МЛМ и приятелство

• 29 703
  • 212
  •   1
Отговори
Имате ли приятели, които се занимават с Мулти Левъл Маркетинг?
Опитвали ли са се да ви предложат да станете част от схемата или да ви предложат продукт?
Още ли са ваши приятели?
Къде смятате, че са границите между желанието за забогатяване и приятелството?
Бихте ли приели неизгодна за вас оферта, за да угодите на приятел?
След един вчерашен разговор с приятел, всички тези въпроси се въртят в главата ми и хем ми е странно, че най-малкото от този човек съм очаквала подобни предложения, хем се питам бих ли могла да бъда на негово място и как бих постъпила.

# 1
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не съм сигурна, че знам значението на понятието, но ако е нещо от типа на каталожната козметика- имам приятелка, представител на "Орифлейм". Опита се да ме вкара в мрежата, в един момент ми дойдоха повечко разговорите на тази тема, но съвсем културно си се разбрахме и не съм се чувствала нито използвана, нито манипулирана. Но става въпрос за ного близка приятелка, може би ако нямахме изградени взаимоотношения, щеше да е друго.

# 2
  • Tам през Атлантическия океан
Aй  ooooh! имаме , по-скоро е приятел на наши много добри приятели , ужас  Rolling Eyes

Присоса ни , лекция ни изнесе и т.н. слатанати , аз през цялото време бях любезен скептик но накрая нищо не казах като мъжа ми поръча 2 опаковки  Mr. Green Crazy

Пълно зомбирене е това , а пича е като облъчен  Sunglasses
Приятелите ни почнаха да се оплакват от него , споделят че се присламчвал към всички техни приятели и предлагал продукта  , повечето като нас , нали е приятел на приятелите ни не му отказвали  Crazy
Пича не е тъп , начетен е  има си основна работа и това което го е зомбирало МЛМ  Mr. Green

Малко са ми странни хората занимаващи се с това  Thinking

# 3
Преди да отворя темата, помислих, че МЛМ е "моят любим мъж" и приятелството.  Joy Може би съм повлияна и от една отдавнашна тема на Бутински.

Последна редакция: пт, 01 ное 2013, 11:29 от Nickkie

# 4
Не съм сигурна, че знам значението на понятието, но ако е нещо от типа на каталожната козметика- имам приятелка, представител на "Орифлейм". Опита се да ме вкара в мрежата, в един момент ми дойдоха повечко разговорите на тази тема, но съвсем културно си се разбрахме и не съм се чувствала нито използвана, нито манипулирана. Но става въпрос за ного близка приятелка, може би ако нямахме изградени взаимоотношения, щеше да е друго.
"Орифлейм" е нещо подобно на това, за което говоря, но поне получаваш продукт за парите си на момента и не се обвързваш дългосрочно.
Докато това, за което идеше ред вчера и ми се е случвало и друг път да ме убеждават е застраховка живот.
И в двата случая хората изглеждаха като облъчени. А вчера приятелят ни беше с придружител, който беше доста обигран и го виждах с периферното си зрение как ме сканира докато слушам лекцията. Като видяха, че трудно ще съберем вноската, която искат на момента, започнаха да ни убеждават колко е изгодно да се занимаваме със същото като тях, колко са удовлетворени и щастливи и как се препитават само с това. Нашият приятел няма дори гадже, но вече се е застраховал, в случай, че претърпи злополука или смърт.
Струва ми се, че от самото начало зарибявката беше самата работа, а не толкова застраховката, защото започнаха от 9 кладенеца вода да вадят, да ни разпитват какво работим, как се чувстваме и пр. подробности, които иначе не виждам за какво са им, ако целта е само да ни застраховат.

# 5
Да, все ме омайват да застраховам себе си, имуществото си, мъжа си... Изобщо добри приятели, които говорят все в цифри. Големи цифри. Аз съм мил човек, с мила физиономия и мил говор. Но когато става въпрос за пари съм като акулка, която ще ти откъсне крайник, без увертюри.

# 6
  • София
Случвало ми се е веднъж нещо подобно - моя приятелка ми изнесе подобна лекция, водеше си и още един човек да припява отстрани. Пак ставаше дума за застраховки, техните обаче били по-специални, защото парите се инвестирали и накрая на периода може да получа двойно и тройно повече от това, което съм внесла, че и отгоре. Отказах им, повече приятелката ми не е повдигала въпроса и отношенията ни не са пострадали. Но ако някой ме облъчва всеки път като ме види да си купувам нещо въпреки отказът ми, със сигурност ще има промяна в отношенията ни.

# 7
  • София
Имам такива приятели, да. Не предразполагам към разговори, защото директно отрязвам, че не ме интересува. Не се и опитвам да бъда любезна, независимо колко ми е близък човека. След първия опит обикновено не следва друг.

