В момента чета ... 22

• 37 591
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
alen mak, обнадеждаващо е, че и днес има хора, които пишат и получават любовни писма. Аз подчертах, че в моя скромен жизнен опит не съм попадала на такива писма и на такива хора. Затова може би толкова ми харесва, когато ги открия в литературата.  Simple Smile

stelichka1, аз обичам когато има и стихове, не ги прескачам. Тази година попаднах на две книги, в които стиховете много ме развълнуваха. И двете съм ги споменавала в темата - "Медея и нейните деца" на Людмила Улицка и "Под сянката на свещеното дърво" - Вадей Раднър. От последната е ето това стихче, което много, много ми хареса:

"Веднъж, в просъницата на едно пътуване,
видях дете, което носеше душата ми."

# 406
  • Benelux / Varna
Приключих с " Ад" на Браун, ами средна работа, хем ме увличаше, хем на моменти много ми простееше откъм сюжет. Относно представянето на историческите забележителности в книгата, не ви я препоръчвам като пътеводител, засегнати са основни исторически места, но много повърхностно, бегло и голяма част от тях са преекспонирани заради сюжета. Особенно смешна ми беше частта с пещерата в градините Боболи, те и те едни градини са на живо, "чисто разочарование", ама пък в книгата как описани, все едно в рая се намираш. В интерес на истината малко се отплесвам, но точно те във Флоренция са най- запустялата и неподдържана тур.атракция, ама пък не им пречи да ти вземат 10 евро вход, както и да е. И порта Романа, дето даже и на картата със забележителностите е няма, да не хукне сега някой да я търси, ще си загубите времето определено.  Някой споменават, че книгата им харесва заради туристическите обиколки във Флоренция, Венеция и Истанбул, на мен пък тази част много ми куцаше, зле представени са. И трите града са уникални и като такива са посочени в класаците за туризъм в Европа. Браун не е успял да пресъздаде нищо от това с перото си.  Да не казвам, че на места Браун е преписвал буквално от уикипедия. Това ми направи силно впечатление, едно към едно са описанията му откъм изречения, поне малко да ги беше поизменил. Началото ми беше по- интересно когато се ровихме из Ад на Алигери, после вече взе да ми изпростява сюжета.

Сега ще захвана " Правек и други времена".

# 407
Елинка последното, което четох беше "Хиляда сияйни слънца" (Ловецът повече ми хареса определено) и наистина ми беше странно как вплиташ между побоя и психическия тормоз и по някой ред стихове? Иначе като чета поезия (рядко го правя) ми харесва.

zornitsa Чудех се дали да я почвам и дали ще ми хареса, защото не чета такава литература, но някак си изцяло ти вярвам на преценката...  Simple Smile

# 408
  • Benelux / Varna
stelichka1 , не искам да останеш с погрешно впечатление за книгата, аз не казвам, че не ми хареса, увличаща е. Лично мен обаче не ме очарова, защото знам много повече за всичко описано в книгата и съответно не ми беше достатъчно. Посещавала съм тези градове и съм ги изучавала, затова имам по-големи претенции. За хора, които за пръв път ще се докоснат до тях,може би е доста по-интересно. Аз всъщност не съжалявам, че я прочетох, но не ми хареса начина по който е написана.

# 409
  • София, България
Прочетох "Синът на Ной" на Шмит и съм определено по-благосклонна със звездите в гуудрийдс-а, отколкото към "Господин Ибрахим", додох му 3.

zornitsa , точно снощи започнах "Ад" и изпитвам същите чувства за книгата- увлича ме на моменти, но простее. Това го усетих още в "Изгубеният символ". Може и предните книги да са му били такива, но за момента да са ми били на нивото, не знам. Така или иначе Браун го чета ей така, колкото да съм "в час" с модерното. Един Даниел Силва, например, пише много по-добре, но това е нормално, като се има предвид журналистическата му кариера. За който се интересува, може да погледне тук. Аз по принцип не харесвам трилъри, но Силва прави изключение.  

# 410
  • Benelux / Varna
Аз много се чудех дали да не започна веднага " Антихтонът на Данте" на Филипова, мисля че и тя залага нещо на Ад на Алигери, но не съм сигурна. Дори нейният "Мастилен лабиринт"ми хареса в пъти в повече от творбата на Браун.

# 411
zornitsa - По-скоро смятам, че няма да ми хареса. Аз обичам исторически книги и на мен също ми пустее, когато нещата са повърхностни. Във всички исторически книги си личи кога писателят просто иска да спомене определено място или събитие, и кога го е проучил много добре.

# 412
Дарба - Мерилин Кей (книга втора)

# 413
# 414
Чета "Искрено Ваш Шурик". Много са ми интересни героите и отношенията между тях.

# 415
  • Пловдив
Днес започвам тази:

# 416
Започвам "Среднощни тайни"-Уна Мери Паркър

# 417
Изчетох тази:
Цитат
1977 Passions Promise – Страстно обещание
На красивата Кезая Сейнт Мартин й е отредено да се движи сред блясъка на висшето общество, но там тя се чувства объркана и самотна. Работата й на журналистка, пишеща под псевдоним за различни нюйоркски издания, я среща с дръзкия и обаятелен бивш затворник Лукас Джонс. Между тях пламва любовта, която и двамата дълго са търсили.
Скрит текст:
Очаквах поредната история в стил "и заживели щастливо като се преборили с всичко", но останах изненадана.

Сега чета тази:

http://colibri.bg/knigi/265/-gabriela-karamfil-i-kanela
Още съм в началото и се надявам да е интересна.

# 418
Приключих Марекс, "За любовта и други демони", днес в 4 сутирнта и съм абсолютно влюбена в стила му. Свет беше писала, че това не е най-добрата му кинга. Ако тази не е най-добрата, леле, какво представляват другите  Simple Smile. Заемам се съвсем  сериозно с творчеството му.
Не обичам да вмъквам цитати, но тук не мога да се въздържа:
Скрит текст:

"Имаше съвършени зъби, ясновидски очи, спокойни крака, мъдри ръце и всеки косъм от косата й беше встъпление към дълъг живот."

"Винаги съм вярвал, че той (Бог) цени повече любовта, отколкото вярата."

"Вие имате едно вярване за смъртта, което ви дава смелостта и щастието да се изправите срещу нея", му каза. "Аз не:смятам, че единственото същестевно е да си жив."

И, разбира се цитата на Свет65: "Сексът е талант, а аз го нямам." Simple Smile

# 419
  • Sofia
И аз съм от тези, които изцяло и безрезервно завладя тази книга!  Peace
Момичета, знаете ли нещо за издаването на другите му книги? Защо се сецнаха нещата? Аз така ги чакам...
А за да е по темата - чета "Човекът в търсене на смисъл" - Виктор Франкъл. Харесва ми, но ми е някак суховата засега.

Общи условия

Активация на акаунт