В момента чета ... 22

• 37 521
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
И аз скоро препрочитах Спасителят в ръжта, но останах разочарована. ...

Аз я четох на "по-късни" младини - в началото на мойте 20 и... не ме трогна, не съм я и запомнила даже, помня, че като я завърших и си казах: "Е, това ли беше всичко?" А бях слушала много, затова и очаквах много.

"Колпелето на Истанбул" се "раздвижва" и събужда интереса ми; сладкодумна е Шафак  Simple Smile

# 481
Buttinsky, ще чакам отзиви с нетърпение. Доста се разочаровах от Инцидент. Все се каня да я препрочета, но не идва момента за това. Подарих я на приятел, който много хареса Second life,  и той каза само: "Три часа от живота ми, които никога няма да се върнат!"
За мен "Инцидент" е по-близка до женското светоусещане. Забелязала съм, че като цяло повечето мъже много не обичат да задълбават във взаимоотношенията си. Когато се плъзгаш по повърхността и нещата някак да отминават от самосебе си, наистина се живее по-лесно. Спестяваш си някои истини.
Една такава дисекция на чувствата като в книгата обаче, на мен ми помогна да си обясня някои механизми, които се отключват в мен и ответните реакции у партньора ми. Психологическата част със сравненията на двата типа деца също ми помогна да осъзная дадени моменти в поведението си.
От новата книга съм прочела само 2-3 страници от любопитство и ми се струва по-различна като тематика. При мен така се получава, че във всяка героиня на Чуринскиене ( от прочетените дотук) намирам нещо много общо със себе си. А чувството, че четеш нещо написано за теб, е много приятно. Като разговор със сродна душа.

# 482
  • София
андреева, споделям изцяло експлозивните суперлативи за Шантарам. И на мен ми хареса супер много.  

Различни сме наистина... Мнението ми за "Спасителят в ръжта" и малко за Елиф Шафак ще напиша в скрит текст... (ако някой не е чел книгата на Селинджър, да не чете).

Скрит текст:
"Спасителят в ръжта" е книга за душата, определено за моята душа... Чувствата на Холдън при съпоставянето на целия огромен фалш в обществото от една страна и искреността, с която върви ръка за ръка тийн възрастта, от друга, илюстрират квинтесенцията на порастването. Реалистична, дълбока и едновременно с това гениална книга. Сексуалността в книгата и установяването на връзка между секса и духовното му преживяване, естествена и натурална, прави Холдън още по-близък. Емоционално емпатична книга. Силната връзка с малката му сестра, която е символ на детската невинност, е тази, в която младия вече мъж намира спасение от цялата корумпираност и фалш на външния свят. Когато я четох, напълно се сливах с Холдън.  Heart Eyes

Елиф Шафак на мен ми е съвсем далечна. Някои хора твърдят, че откриват философски поглед в книгите й и мъдрост някаква, аз обаче - не...  Embarassed

# 483
  • София
Шантарам беше едно от огромните ми разочарования  Embarassed
Буквално физически не издържах логореята на автора и безкрайните безумни диалози на героите...
Не успя да ме грабне тази книга, не я и дочетох...  no
А толкова обичам да чета за Индия!  Heart Eyes

# 484
Различни сме наистина... Мнението ми за "Спасителят в ръжта" и малко за Елиф Шафак ще напиша в скрит текст... (ако някой не е чел книгата на Селинджър, да не чете).

Скрит текст:
"Спасителят в ръжта" е книга за душата, определено за моята душа... Чувствата на Холдън при съпоставянето на целия огромен фалш в обществото от една страна и искреността, с която върви ръка за ръка тийн възрастта, от друга, илюстрират квинтесенцията на порастването. Реалистична, дълбока и едновременно с това гениална книга. Сексуалността в книгата и установяването на връзка между секса и духовното му преживяване, естествена и натурална, прави Холдън още по-близък. Емоционално емпатична книга. Силната връзка с малката му сестра, която е символ на детската невинност, е тази, в която младия вече мъж намира спасение от цялата корумпираност и фалш на външния свят. Когато я четох, напълно се сливах с Холдън.  Heart Eyes

Елиф Шафак на мен ми е съвсем далечна. Някои хора твърдят, че откриват философски поглед в книгите й и мъдрост някаква, аз обаче - не...  Embarassed

.♥.Петя.♥. , много хубаво си го написала.  Heart Eyes

Сега захванах "12 клопки" на Джефри Арчър -  разкази.  Аз май вече всичките му сборници с разкази съм прочела. Много ми харесват - с неочакван край, а и повечето са по истински случаи.

