова усещане създаваш, поне от прочетеното във форума. Бъди си такава. Хубаво е да има повече такива хора.

# 61
Ммм, не е задължително, но ако си жена трябва да е gentille.
Жена си, нали? Embarassed

# 62
  • София
Забелязала съм, че като ми се каже за някой, че е "позитивен", "добър" или "nice", "gentille",
най-често това е най-хубавото и интересно което може да се каже за тях. По-рядко се оказват непредсказуеми- > опасни  конформисти, без собствено мнение, плод на оригинална мисъл, които с детска радост, ти скачат на гърлото, когато най-малко очакваш. Та, аз от позитивни бегам надалече.
За себе си съм чувала всякакви неща, някои даже са верни.

Много точно! Според мен това са хора с доста изразени психопатични черти, които умело прикриват.  Аз също бягам от позитивните, защото колкото пъти ми се е случило да общувам с такъв, все се е оказвало, че е вълк в овча кожа.

# 63
Аз пък познавам хора, които са хипер усмихнати, все нещо хубаво
се опитват да правят, а всъщност са walking disaster area.
Joy
Да не са ги пуснали от лудницата?

# 64
  • Казанлък of all places
Ммм, не е задължително, но ако си жена трябва да е gentille.
Жена си, нали? Embarassed
Tи на френски, нали? Simple Smile
"Гентил" са капки за очи, бре!

Да ми кажат за някого,че е добър човек е все едно нищо да не ми кажат за него.  Същата работа с позитивизма. Безумна работа.

# 65
  • В Космоса
Най-болно ми става е от такива теми, в които се отрича добротата като нещо безлично, скучно, та дори ненормално. Confused
Не съм за тези времена. Naughty 
Искам само добри хора пък аз около мен. Само аз да съм лошата. Crazy Twisted Evil

# 66
  • Другата България
Има и добри хора, наистина. Но света се изроди, народа обедня, оголя, бедните станаха още по-бедни и нормално ги обзе злоба към другарчето или съседа, който има 2 лв. повече  Confused

# 67
  • София
Аз пък не виждам общото между добър и позитивен, защо ги смесвате? Rolling Eyes

# 68
И аз не разбрах как точно се тълкува позитивен ?
За да отговоря .

# 69
  • London
Аз пък не виждам общото между добър и позитивен, защо ги смесвате? Rolling Eyes

Peace Жалко е, че хора, които не са наясно с понятията обсъждат позитивизма. Няма общо много ясно... Peace

# 70
  • В Космоса
Аз не смесвам добър и позитивен, просто се сетих за тази тенденция да се отрича добрината и като се спомена отново реших да споделя мислите си...

# 71
  • Другата България
Ами и аз така, и коментирах твоя пост, но този мерак все да се гледа другия кво /не/написал...от хората, които са наясно Mr. Green

# 72
  • London
Ми не то някои хора дадоха примери с колеги дето все искали да помогнат, някои все се хилели и тн, били лицемери. Това също няма общо с позитивното мислене. Просто изначално по-голямата част от темата е в някаква грешна посока. Това, че си последовател на позитивното мислене не те прави Майка Тереза, нито вечния помагащ и загрижен за околните. Позитивизма е като цяло за живот, битие, начин на мислене за събития и действия, случки и постигане на собствени цели. Това, че съм позитивна не значи, че ще беля яйце на Минка и ще й правя през час услуги. Не бъркайте нещата, аз съм позитивна в моята призма, във връзка с моя живот и цели, по отношение на цялата абстракция, която ни заобикаля. Това няма нищо общо с това да го пренасяш върху др. хора. То си работи за теб, всеки сам си изгражда своя позитивизъм, чуждия не играе роля в случая.Peace

# 73
  • София
А какво значи добър? Интересно ми е.

Иначе по темата. Не съм особено позитивен човек. Леко съм серт, не мога да си прикривам отношението към хора, които не харесвам, не съм способна дори на елементарна дипломация, лицемерието ми е чуждо. Но не се смятам за лош човек, за добър не зная, може би ако дадете определение, ще мога да преценя.

А защо позитивен го съпоставям на лицемерен и изкуствен?
Защото са ми измислени тия щастливо-положителни образи, леко превъзбудени като приемащи допълнителни стимуланти, ведри и отворени към всички. Айде молим ви се, няма такъв филм, винаги се е оказвало фасада.

# 74
  • В Космоса
Ето още в началото на темата го коментирах и аз това:

Цитат
Никога не съм свързвала позитивизма с лицемерие. За първи път тук прочитам, че се прави паралел между двете. Лицемерните усмивки и мазнене си личат и от Космоса. Лицемерието си е лицемерие. Позитивните хора просто възприемат света по-лежерно.

А за добротата, мноо ясно, че няма няква категорична дефиниция и че няма изцяло добри или изцяло лоши хора. Многопластови сме, подлежим на какви ли не транс/де/формации относно поведение и отношение, но си има едни общоприети норми, всички ги знаем какви са, няма що да се правим на чукнати и да се опитваме да размиваме нещата.

Общи условия

Активация на акаунт