# 8
  • Galaxy 13197853088
Имам, говори, показва писа, смята.
Казах "ще видим" и до там.
За какво те навиват?

# 9
  • София
Не съм се занимавяла с това, но за Орифлейм и Ейвън нямам против някой да го прави, понякога си поръчвам.
Познат на моя мъж, преди време се опитваше да го зарибява.Някакви продукти бяха, като лекарства.Естествено никой не му се връзва.
Наскоро приятел на бившият ми започна да ми праща смс-и да се видим, за нещо много хубаво било не знам какво си.Разбрах, че и на разни други е пращал.Мислехме, че може би ще се жени или пък бебе ще има.Питах бившия си и той ми каза, че се е забъркал с тия "пирамиди" и в момента побърква всичките си познати, та даже и познати на познати.
Тези неща ми правят много лошо впечатление.Започвам да се съмнявам в интелигентността и здравия разсъдък на конкретния човек

# 10
Имам такава приятелка. Тя просто е склонна да развива такива зависимости, да вярва сляпо в продукта и, без да се усеща, да става досадна.
Тази година бяхме заедно на море. Голяма компания. Накрая всички започнаха да я отбягват като чумава, защото тя просто не спираше. На всичкото отгоре, обикновено е мило, красиво и интелигентно момиче, но щом подхванеше темата, някак погрозняваше, очите й добиваха вампирски отблясък и гласът й трепереше фанатично.
Дружно я анатемосахме, порицахме и я заклехме да не подхваща никога този разговор, дори и само един от компанията да присъства. Много се смяхме с нея, много я подкачахме, докато най-накрая осъзна, че ще трябва да търси шарани извън приятелския кръг.
Не знам как точно ги обработват в тия компании, как ги вербуват, ама наистина има яко промиване на мозъци.
Когато попадна на такъв екземпляр ставам цинично-груба и пряма. Досега никой приятел не ми се е обидил.

# 11
  Приемам разни познати да ми готвят на  цептери и да размятат из къщи скъпи прахосмукачки. Досега не съм си купила нищо, освен едни кутийки на Таперуер и един Вълшебен Парцал. От мен пари много трудно ще измъкнеш, особено ако са такава сума, че преди това трябва да ги взема назаем, така че никакви мулти левъл навивки не вървят.

# 12
Те ходят на някакви семинари, където явно става промиването на мозъци.
Малко съм притеснена, че ММ може да се хване на въдицата и ме е страх от евентуалните промени, които могат да настъпят при него.
Той като цяло е много далеч от тези неща и никак не умее да манипулира, но...то е достатъчно него да го спечелят за идеята. Още ми е чудно как са обработили и приятеля ни, който според мен е един от най-здраво стъпилите на земята хора от приятелския ни кръг.
Никак не ми хареса това бавене на "кулминацията" в разговора. Цял час ти говорят и не знаеш каква е целта на срещата. Нашият френд е придобил един леко надменен и префърцунен вид. Опита се с някакви комплименти да ме предразположи, но аз на няколко пъти къде без да искам, къде нарочно, го затрудних с неочаквани отговори и реакции... Доколкото знам, до скоро имаше някакви проблеми с работодателя си той и не изключвам възможността това да е някакъв отчаян опит да изкара някой лев. Но ми е странно това, че той иначе си има добро допълнително препитание, за което вчера се изказа, че щял да го остави в миналото, защото тооолкова го удовлетворявала тази работа, че едва ли не вече можел само да си щрака с пръсти и да му падат пари. А той май от по-малко от година се занимава с тези застраховки. Rolling Eyes

# 13
  • София
Не ме бива за такива неща, преди много години една шефка искаше да ме прави търговски представител и ми даваше за пример да ходя и врънкам роднини и познати - и то за продукти на Ксерокс. Как ли пък не, но явно не всички споделят това мнение
Приемам някой да ме уведоми без превъзнасяне, че пласира едикакво си и ако ми потрябва - е насреща, но да ме навива на всяка цена...
Колкото и смешно да е, приятел на мъжа ми с жена си го бяха зарибили преди 2-3 години аз да съм ходела на прИмоция на LR. Аз го овиках сефте ли чува за МЛМ и че няма да стъпя там, та мъжа ми отиде, а аз си разхождах детето пред НДК и го чаках. Бяха го натъпкали с клишета, но с моята решаваща помощ  #2gunfire се осъзна и спря да ми говори по въпроса.
А приятелите, слава Богу, не се обидиха и се виждаме.

# 14
Имахме такъв дългогодишен семеен приятел. Години наред ни търсеше само по повод неговия бизнес със застраховки. Първоначално дори си мислех, че мога да му се доверя - нали е приятел, познавам го от дете, като роднина го приемахме у дома. В един момент си дадох сметка, че ние за него сме вече само едни потенциални клиенти и дори спрях да му отговарям на телефона. От лични, отношенията ни се бяха превърнали единствено в бизнес за него. Не знам как ги обучават, но в търговията, човек не бива да губи душата си.

Общи условия

Активация на акаунт