# 485
  • Варна
Buttinsky, ще чакам отзиви с нетърпение. Доста се разочаровах от Инцидент. Все се каня да я препрочета, но не идва момента за това. Подарих я на приятел, който много хареса Second life,  и той каза само: "Три часа от живота ми, които никога няма да се върнат!"
За мен "Инцидент" е по-близка до женското светоусещане. Забелязала съм, че като цяло повечето мъже много не обичат да задълбават във взаимоотношенията си. Когато се плъзгаш по повърхността и нещата някак да отминават от самосебе си, наистина се живее по-лесно. Спестяваш си някои истини.
Една такава дисекция на чувствата като в книгата обаче, на мен ми помогна да си обясня някои механизми, които се отключват в мен и ответните реакции у партньора ми. Психологическата част със сравненията на двата типа деца също ми помогна да осъзная дадени моменти в поведението си.
От новата книга съм прочела само 2-3 страници от любопитство и ми се струва по-различна като тематика. При мен така се получава, че във всяка героиня на Чуринскиене ( от прочетените дотук) намирам нещо много общо със себе си. А чувството, че четеш нещо написано за теб, е много приятно. Като разговор със сродна душа.
Тя е само една.  Mr. Green

# 486
В момента чета исторически драми от Шекспир....

# 487
В момента чета "Десет малки негърчета" на Агата Кристи.
Все още съм в начало, но мисля, че ще продължи да се развива по същия предвидим начин както сега ...  Thinking

# 488
Тя е само една.  Mr. Green
Би могло и така да се каже. Ти всичките книги на авторката ли си чела?

# 489
  • Варна
Само три, но мисля, че ми стига.

# 490
Прочетох "Тайната на семейство Рей" - Татяна дьо Роне. Хареса ми като цяло. Акцентът на историята обаче за мен не беше самата тайна, а животът на Антоан с всичките му перипетии, трагедии и щипка любов за вкус.  Simple Smile Имам и някои забележки, но ще ги запазя за себе си.

Снощи започнах и ми е интересна засега.

# 491
В момента чета исторически драми от Шекспир....
И? (не съм ги чела)

# 492
"Любов" от Елиф Шафак,харесва ми,малко съм я зарязала към момента ,но ще я финиширам Laughing

# 493
От нямане какво да чета препрочетох Замъкът на шапкаря - Арчибалд Кронин.
Мисля, че винаги откривам по нещо ново в тази книга.

От дъщеря на приятелка взех и прочетох Моят Свети Валентин - Лорън Оливър , а сега захванах Реликвите на смъртните.
Тийн заглавия, но да не изоставам от младежта. Рязък завой в жанровете,  но сега с Реликвите си отпочивам. Чета спокойно и заспивам.
Наточих се на доста заглавия, дано скоро да има някой промоция.
Купи 2 получи 1 безплатно.
Или купи 2 и 3 безплатно.  Mr. Green

# 494
Здравейте, да ви препоръчам една страхотна книга, по която направиха и филм. Книгата е "Слугинята" на Катрин Стокет Simple Smile Страхотна книга и направо не искаш да я оставиш Simple Smile Една вечер толкова се бях зачела, че като погледнах часа и онемях  Shocked Часа беше четири сутринта Simple Smile Препоръчвам я с две ръце Simple Smile И филма е страхотен, това е първия филм, който се доближава и то доста до филма Simple Smile След нея ми се иска да прочета и "Да убиеш присмехулник" на Харпър Ли Simple Smile Ако някой я е чел, да си сподели мнението Simple Smile  Hug             

Общи условия

Активация на акаунт