Позитивен човек ли съм?

• 9 560
  • 188
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Касита, мислиш ли, че на касиерката много й пука дали всичко е наред? Едва ли, защото от нея нищо не зависи. А на другите от опашката дори може да дадеш положителни емоции - много обичам някой гласно да изкаже мнението, което аз по някаква причина не съм.
Така че тя не е лицемерна заради себе си, а защото са й наредили.

Аз съвсем машинално казвам на маршруткаджията "Лек/приятен ден", но така съм свикнала, а пък и съм благодарна:
1. че ми е спрял, след като практически и без мен е нямало място (и съм пътувала в поза, дето и в Камасутра я няма)
2. че слизам от въпросното МПС, особено ако времето е хубаво

# 46
Аз пък познавам хора, които са хипер усмихнати, все нещо хубаво
се опитват да правят, а всъщност са walking disaster area.

# 47
Аз пък познавам хора, които са хипер усмихнати, все нещо хубаво
се опитват да правят, а всъщност са walking disaster area.
Имам една позната - много усмихната, много позитивна, непрекъснато иска да помогне, добра, състрадателна, принципна, направо слънце. На пръв поглед. На втори поглед е човек, който държи да контролира всичко, да налага мнението си, да съди хората и да ги квалифицира, но всичко това е така замаскирано, че направо ми се повдига като почнат да ми обясняват коооооолко добър човек е всъщност.

# 48
  • София - Рим и обратно
А, тия дето непрекъснато държат да помагат, те са си такива манипулатори, че нямам думи Laughing. Насила ще ти помагат ако трябва, само и само после да си им благодарен, а дори и задължен. Имам такава позната и аз.

# 49
Много внимавам за хора, които се определят като "добри".

Предпочитам хора, които не се смятат за добри, но се стремят да
действат в позитивна посока. Дори и не са се фиксирали да "правят добро",
защото така се стига и до ада...

# 50
  • Другата България

Имам една позната - много усмихната, много позитивна, непрекъснато иска да помогне, добра, състрадателна, принципна, направо слънце. На пръв поглед. На втори поглед е човек, който държи да контролира всичко, да налага мнението си, да съди хората и да ги квалифицира, но всичко това е така замаскирано, че направо ми се повдига като почнат да ми обясняват коооооолко добър човек е всъщност.
Shocked Описа колежката......нЕма такъв контрол-мъж, син, брат, приятели....и все тя най-знае, може, разбира, от всичко и всички, а струи на талази от нея позитивизъм Mr. Green
Явно навсякъде има по една такава Peace но пък според мен положителното тук е това, че имат самочувствие на всичкоразбиращи, докато на мен ми липсва понякога, признавам  си Confused

Последна редакция: чт, 31 окт 2013, 15:47 от Merri_An

# 51
Тази колежка във всички офиси ли работи, че и в моя има една такава.

# 52
Тази колежка във всички офиси ли работи, че и в моя има една такава.

И при мен. Във всяка ситуация се навира, за да помага.

Аз съм нетърпелив човек и лесно се дразня и ядосвам. Но отдавна научих, че с добро постигам повече, затова правя целенасочени опити да съм любезна и търпелива поне с хората, които са важни.

# 53
Явно навсякъде има такива, успокоих се, че не е феномен Laughing
А най-много мразя като да речем на някого му се наложи да помогна с нещо и след това получа възклицанието от нея - Тоооолкова си добра! ooooh! Joy Винаги ме избива на темерутство и отказ повече да помогна на когото и да било Laughing

# 54
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не съм твърде позитивна. Умерен песимист съм, така дребните радости стават по-сладки.

# 55
Мнозина от хората, които ме познават лично, ме квалифицират като "душичка", "слънце", "добър човек", не рядко и "наивен човек". Повечето от тези черти по пътя на логиката се връзват по-скоро с позитивен, отколкото с негативен човек. Навярно на мнозина, които са ме срещали единствено по страниците на форума, последното им звучи неправдоподобно, но обяснението всъщност е, че навън  не се случва да имам допирни точки с определени типове характери, каквито аз лично мога да срещна само тук, и съответно извън форума не проявявам черти от характера си, каквито проявявам тук. Това е според преценката на околните. По моята собствена преценка по-скоро се смятам за реалист, не бих казал, че съм позитивен човек, защото винаги назовавам нещата директно с точните им имена, често съм неудобен някому, а това едва ли остава усещане за позитивност, особено у настъпания по мазола.

Кое ни пречи да се обграждаме с хора на нашата вълна и да виждаме в тях по-скоро приятните черти, които ни импонират?

Не е възможно винаги да се обграждаме от приятни за нас хора, които да са на нашата вълна. Най-малкото, когато се налага да общуваш с много хора, това просто е невъзможно.

# 56
Забелязала съм, че като ми се каже за някой, че е "позитивен", "добър" или "nice", "gentille",
най-често това е най-хубавото и интересно което може да се каже за тях. По-рядко се оказват непредсказуеми- > опасни  конформисти, без собствено мнение, плод на оригинална мисъл, които с детска радост, ти скачат на гърлото, когато най-малко очакваш. Та, аз от позитивни бегам надалече.
За себе си съм чувала всякакви неща, някои даже са верни.

# 57
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Забелязала съм, че като ми се каже за някой, че е "позитивен", "добър" или "nice", "gentille",
най-често това е най-хубавото и интересно което може да се каже за тях.
Има нещо такова.

# 58
  • Варна
Намирам себе си за прекрасен, мил и чудесен човек. И това не ми пречи да изказвам гласно недоволството си от чуждо поведение, изказване или постъпка.

# 59
  • София
Ще взема да си сменя ник-а.... Mr. Green
Много е "найс".....

Общи условия

Активация на акаунт